Εργαστήρι Εκτύπωσης Ανθοτύπων & Κυανοτύπων με JamJar Edit | Μέρος 3

31
Εργαστήρι Εκτύπωσης Ανθοτύπων & Κυανοτύπων με JamJar Edit |  Μέρος 3

Κυανότυπη εκτύπωση

Το Cyanotype Print είναι νέο για μένα. Θυμάμαι αμυδρά ότι είχα δει στο παρελθόν βοτανικές εικόνες με μπλε μελάνι που δημιουργήθηκαν χρησιμοποιώντας την τεχνική. Αλλά ποτέ δεν ήξερα πώς λέγεται η διαδικασία. Και σίγουρα δεν ήξερα πώς θα μπορούσατε να δημιουργήσετε αυτό το είδος εκτύπωσης.

Έτσι, όταν προσκλήθηκα ευγενικά να παρευρεθώ στο JamJar ΕπεξεργασίαΤο πρόσφατο Εργαστήρι Εκτύπωσης Ανθοτύπων & Κυανοτύπων, άδραξα την ευκαιρία! Λίγες μόνο πόρτες πιο κάτω από το στούντιο JamJar στο Peacock Yard, στο Νότιο Λονδίνο βρίσκεται ο χώρος εργασίας της φωτογράφου Kasia Wozniak.

Η γεννημένη στην Πολωνία Kasia μας μύησε στα βασικά της ιστορικής διαδικασίας εκτύπωσης, γνωστή ως «σχεδιάγραμμα» ή Κυανότυπο. Μάθαμε για τα βήματα που απαιτούνται για τη δημιουργία αυτών των μπλε φωτογραμμάτων της Πρωσίας, από την επίστρωση του χαρτιού μας με φωτοευαίσθητο διάλυμα, την τοποθέτηση συμπιεσμένων λουλουδιών απευθείας πάνω στο χαρτί και μετά την έκθεσή τους στο φως του ήλιου. Στη συνέχεια δημιουργήσαμε τις δικές μας εκτυπώσεις Cyanotype. Εδώ είναι το πατημένο λουλούδι που επέλεξα αρχικά…

Και πιο κάτω στο σκοτεινό δωμάτιο της Kasia, το τοποθέτησα πάνω στο ειδικά επικαλυμμένο χαρτί.

Στη συνέχεια το έβγαλα έξω, το έβαλα στο άμεσο ηλιακό φως και άφησα τη μαγεία να συμβεί!

Εδώ είναι η τελική μου εκτύπωση. Το αγαπώ απόλυτα, ιδιαίτερα λόγω της αντίθεσης των συμπαγών και κομψών σχημάτων…

Κυανότυπη εκτύπωση

Παρακάτω είναι μερικές ακόμη εκτυπώσεις που έφτιαξα χρησιμοποιώντας πατημένα λουλούδια και φύλλωμα…

Όλες οι τελικές εκτυπώσεις μου είναι παρακάτω. Δεν θα μπορούσα να είμαι πιο ενθουσιασμένος μαζί τους!

Κυανότυπη εκτύπωση

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΕΠΟΜΕΝΟΥ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ

Το επόμενο JamJar Εργαστήριο Εκτύπωσης Ανθοτύπων & Κυανοτύπων πραγματοποιείται στο Λονδίνο το Σάββατο 24 Οκτωβρίου. Για λεπτομέρειες και για να κλείσετε τη θέση σας, απλά επισκεφθείτε το JamJar Επεξεργασία δικτυακός τόπος.

Εν τω μεταξύ, μπορεί να θέλετε να δείτε τα βίντεό μου IGTV από το Εργαστήριο: Μέρος 1 & Μέρος 2ο, για πλάνα από τα παρασκήνια του στούντιο JamJar στο Λονδίνο. Και αν δεν τις έχετε ήδη δει, διαβάστε τις άλλες δύο αναρτήσεις ιστολογίου αυτής της σειράς: Μέρος 1 και Μέρος 2.

(Εικόνες: Rona Wheeldon | Flowerona)