Εργαστήρι Εκτύπωσης Ανθοτύπων & Κυανοτύπων με JamJar Edit | Μέρος 2ο

24
Εργαστήρι Εκτύπωσης Ανθοτύπων & Κυανοτύπων με JamJar Edit |  Μέρος 2ο

Pressed Flowers & Foliage στο Flower Pressing & Cyanotype Print Workshop with JamJar Edit

Βάζο μαρμελάδας Επεξεργασία, για μένα, λάμπω ως ανθοπώλες που έχουν καλά και πραγματικά κατακτήσει την τέχνη του πάτημα λουλουδιών. Και ήμουν ευτυχής που προσκλήθηκα στο πρόσφατο εργαστήρι εκτύπωσης Flower Pressing & Cyanotype στο Λονδίνο.

Σήμερα, είμαι στην ευχάριστη θέση να παρουσιάσω το Μέρος 2 της σειράς αναρτήσεων του ιστολογίου μου. Σε αυτό το μέρος, επικεντρώνομαι στο στοιχείο Flower Pressing του εργαστηρίου. (Το Μέρος 1 είναι εδώ για την περίπτωση που το χάσατε.) Η Creative Director Amy Fielding (φωτογραφία παρακάτω) μας χαιρέτησε θερμά στο στούντιο εκείνο το πρωί του Σαββάτου. Στη συνέχεια, μόλις μαζευτήκαμε, μας έδωσε μια σύντομη ιστορία των JamJam Flowers και JamJar Επεξεργασία.

The Flower Pressing Journey

Η Amy εξήγησε ότι το Επεξεργασία βούτηξαν για πρώτη φορά τα δάχτυλα των ποδιών τους στον κόσμο των πατημένων λουλουδιών όταν το 2014 τους ανέθεσαν η Mulberry να δημιουργήσουν μια πρόσκληση επίδειξης μόδας SS15 χρησιμοποιώντας πατημένα λουλούδια. Οι Mulberry έστελναν βιβλία Observer Gardening ως προσκλήσεις τους. Και ήθελαν πατημένα λουλούδια μέσα στα βιβλία και στο μπροστινό μέρος των προσκλήσεων τους. Μπορείτε να ρίξετε μια ματιά εδώ. Ποτέ στο παρελθόν δεν είχα πατήσει λουλούδια επαγγελματικά, το JamJar Επεξεργασία Η ομάδα ερεύνησε τη διαδικασία και στη συνέχεια άρχισε να πιέζει.

Περαιτέρω έργα συμπίεσης λουλουδιών για το Sketch London και το Rakes Progress Magazine επέτρεψαν στο JamJar να ξεπεράσει τα όρια αυτής της παραδοσιακής μορφής τέχνης. Αφού επισκέφτηκαν την εγκατάστασή τους σε μια αναδυόμενη έκθεση της Rakes Progress τον Δεκέμβριο του 2017, οι JamJar προσεγγίστηκαν από έναν ιδιώτη πελάτη για να φτιάξουν έναν κατά παραγγελία τοίχο από πατημένα λουλούδια που θα μάζευαν από τη γη γύρω από το σπίτι του πελάτη στο Dartmoor. Ένα προσαρμοσμένο πλαίσιο αγγλικής βελανιδιάς κατασκευάστηκε για να εμφανίζει τα 28 μεμονωμένα πάνελ από πατημένα λουλούδια, τα οποία τώρα κάθονται περήφανα στον τοίχο με θέα στους κήπους όπου αναπτύσσονται τα δείγματα. Και μπορείτε να τα δείτε εδώ.

Αυτό το έργο οδήγησε όχι μόνο στη δημιουργία παρόμοιων έργων τέχνης αλλά και στο να προσφέρει στους πελάτες την ευκαιρία να διατηρήσουν ένα αγαπημένο φυτό, ένα μπουκέτο ή ακόμα και έναν ολόκληρο κήπο.

Amy Fielding - Εργαστήριο εκτύπωσης λουλουδιών και κυανοτύπων με JamJar Edit
Πατημένα λουλούδια
Πατημένα άνθη και φύλλωμα
Πατημένα φύλλα

Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΠΙΕΣΗΣ ΤΟΥ ΛΟΥΛΟΥΔΙΟΥ

Η Amy μας μίλησε για τη διαδικασία συμπίεσης λουλουδιών, μοιράζοντας πολλές συμβουλές και συμβουλές. Για παράδειγμα, πιέζοντας τα λουλούδια όταν είναι πιο φρέσκα για να διατηρήσουν το χρώμα και τη μορφή τους. Επιπλέον, είναι συχνά πιο εύκολο να τοποθετήσετε τα λουλούδια με την όψη προς τα κάτω για να τα πιέσετε, καθώς έχετε περισσότερο έλεγχο στη θέση τους.

Η Amy Fielding στο Flower Pressing & Cyanotype Print Workshop με το JamJar Edit

ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΤΑ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΜΑΣ

Ακολουθώντας την καθοδήγηση της Amy, επιλέξαμε εποχιακά λουλούδια από όλο το στούντιο. Στη συνέχεια τα τοποθετήσαμε στο JamJar μας Επεξεργασία πατητήρια λουλουδιών, τα οποία επρόκειτο να πάρουμε μαζί μας στο σπίτι. Δεν φαίνεται να έχω φωτογραφίες από αυτό που συμβαίνει… πιθανώς λόγω του ενθουσιασμού μου! Αλλά εδώ είναι το τελειωμένο μου πιεστήριο, γεμάτο λουλούδια.

Flower Pressing στο Flower Pressing & Cyanotype Print Workshop with JamJar Edit

ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΕΡΓΩΝ ΤΕΧΝΗΣ

Στη συνέχεια, η Amy έδειξε πώς να φτιάχνουμε σχέδια χρησιμοποιώντας αποξηραμένα λουλούδια, συνέστησε μια συγκεκριμένη μάρκα κόλλας και μας έδειξε πώς να την εφαρμόσουμε.

Η Amy Fielding στο Flower Pressing & Cyanotype Print Workshop με το JamJar Edit
Εργαστήριο Εκτύπωσης Ανθοτύπων & Κυανοτύπων με JamJar Edit
Εργαστήριο Εκτύπωσης Ανθοτύπων & Κυανοτύπων με JamJar Edit

Μετά ήρθε η σειρά μας…

Εργαστήριο Εκτύπωσης Ανθοτύπων & Κυανοτύπων με JamJar Edit
Εργαστήριο Εκτύπωσης Ανθοτύπων & Κυανοτύπων με JamJar Edit
Εργαστήριο Εκτύπωσης Ανθοτύπων & Κυανοτύπων
Εργαστήριο Εκτύπωσης Ανθοτύπων & Κυανοτύπων
Πατημένα λουλούδια στο πλαίσιο

Ήταν Έτσι πολύ πλάκα! Και πραγματικά ανυπομονώ να δω πώς θα βγουν τα πατημένα λουλούδια μου. Προσέξτε την επόμενη εβδομάδα για το Μέρος 3. Στο μεταξύ, αν θέλετε περισσότερες λεπτομέρειες για το εργαστήριο που θα πραγματοποιηθεί ξανά τον επόμενο μήνα, απλά επισκεφθείτε τον ιστότοπο JamJar Edit.

Εργαστήριο Εκτύπωσης Ανθοτύπων & Κυανοτύπων με JamJar Edit

(Εικόνες: Rona Wheeldon | Flowerona)