Ένα πανίσχυρο λευκό πεύκο ύψους 150′ έπεσε σε ισχυρή ανεμοθύελλα το βράδυ της περασμένης Πέμπτης στη Salvisa του Κεντάκι. Ο φίλος μου Otis Knox φύτεψε μια ντουζίνα από αυτά τα σπορόφυτα λευκού πεύκου αμέσως μετά τη μετακόμισή του και της συζύγου του Ilene εδώ στη σημερινή φάρμα μας το 1976. Είχε σκάψει μικρά σπορόφυτα κοντά στο σπίτι του στα βουνά της κομητείας Powell, περίπου ένα ώρα από εδώ. Το πεσμένο πεύκο είχε ήδη χτυπηθεί από κεραυνό το περασμένο καλοκαίρι. Το ηλεκτρικό μπουλόνι ανέβηκε και ξεφύσηξε, στα δύο τρίτα της διαδρομής κάτω από τον κορμό. Το δέντρο δεν φαινόταν να ελαττώνεται, αλλά όταν έπεσε μπορούσες να δεις το μαυρισμένο εσωτερικό του κορμού.

Οι φίλοι μου στο SavATree αφαίρεσαν το σχισμό του πεύκου σε μόλις τρεις ώρες. Έχω ακόμα μια υδρορροή να κρεμάσω και μια τρύπα στην οροφή του αχυρώνα για να φτιάξω, αλλά υπάρχει μια ασημένια επένδυση. Έχω μείνει με ένα κούτσουρο τριών ποδιών, μερικά μικρά σπορόφυτα και ένα ΜΕΓΑΛΟ σωρό από ψιλοκομμένα τσιπς πεύκου

Ήδη σκέφτομαι ένα αμπέλι να φυτέψω στο κούτσουρο? Μπορώ να φυτέψω τα δύο ετών δενδρύλλια πεύκου στο αγρόκτημα τα επόμενα ή δύο χρόνια, και έχω επίσης σάπια φύλλα για τα επόμενα χρόνια.