Βάζοντας λόγια σοφίας στα στόματα των ξένων

39
Βάζοντας λόγια σοφίας στα στόματα των ξένων

Με τα χρόνια, έχω ανακαλύψει ότι το να βάζεις λέξεις στο στόμα άλλων μπορεί να είναι πολύ διασκεδαστικό. Και μπορεί να φέρει κάποιον σε μεγάλα προβλήματα. Ποτέ, όμως, δεν άφησα να με σταματήσει ένα μικρό πρόβλημα. Ο επιτάφιος στην ταφόπλακά μου πρέπει να γράφει: «Έμαθε όλα τα μαθήματα της ζωής με τον δύσκολο τρόπο (αν τα μάθαινε καθόλου)» Γιατί λοιπόν να μην κάνω ένα σωρό σκατά και να σχολιάσω διάσημους ανθρώπους ή φανταστικούς χαρακτήρες για μερικά από τα αγαπημένα μου φυτά; Απλώς θυμηθείτε, οι απόψεις και οι απόψεις που εκφράζονται σε αυτό το ιστολόγιο μετά την ολοκλήρωση αυτής της πρότασης είναι αποκλειστικά κάποιου άλλου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τις απόψεις και τις απόψεις του συγγραφέα, του GardenRant, της νομικής ομάδας του GardenRant, του παρόχου υπηρεσιών διαδικτύου του GardenRant ή ολόκληρου του Διαδικτύου.

Sombrero Series Echinacea, David Marsh του περιοδικού Rolling Stone

«Έχω δει το μέλλον της κηπουρικής, και ονομάζεται το Σειρά καπέλων.”

Πρόσθετος σχολιασμός από εμένα: Τείνω να είμαι αυτός που το πιστεύει μεγαλύτερο είναι συνήθως καλύτερο. Σκεφτείτε τη μεγάλη φωνή του Bruce Springsteen που φωνάζει μεγάλους ύμνους πάνω από τον μεγάλο ήχο της μεγάλης E Street Band σε μια μεγάλη αρένα γεμάτη με 50.000 μεγαλοαμερικανούς που όλοι με κάποιο τρόπο αγόρασαν τα εισιτήριά τους κάποια στιγμή στα πέντε λεπτά πριν εξαντληθούν. Δυσκολο να νικηθει. Αλλά μερικές φορές μόνο ένας έξυπνος μύλος οργάνων του δρόμου με έναν πίθηκο κάνει μια χαρά να τραβήξει την προσοχή όλων. Απλώς χρειάζεται ευαισθησία, δυνατά χρώματα και μερικά αγενή αστεία.

Τα Sombrero Echinacea είναι σκληρά, τακτοποιημένα, δυνατά και μικρά. Ανθίζουν για πάντα και ένα πλήθος επικονιαστών φαίνεται να τα βρίσκει πάντα. Και ποτέ δεν ρίχνουν τα κακά τους στους ανθρώπους.

Κίτρινο καπέλο λεμόνι

Καυτό καπέλο κοραλλιών

κόκκινη σάλτσα

Ζεστό καπέλο Salsa

Ornamental Onions, Yogi Berra, πρώην των New York Yankees

«Όλα αυτά τα νέα, συναρπαστικά διακοσμητικά κρεμμύδια παλιώνουν».

Πρόσθετος σχολιασμός από εμένα: Αν και δεν είναι κάθε νέα επιλογή του Allium Grand slam, όλα είναι τουλάχιστον βασικές επιτυχίες. Εύκολο, συμπαγές, ανθοφόρο, φιλικό προς τους επικονιαστές και ανθεκτικό στα ελάφια. Κάποιοι μπορεί να παρουσιάζουν μια μεγαλύτερη ζώνη κρούσης, άλλοι μια μικρότερη ζώνη κρούσης, κάποιοι μπορεί να είναι εκκινητές, κάποιοι μεσαίες ανακουφιστικές, ενώ άλλοι είναι πιο κοντά, αλλά κανένα από αυτά δεν πέφτει σε ύφεση μετά την άνθηση. Μην κατεβείτε κοιτάζοντας. Κουνήστε τους φράχτες και δοκιμάστε μερικά από αυτά.

Το Allium «Millenium» είναι ένα all-star.

Αλλά το ‘Summer Beauty’ είναι εξίσου καλό. Ανθίζει αργότερα.

Allium “Peek A Boo”

Τα Alliums δοκιμάζονται στον Βοτανικό Κήπο του Σικάγο.

Η σειρά Kodiak της Diervilla όπως περιγράφεται από τον John Wayne

«Ακούστε με ευθέως κύριε ενώ σας λέω τι θα σας πω. Αν μου έλεγες πριν από πέντε χρόνια ότι θα ήμουν τόσο ζαλισμένος με την Ντιερβίγια, λοιπόν, προσκυνητή, θα σου έλεγα να απολύσεις το τσαντάκι».

Πρόσθετα σχόλια από εμένα: Υπάρχουν πολλά να αρέσουν στην κανονική, παλιά Diervilla. Είναι ένα αγαπημένο επικονιαστή, ιθαγενής στις Ανατολικές ΗΠΑ και, όπως ένας κακός σε ταινία του John Ford, είναι πολύ δύσκολο να σκοτωθεί. Όμως, μέχρι να εμφανιστεί αυτή η νέα σειρά, το είδος δεν έλειπε τίποτα που να μοιάζει με τη δύναμη των σταρ του box office. Αυτό έχει αλλάξει. Προσφέροντας τώρα στο φύλλωμα το χρώμα ενός μεγάλου ηλιοβασιλέματος ουρανού καθ’ όλη τη διάρκεια της σεζόν και παραμένοντας αρκετά συμπαγείς, οι κάτοικοι της πόλης δεν είναι πλέον αναγκασμένοι να υποβιβάζουν τη Diervilla στα σαράντα ως προσφορά στο οικοσύστημα και μπορούν τώρα να τα φυτέψουν ελεύθερα στην μπροστινή αυλή χωρίς φόβο. εμφανίζεται μια ομάδα από καλοπροαίρετους HOA. Ένα σκληρό φυτό με θηλυκό περπάτημα, η σειρά Kodiak οδηγεί ψηλά στη σέλα.

Diervilla Kodiak Orange

Σέτζες, ο Μεγάλος Λεμπόφσκι

«Ο Μάγκας μένει. Τα Sedges δένουν πραγματικά τον κήπο και το μόνο που θέλω, φίλε, είναι λίγο γρασίδι».

Πρόσθετα σχόλια από εμένα: Ίσως η πρώτη ομάδα φυτών θα πρέπει να εξετάσει κανείς για τη συμπλήρωση μεταξύ άλλων φυτών. Στην πραγματικότητα, αν ήμουν περισσότερο σαν τον Walter, θα μπορούσα να δηλώνω ότι τα σχοινιά είναι το μυστικό συστατικό για να λειτουργήσουν οι «φυτεύσεις μήτρας». Και αυτοί οι κήποι του «νέου νατουραλισμού».

Το μόνο πρόβλημα με τα σπαθιά είναι ότι υπάρχουν ένα εκατομμύριο από αυτά και είναι η απόλυτη, ειλικρινής αλήθεια του Θεού ότι κανείς στον πλανήτη Γη δεν μπορεί να ξεχωρίσει 999.900 από αυτούς. Αλλά, ω, αυτές οι άλλες εκατό! Μερικοί είναι επιθετικοί σαν μηδενιστές, κάποιοι σχηματίζουν σφιχτές συστάδες σαν ένα φρέσκο ​​σετ καρφίτσες μπόουλινγκ. Σε κάποιους αρέσει πιο υγρό από ένα λευκό Ρώσο ενώ σε κάποιους αρέσει τόσο στεγνό όσο οι στάχτες του Donny. Όπως είπε ο Ξένος, «Φίλε, δεν ξέρω για σένα, αλλά παρηγορούμαι όταν γνωρίζω ότι τα σπαθιά είναι εκεί έξω. Μερικές φορές υπάρχει ένα γένος, λοιπόν, ένα γένος για αυτόν τον χρόνο και τον τόπο. Και το Carex ταιριάζει ακριβώς εκεί. Όπως μερικές από αυτές τις καλές σαρσαπαρίλες».

Αναμφίβολα, τα σπαθιά θα γίνουν πιο αναπόσπαστο μέρος της κηπουρικής και πολλές νέες ποικιλίες έρχονται, αλλά, στο μεταξύ, αυτές είναι μερικές υπέροχες που μπορείτε να αγοράσετε αυτή τη στιγμή. Μην φράχεσαι, πήγαινε να φυτέψεις ένα σπαθί.

Το Carex «Silk Tassels» φαίνεται να σκάβει καταχρηστικά ξηρή σκιά, αλλά είναι καλύτερα αν του δώσετε λίγη αγάπη.

Carex flacca “Blue Zinger”

Το Carex oshimensis «Evergold» είναι σαν μια ακτίνα ηλιακού φωτός στον κήπο.

Carex pensylvanica στο Mt. Cuba Center. Μια φυσική ομορφιά για το δάσος.

Μακάρι να είχα χρόνο για περισσότερα, αλλά έχω μια κακή μέρα και μισώ πολύ τους Eagles. Και, ναι, καλά, ξέρεις, αυτή είναι η γνώμη μου, φίλε.

Φαγητό.