Δεν μισώ την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου, αλλά έχω ένα πρόβλημα με τα τριαντάφυλλα του Αγίου Βαλεντίνου

37
Δεν μισώ την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου, αλλά έχω ένα πρόβλημα με τα τριαντάφυλλα του Αγίου Βαλεντίνου

Μια μέρα αφιερωμένη στο να κακομάθεις ανθρώπους που αγαπάς είναι εντάξει για μένα, ανεξάρτητα από το χαρακτηριστικό στίγμα και τη γενική αύρα κλισέ. Ακριβώς όπως οι επιπλέον πληροφορίες στους δημόσιους κήπους, μπορούν να αγνοηθούν εάν σας ενοχλούν πραγματικά. (Αν και το 2/14 είναι λίγο πιο δύσκολο να αγνοηθεί.)

Είμαι καλά με αυτό. Ο σύζυγός μου και εγώ έχουμε αναπτύξει τρόπους να το παρατηρούμε που δεν είναι πολύ κόπος και διασκέδαση: ένα ιδιαίτερο γλυκό, ένα ή δύο ποιήματα. Και μερικές φορές, ένα ή περισσότερα κόκκινα τριαντάφυλλα πέφτουν στο σπίτι. Το αφεντικό μου έδινε σε κάθε υπάλληλο ένα κόκκινο τριαντάφυλλο. Συνήθως έφερνα το δικό μου σπίτι. Έχω ακόμα πολλά από τα μικρά μπουκαλάκια και βάζα που μπήκαν και τα χρησιμοποιώ συχνά. Αυτή η παράδοση τελείωσε μαζί του, και τώρα αγοράζουμε μόνο περιστασιακά κόκκινα τριαντάφυλλα, κυρίως επειδή τα τριαντάφυλλα στα καταστήματα και από τα ανθοπωλεία είναι πάντα τόσο τρομερά.

Το μόνο θετικό —και είναι σημαντικό— σχετικά με το μάτσο που φαίνεται παραπάνω, το οποίο αγόρασα από μια ιδιοτροπία ως μέρος μιας παραγγελίας Whole Foods, είναι το βαθύ, ζωηρό κόκκινο του. Αυτό είναι. Έχουν τη συνηθισμένη αχνά μυρωδιά μούχλας. δεν περιμένετε πολύ άρωμα από ένα υβριδικό τσάι, αλλά θα θέλατε να αποφύγετε την απόλυτη δυσάρεστη εμφάνιση. Αυτά τα τριαντάφυλλα παρέχουν πολύ λίγη από την ευχαρίστηση που περιμένει κανείς από τα φρέσκα λουλούδια – σε αντίθεση με τις χαριτωμένες τουλίπες που αγόρασα επίσης ή τους υάκινθους που ανθίζουν από το δικό μου πρόγραμμα επιβολής (μερικοί φαίνονται παραπάνω). Θα ήταν σχεδόν καλύτερα με μεταξωτά λουλούδια όταν πρόκειται για τριαντάφυλλα εκτός εποχής. Καλλιεργώ τα δικά μου τριαντάφυλλα, κυρίως ποικιλίες David Austin, αλλά σπάνια μπορώ να τα κόψω και, το καλοκαίρι, η επιθυμία για κομμένα λουλούδια δεν είναι τόσο έντονη.

Αυτά τα κόκκινα τριαντάφυλλα προέρχονται από τον Ισημερινό, ο οποίος έχει μια τεράστια βιομηχανία λουλουδιών. Ποτέ δεν θα ανοίξουν πλήρως γιατί δεν πρέπει. Επιλέγονται ανοιχτά στη μέση του δρόμου και αντιμετωπίζονται για να παραμείνουν σε αυτή την κατάσταση. Έχοντας διαβάσει για τα τριαντάφυλλα του Ισημερινού στο Rant το εξαιρετικό βιβλίο της Amy Stewart, συνιδρυτή της Amy Stewart, σχετικά με τη βιομηχανία κομμένων λουλουδιών, Flower Confidential, υποθέτω ότι αυτά δεν είναι τα τεράστια, πολυτελή λουλούδια που είδε σε ορισμένες φάρμες εκεί. Είναι καλύτερα από άλλα τριαντάφυλλα σούπερ μάρκετ που έχω δει, ωστόσο, κάτι που δεν λέει πολλά. Η Whole Foods παρέχει πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα Sourceed for Good και πώς βοηθά αυτούς τους αγρότες στον ιστότοπό της. Δεν μπορώ να μιλήσω για την αλήθεια οποιουδήποτε από αυτά. Γνωρίζω ότι αυτά τα λουλούδια ψεκάζονται και βυθίζονται και ίσως ψεκάζονται ξανά στο τέλος των μακρών ταξιδιών τους στις αμερικανικές αγορές. Όπως παρατηρεί η Έιμι, «Δεν υπάρχει τίποτα ρομαντικό ή συναισθηματικό σχετικά με τα τοξικά φυτοφάρμακα ή τους κακοπληρωμένους εργάτες». Η Whole Foods συνδέεται με μια σειρά από πιστοποιήσεις και πολιτικές δίκαιου εμπορίου που μπορεί να υποδεικνύουν ότι η χρήση χημικών μπορεί να μετριαστεί ελαφρώς για αυτά τα λουλούδια, αλλά, όπως επισημαίνει επίσης η Amy, η αμερικανική αγορά στο σύνολό της εξετάζει κυρίως την τιμή και τη διάρκεια ζωής.

Ήταν μια ιδιοτροπία. Και είναι όμορφες με τον τρόπο τους. Αλλά δεν είναι μια ιδιοτροπία στην οποία είναι πιθανό να επιδοθώ ξανά.