Εργαστήρι Εκτύπωσης Ανθοτύπων & Κυανοτύπων με JamJar Edit | Μέρος 1

34
Εργαστήρι Εκτύπωσης Ανθοτύπων & Κυανοτύπων με JamJar Edit |  Μέρος 1

Εργαστήριο Εκτύπωσης Ανθοτύπων & Κυανοτύπων με JamJar Edit

Flower Pressing… Πάντα ήθελα να μάθω περισσότερα για αυτό. Και το Σαββατοκύριακο, ήμουν ενθουσιασμένος που με προσκάλεσαν σε ένα JamJar Επεξεργασία Εργαστήριο Εκτύπωσης Ανθοτύπων & Κυανοτύπων. Πραγματικά δεν μπορώ να σκεφτώ έναν πιο όμορφο τρόπο να περάσω ένα Σάββατο…

Με συνεπήρε το στούντιο JamJar Flowers, το οποίο εδρεύει στο Νοτιοανατολικό Λονδίνο. Και τράβηξε πολλές φωτογραφίες! Έτσι, αποφάσισα να συγκεντρώσω τρεις αναρτήσεις ιστολογίου για να τις μοιραστώ μαζί σας. Αυτή είναι η πρώτη, όπου σας κάνω μια μικρή περιήγηση στον χώρο. Το δεύτερο, την ερχόμενη Τετάρτη, θα επικεντρωθεί στο στοιχείο Flower Pressing του εργαστηρίου. Και το τρίτο θα έχει να κάνει με τα Cyanotype Prints, την επόμενη Τετάρτη.

Βρίσκεται στην είσοδο του Peacock Yard, το παράθυρο του στούντιο σταματάει τον κόσμο όταν παρατηρεί τα μυριάδες πολύχρωμα μπουκάλια να κοσμούν τα ράφια.

JamJar Flowers Studio στο Λονδίνο

Και αυτή είναι η υπέροχη θέα μόλις μπείτε…

Πολύχρωμα μπουκάλια στο JamJar Flowers Studio

Έξω, άλλοι δημιουργικοί δουλεύουν στα στούντιο τους, ενώ ακούγονται ζωηρά φτερουγίσματα στο αεράκι και ο μαγευτικός ήχος ενός άνεμου.

JamJar Flowers Studio - Peacock Yard

Στο εσωτερικό δεν εκτίθενται μόνο αποξηραμένα λουλούδια…

Αποξηραμένα λουλούδια στο JamJar Flowers Studio

αλλά και μια όμορφη σειρά από φρέσκες ανθοφορίες.

Fresh Flowers στο JamJar Flowers Studio

Ένα από τα παράθυρα από μια εγκατάσταση στο Sketch μου θύμισε όταν τα είδα in situ στο δικό τους Έκθεση λουλουδιών Mayfair.

Pressed Flowers στο JamJar Flowers Studio

Μια προσαρμοσμένη vintage πρέσα πούρων, την οποία μπορείτε να αγοράσετε από το Ηλεκτρονικό κατάστημα JamJar Επεξεργασίαπαρουσίασε μια σειρά από λουλούδια που μπορούσαμε να επιλέξουμε να πατήσουμε.

Ήμασταν επίσης ελεύθεροι να πάρουμε μοσχεύματα από φυτά Hellebore, τα οποία η Amy από το JamJar είχε αγοράσει στο New Covent Garden Flower Market, ειδικά για το εργαστήριο.

Φυτό ελλεβόρου

Με συνεπήρε το φως που περνούσε από το παράθυρο του στούντιο. Εξ ου και ο αριθμός των φωτογραφιών της συγκεκριμένης σκηνής!

Flower Pressing στο JamJar Flowers Studio
Flower Pressing στο JamJar Flowers Studio
Φυτό ελλεβόρου
Flower Pressing στο JamJar Flowers Studio
Λουλούδια στο JamJar Flowers Studio
Αστραντία

Το Astrantia και το Chocolate Cosmos είναι μερικά από τα καλύτερα λουλούδια για πρεσάρισμα όπως και τα Violas, λόγω των επίπεδων «προσώπων» τους. Τα ευαίσθητα λουλούδια όπως το Ammi είναι επίσης ιδανικά.

Pressed Flowers στο JamJar Flowers Studio
Αστραντία
Pressed Flowers στο JamJar Flowers Studio

Ελπίζω να σας άρεσε αυτή η μικρή περιήγηση στο στούντιο JamJar Flowers. Και αν αναρωτιέστε για τη σχέση μεταξύ JamJar Flowers και JamJar Edit. Εδώ είναι ένα μικρό υπόβαθρο…

ΒΑΖΟ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑΣ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ

Βάζο μαρμελάδας Επεξεργασία ιδρύθηκε το 2017 από JamJar Flowers Η ιδρύτρια Melissa Richardson και η Amy Fielding, ένα έργο που ονειρευόντουσαν να ξεκινήσουν μαζί από τότε που η Amy έγινε μέλος της JamJar Flowers το 2014. Επεξεργασία ειδικεύεται στο πάτημα λουλουδιών και σε όμορφα σχεδιασμένα δώρα με βοτανική έμπνευση.

Η Έιμι είπε:Όταν μεταφέραμε το JamJar Flowers από το τραπέζι της κουζίνας της Melissa στο στούντιο μας στο Peacock Yard, είχαμε μια μεγάλη βιτρίνα που χρειαζόμασταν για φως. Αλλά χρειαζόμασταν επίσης χώρο αποθήκευσης και λίγη ιδιωτικότητα. Βάλαμε έναν τοπικό σιδερά να φτιάξει ράφια με κοντάρια και σανίδες για να βάλει την τεράστια συλλογή από vintage γυαλί στο παράθυρο. Το φως διαθλάστηκε μέσα από το γυαλί και σάστισε τους περαστικούς καθώς δεν ήταν αμέσως ξεκάθαρο ότι ήμασταν ανθοπώλης παρά την υπέροχη ταμπέλα μας. Είχαμε πολλές ερωτήσεις από ανθρώπους που ήθελαν να αγοράσουν το ποτήρι. Ήταν αυτό που μας ενέπνευσε να ξεκινήσουμε το JamJar Edit το 2017. Η ιδέα ήταν να μοιραστούμε μερικά από τα αγαπημένα μας αγγεία και βάζα και ιδιόρρυθμες ή ασυνήθιστες ιδέες βοτανικών δώρων με την πελατεία μας.

Μπορείτε να μάθετε περισσότερα στο Βάζο μαρμελάδας Ξέρωt ιστότοπος. Και ελέγξτε έξω τον όμορφο λογαριασμό τους στο Instagram. Συντονιστείτε την επόμενη Τετάρτη για το Μέρος 2, όταν θα επικεντρωθώ στο στοιχείο Flower Pressing του ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ!

Υ.Γ. Εν τω μεταξύ, μπορεί να θέλετε να διαβάσετε τις αναρτήσεις μου στο blog από την περσινή έκθεση λουλουδιών RHS Chelsea, όταν το JamJar μεταμόρφωσε την Πύλη του Λονδίνου.

PPS Μπορεί επίσης να θέλετε να δείτε και το δικό μου IGTV βίντεο και μίνι βίντεο που δημιούργησα ως καρούλιτο οποίο δημιούργησα για να συνοδεύει αυτήν την ανάρτηση ιστολογίου.

(Εικόνες: Rona Wheeldon | Flowerona)