Ανθεκτικά αναρριχητικά φυτά | Φυτά Βολβοί Σπόροι

45
Ανθεκτικά αναρριχητικά φυτά | Φυτά Βολβοί Σπόροι

Τα φυτά Hardy Climbing είναι αμπέλια…τα αμπέλια έχουν μια αναπτυξιακή συνήθεια να σκαρφαλώνουν, να στέλνουν δρομείς ή να ακολουθούν.

Δίνουν ή στέλνουν άγκιστρα, μερικά θα σκαρφαλώσουν μόνα τους, άλλα χρειάζονται ένα στήριγμα όπως τοίχο, φράχτη ή φυτό υποδοχής. Μερικά αμπέλια θα αναπτυχθούν ως θάμνοι εάν δεν μπορούν να βρουν κατάλληλο στήριγμα.

Εδώ στο Ηνωμένο Βασίλειο τα αμπέλια συνήθως ονομάζονται ορειβάτες.

Χρησιμοποιούμε πάντα διακοσμητικά ορειβάτες για να προσθέσουμε ύψος και υφή σε έναν εξωτερικό χώρο, για να καλύψουμε έναν φράχτη, έναν τοίχο, ένα κτίριο ή για να προσθέσουμε περαιτέρω χρώμα σε άλλα φυτά, όπως δέντρα και θάμνους. Ορισμένα φυτά λαχανικών ταξινομούνται επίσης ως ορειβάτες, τα πιο προφανή και γνωστά είναι τα φασόλια, τα αγγούρια και τα αμπέλια.

Υπάρχουν πολλά ανθεκτικά αναρριχητικά φυτά για να διαλέξετε για τον κήπο σας, είτε αναζητάτε χρώμα, άρωμα ή κάλυμμα είτε όντως όλα αυτά, υπάρχει κάτι διαθέσιμο για κάθε περίσταση.

Στην πραγματικότητα, θα μπορούσατε να έχετε ορειβάτες καθ’ όλη τη διάρκεια κάθε εποχής, συμπεριλαμβανομένων των αειθαλών και των χειμερινών ανθοφόρων ποικιλιών.

Ας δούμε λοιπόν μερικές από τις πιο δημοφιλείς επιλογές και θα σας παρουσιάσω επίσης μερικά όχι και τόσο ευρέως γνωστά φυτά που μπορεί να θέλετε να προσθέσετε στους κήπους σας.

Τα κορυφαία μου ανθεκτικά αναρριχητικά φυτά

Γιασεμί

Αυτά είναι απαραίτητα για μένα, καθαρά για γρήγορη ανάπτυξη και άρωμα, είναι εύκολο να αναπτυχθούν και να τα φροντίσω.

Υπάρχουν αειθαλείς, χειμερινές ανθισμένες ποικιλίες που δίνουν υπέροχο λαμπερό χρώμα και κάλυψη.

 • Το Jasmine nudiflorum (χειμερινό γιασεμί) είναι ένας δυναμικός, σκληρός και αξιόπιστος ορειβάτης με μάζες από ζωηρά κίτρινα άνθη. Εύκολο να αναπτυχθεί.
 • Το Star Jasmine έχει πολύ άρωμα, ανθίζει από τα τέλη του χειμώνα μέχρι την άνοιξη και το καλοκαίρι, το άρωμα είναι αυτό για το οποίο καλλιεργούνται κυρίως, και πάλι εύκολο στην καλλιέργεια και τη συντήρηση και προσφέρει γρήγορη κάλυψη.

Τριαντάφυλλα

Πώς καλλιεργείτε τριαντάφυλλα;: Μυστικά για την επιτυχία

Ουσιαστικά αγγλικά… Για μένα ένας κήπος δεν είναι κήπος χωρίς τριαντάφυλλα. Αυτά είναι μια δημοφιλής επιλογή αναρριχώμενων φυτών που προσφέρουν 100 όμορφες ποικιλίες για κάθε στυλ και κατάσταση κήπου.

Φέρνουν μια αφθονία ύψους, χρώματος και αρώματος σε έναν κήπο.

Καλά συντηρημένα θα ανθίσουν πληθωρικά με φυσική κλίση για αναρρίχηση. Μερικά επαναλαμβάνουν την ανθοφορία, δίνοντας ευχαρίστηση καθ’ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού έως το φθινόπωρο. Η κριτική Best Secateurs

Κληματιτής

Το Clematis είναι ένα γένος περίπου 300 ειδών, που ανήκει στην οικογένεια Ranunculaceae (νεραγκούλα) και αποτελεί βασικό προϊόν στους κήπους για δεκαετίες. Υπάρχουν νέες υβριδικές ποικιλίες διαθέσιμες κάθε χρόνο. Προέρχονται κυρίως από την Κίνα ή την Ιαπωνία.

Αυτά είναι μια άλλη δημοφιλής επιλογή αναρριχώμενου φυτού για κήπους, μεγαλώνουν και ανακατεύονται ευχάριστα πάνω από καμάρες, τοίχους, πέργκολες ή φράχτες. Αυτά είναι εξαιρετικά φυτά συνεργάτες που θα σκαρφαλώσουν μέσα από δέντρα και θάμνους, μπορούν επίσης να καλλιεργηθούν σε δοχεία. Θα μπορούσατε να έχετε διάφορα clematis σε άνθη κάθε μήνα! Clematis …Πώς να μεγαλώσετε

 • Το Winter Clematis Armandii είναι αειθαλές με κρεμώδη λευκά άνθη από τα τέλη του χειμώνα έως την άνοιξη, με πολύ άρωμα.

  Clematis “Armandii”

 • Τόσο το Clematis “Freckles” και το “Winter Beauty” είναι χειμερινά ανθισμένα.
 • Οι Spring Clematis, Montana είναι πραγματικά γνωστές και αξιόπιστες. Πρόκειται για την ανοιξιάτικη ανθοφορία σε αποχρώσεις του ροζ και του μωβ.
 • Summer Clematis, πάλι 100’s για να διαλέξετε…Jackmani, Ville de Lyon, Taiga, Countess of Lovelace. Συχνά ανθίζει για δεύτερη φορά μετά από ένα ελαφρύ κλάδεμα δίνοντάς σας μια μεγαλύτερη περίοδο.

  Clematis “Taiga”

 • Το φθινόπωρο Clematis, αυτά τα λουλούδια από τα μέσα του καλοκαιριού έως τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο, λουλούδια σαν καμπάνα, ιδανικά και για γλάστρες, η πριγκίπισσα Νταϊάνα, ο Μπιλ Μακένζι και τα δύο είναι πολύχρωμα και παραγωγικά ανθισμένα με όμορφα, χνουδωτά κεφάλια σπόρων.

Αιγόκλημα

Τα Lonicera είναι πολύ άρωμα ramblers, ένα παλιομοδίτικο στυλ φυτού, είναι τέλεια σε πολλές περιπτώσεις.

Σκαρφαλώνουν με χαρά πάνω από πέργκολες, φράχτες, καμάρες και τοίχους.

 • Το Lonicera Halliana είναι ένα αειθαλές σκούρο φύλλο που φέρει λευκά άνθη από την άνοιξη μέχρι το καλοκαίρι.
 • Ο Γκράχαμ Τόμας έχει ένα υπέροχο άρωμα…παρασύρεται από ένα καλοκαιρινό αεράκι…λευκά/κίτρινα λουλούδια το καλοκαίρι.

Ακτινίδια κολομίκτα

Κοινώς γνωστό ως το βαρύγδουπο φύλλο, ανθεκτικό ακτινίδιο αυτό είναι ένα ασυνήθιστο φυλλοβόλο φυτό δίδυμου.

Φυτέψτε στον ήλιο για να ενθαρρύνετε τη ροζ και λευκή ποικιλότητα των φύλλων

Καλλιεργείται για το φύλλωμά του έχει λαμπερά πράσινα φύλλα με λευκό και ροζ.

Campsis ή Trumpet vine, πρόκειται για ζωηρούς, φυλλοβόλους, πολυετείς ορειβάτες.

Μεγάλα λουλούδια σε σχήμα τρομπέτας σε κόκκινο, πορτοκαλί, κίτρινο και βερίκοκο γεννιούνται το καλοκαίρι.

Η ιδανική τοποθεσία για την ανάπτυξη ενός Campsis είναι ένας ζεστός τοίχος με νότιο ή νοτιοδυτικό προσανατολισμό σε υγρό αλλά καλά στραγγιζόμενο έδαφος.

Ανθεκτικά αναρριχητικά φυτά
Campsis

<

Ανθεκτικά αναρριχώμενα φυτά – Φρούτα και λαχανικά

Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, υπάρχουν επίσης ορειβάτες στον κόσμο των λαχανικών και των φρούτων. Τα φασόλια, τα μπιζέλια, τα αγγούρια, τα αμπέλια και η κολοκύθα είναι λίγα και όπως και με τα καλλωπιστικά αναρριχητικά φυτά προσφέρουν ενδιαφέρον, ύψος και χρώμα στο λαχανικό ή στο θερμοκήπιο, για να μην αναφέρουμε και νόστιμα φαγώσιμα!

Για ειδικές προσφορές σε φυτά, κάντε κλικ εδώ

Πολλές επιλογές

Υπάρχουν τόσες πολλές επιλογές από αναρριχώμενα φυτά και με προσεκτική συντήρηση, αγάπη και προσοχή θα αποτελέσουν τεράστιο πλεονέκτημα για κάθε κήπο. Ακόμα κι αν έχετε μόνο λίγα δοχεία, υπάρχει ένα αναρριχητικό φυτό που θα είναι κατάλληλο για τον μικρό σας χώρο. Οι ορειβάτες προσθέτουν περισσότερο ενδιαφέρον και ύψος.

Η άγρια ​​ζωή όπως οι μέλισσες, οι πεταλούδες και άλλοι επικονιαστές λατρεύουν τις ανοιχτές ανθίσεις που είναι γεμάτες νέκταρ για αυτά τα πλάσματα. Σε καθιερωμένους ορειβάτες δεν είναι ασυνήθιστο να βρίσκουμε πουλιά κήπου να κάνουν το σπίτι τους μέσα στο φύλλωμα και τους μίσχους.

Ελπίζω πραγματικά να βρείτε κάτι εδώ για να πυροδοτήσει τον ενθουσιασμό σας και να σας δώσει κίνητρο να δοκιμάσετε μερικά αναρριχητικά φυτά στον δικό σας όμορφο υπαίθριο χώρο. Οι πέργκολες, οι οβελίσκοι και οι καμάρες δημιουργούν υπέροχα εστιακά σημεία στους κήπους, τι καλύτερο από το να έχετε μια ποικιλία φυτών που ανακατεύονται παντού. Επιλέξτε φυτά για διαφορετικές εποχές και θα έχετε χρώμα και ενδιαφέρον όλο το χρόνο.

Τα αρωματικά φυτά εντοπίζονται καλύτερα σε χώρους καθιστικού ή κάπου που θα περνάτε τακτικά, ώστε να μπορείτε να επωφεληθείτε από τα υπέροχα αρώματά τους. Δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από το να περπατάς σε ένα μονοπάτι στον κήπο και να εισπνέεις υπέροχες μυρωδιές καθώς βουρτσίζεις με clematis, τριαντάφυλλα ή αγιόκλημα για παράδειγμα.

Καλή Κηπουρική

Ακολουθήστε και σας αρέσει το PlantsBulbsSeeds