Δημιουργώντας ένα βιώσιμο μέλλον για την κάνναβη με την επιστήμη δεδομένων

48
Δημιουργώντας ένα βιώσιμο μέλλον για την κάνναβη με την επιστήμη δεδομένων

Συλλογή δεδομένων Phylos Cannabis Data ScienceΟι νόμιμες πωλήσεις κάνναβης ξεπέρασαν τα 28 δισεκατομμύρια δολάρια το 2021 και προβλέπεται να αυξηθούν σε σχεδόν 200 δισεκατομμύρια δολάρια έως το 2028. Λίγες βιομηχανίες έχουν τη χαρά να βιώνουν αυτό το είδος ανάπτυξης, αλλά οποιοσδήποτε εμπλέκεται άμεσα ή έμμεσα στην αγορά κάνναβης και κάνναβης θα σας πει ότι αυτό το είδος Η ταχεία επέκταση δεν έρχεται χωρίς κάποιους αυξανόμενους πόνους.

Τα ρυθμιστικά εμπόδια, οι περιορισμοί στην έρευνα και οι περιορισμένες τραπεζικές επιλογές μαστίζουν τον χώρο της κάνναβης εδώ και χρόνια, και παρόλο που η μελλοντική εξέλιξη συμβαίνει σχετικά γρήγορα, μια νέα ανησυχία έχει γίνει πρόσφατα το κεντρικό θέμα συζήτησης για πολλούς στον κλάδο – η βιωσιμότητα.

Καθώς τα κράτη συνεχίζουν να χαλαρώνουν τη ρυθμιστική τους ισχύ και να επιτρέπουν το εμπόριο κάνναβης, οι περιβαλλοντολόγοι, οι αγρότες και οι ερευνητές έχουν φέρει στο φως την ανησυχία των επιπτώσεων της εμπορικής κάνναβης στο περιβάλλον.

Για παράδειγμα, η πόλη του Ντένβερ, CO, ανέφερε ότι σχεδόν το 4% της συνολικής χρήσης ηλεκτρικής ενέργειας της πόλης το 2018 αφιερώθηκε στην παραγωγή κάνναβης. Μια μελέτη από το Κρατικό Πανεπιστήμιο του Κολοράντο, που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Nature Sustainability, εκτιμά ότι οι εργασίες καλλιέργειας κάνναβης σε εσωτερικούς χώρους αντιπροσωπεύουν τώρα το 1,3% των συνολικών εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου της πολιτείας. Η ίδια μελέτη ανέφερε επίσης ότι μια μερίδα THC έχει πολύ υψηλότερο αποτύπωμα αερίων του θερμοκηπίου από μια μερίδα μπύρας, κρασιού ή τσιγάρων.

«Η καλλιέργεια κάνναβης σε εσωτερικούς χώρους απαιτεί μεγάλη ποσότητα ενέργειας. Είναι ένα απαρχαιωμένο κατάλοιπο από την απαγόρευση που δεν είναι ούτε οικονομικά ούτε περιβαλλοντικά βιώσιμο», λέει η Amy Zents, Διευθύντρια Καλλιέργειας για Προοδευτική Έρευνα Φυτών (PPR), μια εταιρεία καλλιέργειας και έρευνας και ανάπτυξης (R&D) με βάση το Όρεγκον που εστιάζει στην αναπαραγωγή κάνναβης με στόχο τη βελτίωση της ποιότητας, της ομοιομορφίας και της αντοχής στις ασθένειες των καλλιεργειών.

Η PPR, μαζί με τον αφοσιωμένο συνεργάτη αναπαραγωγής Phylos, δραστηριοποιείται σε μια μονάδα καλλιέργειας θερμοκηπίου 80.000+ τετραγωνικών ποδιών όπου εργάζονται για τον εντοπισμό των ακριβών κλιματικών συνθηκών που απαιτούνται για τη μεγιστοποίηση της υγείας των φυτών της κάνναβης, καθώς και για τον συντονισμό των συστημάτων περιβαλλοντικού ελέγχου και την προσαρμογή της υποδομής για βελτιστοποίηση της αποτελεσματικότητας.

Εργασία προς ένα πιο βιώσιμο μέλλον

Αυτός ο τύπος συλλογής και μέτρησης δεδομένων είναι ένα κρίσιμο πρώτο βήμα για τον εντοπισμό και την εφαρμογή ενεργειακά αποδοτικών πρακτικών που θα μειώσουν τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου που σχετίζονται με την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας και στη συνέχεια θα βελτιστοποιήσουν την ενεργειακή απόδοση. Εντοπίζοντας πηγές ενέργειας που δεν συμβάλλουν άμεσα στην ανάπτυξη των φυτών, η Phylos και η PPR ελπίζουν να βελτιώσουν τη βιωσιμότητα με τρόπους που μπορούν να υιοθετηθούν σε ολόκληρο τον κλάδο.

«Με τη χρήση ενεργειακώς αποδοτικού εξοπλισμού, ολοκληρωμένων ελέγχων και αυτοματισμού συστημάτων, μαζί με τη στρατηγική διαχείριση ενέργειας και την ανάλυση δεδομένων, μειώσαμε τη συνολική κατανάλωση ενέργειας κατά πάνω από 50%. Οι εγκαταστάσεις καλλιέργειας κάνναβης θερμοκηπίου και οι πρακτικές Ελεγχόμενης Γεωργίας Περιβάλλοντος (CEA) που χρησιμοποιούν αυτές τις τεχνολογίες είναι βασικά συστατικά για τη δημιουργία ενός πιο βιώσιμου και ενεργειακά αποδοτικού μοντέλου για την καλλιέργεια κάνναβης», λέει ο Shawn Cogan, Διευθυντής Εγκαταστάσεων για το PPR.

Σε συνεργασία με το Στρατηγικό Πρόγραμμα Διαχείρισης Ενέργειας (ETO) του Energy Trust του Όρεγκον, η PPR πρωτοπορεί σε νέους και καινοτόμους δρόμους όχι μόνο για να παρέχει ένα προϊόν υψηλής ποιότητας για τους αγρότες και τους καταναλωτές, αλλά και ένα προϊόν που μειώνει σημαντικά τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις της εμπορικής καλλιέργειας κάνναβης.

«Χωρίς καλά δεδομένα και αυστηρή γενετική ανάπτυξη, οι εταιρείες κάνναβης είναι ευάλωτες στο να δημιουργήσουν περιττές υποδομές για την επίτευξη των στόχων παραγωγής, κάτι που είναι μια τεράστια απώλεια ευκαιρίας για τη βιωσιμότητα», λέει ο Jarrett Hines-Kay, Αντιπρόεδρος Επιχειρήσεων στο The Blossom Farm και βετεράνος στέλεχος. στη βιομηχανία κάνναβης που έχει συνεργαστεί με εταιρείες όπως η Tilt Holdings, η Cresco Labs και η Parallel. «Το γεγονός είναι ότι οι καταναλωτές κάνναβης απαιτούν ποικιλία, αλλά είναι εξαιρετικά δύσκολο να έχουμε ένα χαρτοφυλάκιο στελεχών που είναι όλα εμπορικά βελτιστοποιημένα. Ως εκ τούτου, έχω δει μεγάλης κλίμακας εμπορικές καλλιέργειες που θα μπορούσαν να αυξήσουν τις αποδόσεις τους κατά 50% έως 100% μόνο μέσω της επιλογής στελεχών, αλλά η επιλογή στελεχών δεν είναι εύκολη».

Μέσω της ανακάλυψης γενετικών δεικτών και της επιστήμης δεδομένων, η Phylos έχει παραγάγει ποικιλίες γενετικών σπόρων κάνναβης που δεν είναι μόνο προσαρμοσμένες για ανάπτυξη σε εξωτερικούς χώρους, αλλά παράγουν εξαιρετική ομοιομορφία, απόδοση και σταθερά υψηλή περιεκτικότητα σε κανναβινοειδή σε σύγκριση με μεθόδους κλωνικής παραγωγής που συνηθίζουν οι εμπορικοί καλλιεργητές κάνναβης προς την.

«Μπορεί να χρειαστούν χρόνια Ε&Α για να αναπτυχθεί ένα στέλεχος που πληροί τα εμπορικά όρια για απόδοση, ισχύ, αρωματικά, υγεία, δομή, αποτελεσματικότητα επεξεργασίας κ.λπ., και οι περισσότερες καλλιέργειες κάνναβης επικεντρώνονται στην παραγωγή και όχι στην Ε&Α. Κατά συνέπεια, δημιουργείται περιττή υποδομή για να αυξηθούν οι αποδόσεις των φυτών με κακή απόδοση και αυτή η υποδομή, ειδικά εάν πρόκειται για καλλιέργεια σε εσωτερικούς χώρους, έχει μη βιώσιμο περιβαλλοντικό κόστος», λέει ο Hines-Kay.

Με τη συγχώνευση του κόσμου της ανάλυσης δεδομένων με την κάνναβη, οι καλλιεργητές έχουν πλέον την ευκαιρία να μειώσουν όχι μόνο το λειτουργικό κόστος αλλά και το περιβαλλοντικό τους αποτύπωμα.

«Παραδοσιακά στον χώρο της κάνναβης και της κάνναβης, δεν έχει εφαρμοστεί πολλή επιστημονική αυστηρότητα από την άποψη της αναπαραγωγής. Η συντριπτική πλειονότητα των προϊόντων που διατίθενται στους καλλιεργητές είναι ανομοιόμορφα, ετερογενή και έχει ως αποτέλεσμα δυσκολία στην ανάπτυξη της καλλιέργειας, τη φροντίδα της, τη μεγιστοποίηση της απόδοσης και τη συγκομιδή της ομοιόμορφα και έγκαιρα», λέει ο John McFerson, Ph.D., Vice. Πρόεδρος Εκτροφής στο Φύλο.

Εξαλείφοντας την ανάγκη για τεχνικές καλλιέργειας όπως η στέρηση φωτός, οι καλλιεργητές μπορούν να παρακάμψουν τη χρήση εσωτερικών εγκαταστάσεων καλλιέργειας που απαιτούν ενέργεια, οι οποίες μπορεί να απαιτούν έως και 55% περισσότερη κατανάλωση ενέργειας από την καλλιέργεια σε θερμοκήπιο ή σε εξωτερικούς χώρους. Αυτό το επίπεδο μείωσης της ενέργειας είναι το πρώτο από τα πολλά βήματα που πρέπει να εφαρμόσει η βιομηχανία κάνναβης προκειμένου να παραμείνει βιώσιμη τα επόμενα χρόνια.

Αντιμετώπιση σοβαρού προβλήματος αποβλήτων

Φυσικά, η βαριά χρήση ενέργειας απέχει πολύ από το να είναι το μόνο ζήτημα βιωσιμότητας που κρύβεται στη γωνία για τους αγρότες κάνναβης και κάνναβης. Λαμβάνοντας υπόψη τις πιθανές περιβαλλοντικές επιπτώσεις από τα σχεδόν ένα δισεκατομμύριο λίβρες φυτοφαρμάκων που χρησιμοποιούνται ετησίως στις ΗΠΑ, ορισμένοι φύλακες έχουν αρχίσει να υπογραμμίζουν τις πιθανές περιβαλλοντικές επιπτώσεις που θα μπορούσε να έχει μια ταχέως αναπτυσσόμενη βιομηχανία κάνναβης όσον αφορά την εισροή φυτοφαρμάκων.

Ευτυχώς, και αυτός είναι ένας τομέας που επωφελείται από τις τεχνολογικές εξελίξεις στους τομείς των δεδομένων και της επιστήμης των καλλιεργειών. Στην περίπτωση του Phylos, η αξιοποίηση δεδομένων γονότυπου, χημειότυπου και φαινοτύπου για την επιλογή φυτών επέτρεψε στους ερευνητές τους να βελτιώσουν γρήγορα βασικά αγρονομικά χαρακτηριστικά, συμπεριλαμβανομένου του μειωμένου κινδύνου παρασίτων και παθογόνων. Αυτό μεταφράζεται σε μείωση των εισροών όπως τα φυτοφάρμακα και τα ζιζανιοκτόνα.

Μείωση του αντίκτυπου του ESG για την προώθηση της βιωσιμότητας

Οι συγκλονιστικές ενεργειακές απαιτήσεις για την κάνναβη που καλλιεργείται σε εσωτερικούς χώρους σε συνδυασμό με την ταχεία επέκταση της βιομηχανίας είχαν ως αποτέλεσμα ορισμένοι να κάνουν τα στραβά μάτια, κάποιοι να δηλώνουν έκκληση για δράση και άλλοι να αναλαμβάνουν δράση.

Σε μια προσπάθεια να αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά οι περιβαλλοντικές προκλήσεις, η Εθνική Ένωση Βιομηχανίας Κάνναβης (NCIA) προτείνει στους ηγέτες του κλάδου και τις κυβερνητικές ρυθμιστικές αρχές να λαμβάνουν υπόψη τους και να δημιουργούν εφαρμόσιμα πρότυπα, με υποστηρικτικούς πόρους, που μπορούν να υιοθετηθούν από την αρχή για να τοποθετήσουν τη βιομηχανία κάνναβης ως ηγέτη στην περιβαλλοντική βιωσιμότητα.

Ως αποτέλεσμα, οργανισμοί όπως η Ομάδα Εργασίας για την Αειφορία της Κάνναβης και ο Συνασπισμός Αειφορίας Κάνναβης, ανταποκρίνονται στην πρόκληση παρέχοντας εκπαίδευση, έρευνα και συνεργασίες με ιδιοκτήτες επιχειρήσεων κάνναβης, συμβούλους και εργολάβους, κυβερνήσεις, ειδικούς σε θέματα βιωσιμότητας και πολιτικής για την προώθηση προγραμμάτων, κατευθυντήριες γραμμές και πολιτική βέλτιστων πρακτικών.

Οι αναδυόμενες εταιρείες τεχνολογίας όπως Sustain.Lifeβοηθούν τους οργανισμούς να υιοθετήσουν πιο βιώσιμες επιχειρηματικές πρακτικές μέσω της εύχρηστης πλατφόρμας του λογισμικού ως υπηρεσίας (SaaS) που επιτρέπει τη μέτρηση, την παρακολούθηση και τον αντιστάθμιση των εκπομπών άνθρακα, καθώς και αναφορές και εργαλεία, όπως το πρόγραμμα δημιουργίας πολιτικών βιωσιμότητας, διαχείριση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων.

Για να γίνει ο κλάδος πραγματικά πιο καθαρός, απαιτείται μια συλλογική προσπάθεια σε ολόκληρη τη βιομηχανία. Εφαρμόζοντας ιδεολογία που περιλαμβάνει πρακτικές βιωσιμότητας, όπως η ενεργειακή απόδοση, η μείωση των απορριμμάτων και οι αναδυόμενες τεχνολογίες, οι εταιρείες κάνναβης και κάνναβης τοποθετούνται όχι μόνο για να αντισταθμίσουν το περιβαλλοντικό αποτύπωμα που δημιουργείται από την καλλιέργεια, την παραγωγή και τη διανομή κάνναβης, αλλά και να διασφαλίσουν πιο πράσινο μέλλον, με όλη τη σημασία της λέξης.2