Η Βουλή των ΗΠΑ εγκρίνει το νομοσχέδιο που θα επέτρεπε την έρευνα για την κάνναβη

36
Η Βουλή των ΗΠΑ εγκρίνει το νομοσχέδιο που θα επέτρεπε την έρευνα για την κάνναβη

Τη Δευτέρα, 4 Απριλίου, η Βουλή των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ ενέκρινε ένα δικομματικό νομοσχέδιο για την έρευνα για την κάνναβη που θα άρει τα εμπόδια στη διεξαγωγή της έρευνας και θα επιτρέπει στους επιστήμονες να έχουν πρόσβαση στην κάνναβη από ιατρεία νόμιμης πολιτείας κάνναβης.

Ο νόμος για την έρευνα για την ιατρική μαριχουάνα πέρασε από τη Βουλή με ψήφους 343-75.

Ο αντιπρόσωπος Earl Blumenauer (D) παρουσίασε το νομοσχέδιο τον Οκτώβριο του 2021. Συνυποστηρίζεται από 11 Αντιπροσώπους, τόσο Δημοκρατικούς όσο και Ρεπουμπλικάνους.

Σύμφωνα με έναν άρθρο στο Forbes.com, το νομοσχέδιο θα διευκόλυνε τη διαδικασία με την οποία οι ερευνητές υποβάλλουν αίτηση για έγκριση για τη μελέτη της κάνναβης, διασφαλίζοντας επαρκή προμήθεια κάνναβης που προορίζεται για έρευνα και θέτοντας προθεσμίες στις ομοσπονδιακές υπηρεσίες για να εξετάσουν έγκαιρα τις αιτήσεις. Επιπλέον, θα εξουσιοδοτήσει επίσης επιστήμονες να έχουν πρόσβαση σε λουλούδια και άλλα προϊόντα που κατασκευάζονται σύμφωνα με προγράμματα εγκεκριμένα από το κράτος και βρίσκονται σε ιατρεία.

Μένει να δούμε αν, μετά την ψηφοφορία της Βουλής, η Γερουσία θα μπορέσει να διαπραγματευτεί μια συμφωνία για το νομοσχέδιο που θα αποσταλεί στον Πρόεδρο Μπάιντεν.

Η έρευνα για την κάνναβη είναι περιορισμένη εδώ και χρόνια στις ΗΠΑ, αν και αρκετές πολιτείες έχουν νομιμοποιήσει την κάνναβη για ιατρική ή ψυχαγωγική χρήση. Όμως, παρά αυτές τις αλλαγές στην κρατική πολιτική και την αυξανόμενη επικράτηση της χρήσης κάνναβης και τις επιπτώσεις της στην υγεία του πληθυσμού, η ομοσπονδιακή κυβέρνηση δεν έχει νομιμοποιήσει την κάνναβη σε ομοσπονδιακό επίπεδο.

Οι ερευνητές στις ΗΠΑ που θέλουν να διεξάγουν μελέτες σχετικά με τα ιατρικά οφέλη και τους κινδύνους της κάνναβης περιορίζονται να το κάνουν λόγω της παρανομίας της κάνναβης σε ομοσπονδιακό επίπεδο.

Συνεχίστε την ανάγνωση στο Forbes.com.0