Η πρεμιέρα της σεζόν Costa Farms τονίζει τη σημασία της εκπαίδευσης των καταναλωτών

38
Η πρεμιέρα της σεζόν Costa Farms τονίζει τη σημασία της εκπαίδευσης των καταναλωτών

Είμαι νέος στον κόσμο της κηπουρικής. Άφησα μια εβδομαδιαία εφημερίδα για να γίνω μέλος Καλλιεργητής θερμοκηπίου πριν από περίπου δύο μήνες. Μέχρι να ξεκινήσω αυτή τη δουλειά, δεν είχα ιδέα πόση δουλειά έκαναν οι κτηνοτρόφοι και οι καλλιεργητές στα φυτά τους. Αφού επισκέφτηκα τον δοκιμαστικό κήπο της Costa Farms για την πρεμιέρα της σεζόν του Costa στις 10 Μαρτίου στο Μαϊάμι της Φλόριντα, συνειδητοποίησα ότι συμβαίνουν τόσα πολλά με τα φυτά που οι καταναλωτές δεν γνωρίζουν. Ίσως θα έπρεπε.

Θεωρώ τον εαυτό μου ως μέσο καταναλωτή, που γνωρίζω ελάχιστα έως καθόλου για το τι συμβαίνει στα φυτά πριν εμφανιστούν στο κατάστημα. Διαλέγω τα φυτά που πιστεύω ότι φαίνονται όμορφα, πληρώνω όποιο κόστος και τα παίρνω σπίτι χωρίς δεύτερη σκέψη. Οι κτηνοτρόφοι, από την άλλη, το σκέφτονται χρόνια. Χρειάζονται οκτώ έως 10 χρόνια για να αναπτυχθεί και να εμπορευματοποιηθεί μια νέα ποικιλία, και απλά τη βλέπω και την αγοράζω μέσα σε 15 λεπτά.

Πριν από μια συνομιλία με τον Senior Brand Marketing Manager Justin Hancock της Costa, δεν ήξερα ότι οι κτηνοτρόφοι εισάγουν νέες ποικιλίες για να βελτιώσουν την απόδοση των φυτών. Αυτό περιλαμβάνει το σφρίγος, το χρώμα των φύλλων, την ομοιομορφία, την ανοχή στην ξηρασία και την αντοχή στα παράσιτα. Εάν οι κτηνοτρόφοι και οι καλλιεργητές καταβάλλουν τόση προσπάθεια για να τελειοποιήσουν τα φυτά για τους καταναλωτές τους, γιατί οι καταναλωτές δεν το γνωρίζουν;

Ως νέος, έχω παρατηρήσει ότι η εκπαίδευση των καταναλωτών είναι απαραίτητη. Θα υπάρχουν πάντα διαφορετικοί τύποι πελατών, που κυμαίνονται από εκείνους που είναι ειδικοί στην κηπουρική έως κανονικούς ανθρώπους που αναζητούν κάτι για να καλλωπίσουν το σπίτι ή τον κήπο τους χωρίς να γνωρίζουν τα διαφορετικά φυτά και τις συνήθειές τους. Πολλοί άνθρωποι γνωρίζουν ότι ορισμένα φυτά είναι καλύτερα στον ήλιο ενώ άλλα ευδοκιμούν στη σκιά, αλλά υπάρχουν και άλλες λεπτομέρειες που πρέπει να επισημανθούν.

Για παράδειγμα, η Sakata Ornamentals παρουσίασε τη νέα σειρά Celosia Flamma στην Costa Farms. Όταν κυκλοφορήσει στα καταστήματα το 2023, μπορεί να ενδιαφέρει τους καταναλωτές να μάθουν ότι η σειρά είναι νέα. Μερικοί αγοραστές μπορεί να απολαμβάνουν να είναι πρωτοπόροι στη γειτονιά τους. Ένας εκπρόσωπος της Dümmen Orange μίλησε επίσης για το Intrinsa, μια προηγμένη τεχνολογία αναπαραγωγής που ακολουθεί μια περιβαλλοντικά βιώσιμη προσέγγιση για τη δημιουργία ισχυρότερων, υγιέστερων φυτών με λιγότερα χημικά και μεγαλύτερο κύκλο ζωής. Μπορεί να υπάρχουν πολλοί φιλικοί προς το περιβάλλον πελάτες που ενδιαφέρονται για αυτήν την τεχνολογία.

Η Syngenta Flowers παρουσίασε το «Calliope Cascade Violet», ένα διαειδικό γεράνι που δημιουργήθηκε για κρεμαστά καλάθια. Όταν ψωνίζουν σε ένα κέντρο κήπου ή ένα κατάστημα οικιακών βελτιώσεων, οι πελάτες θα χαρούν να γνωρίζουν ότι υπάρχουν διαφορετικά γεράνια που λειτουργούν καλύτερα για το έδαφος σε σχέση με τα κρεμαστά καλάθια τους. Εξαλείφει την ταλαιπωρία που αντιμετωπίζουν οι κηπουροί κάθε χρόνο για το ποιο φυτό να επιλέξουν για καλλιέργεια τοπίου έναντι καλλιέργειας σε δοχεία.

Οι κτηνοτρόφοι και οι καλλιεργητές εργάζονται ακούραστα για να προσφέρουν τα καλύτερα δυνατά φυτά στους πελάτες τους. Αλλά οι πελάτες μπορεί να μην γνωρίζουν για όλη τη σκληρή δουλειά τους. Είναι σημαντικό να βρεθεί ένας τρόπος για να κοινοποιηθούν αυτές οι λεπτομέρειες στον τελικό χρήστη. Σίγουρα θα εκτιμήσουν την προσπάθεια των κτηνοτρόφων και των καλλιεργητών και θα βοηθήσει τον καταναλωτή να καταλάβει την πραγματική αξία των φυτών τους. Κάποιοι μπορεί να τσιρίζουν λιγότερο ή καθόλου για την τιμή, γνωρίζοντας ότι αυτές οι όμορφες ποικιλίες χρειάζονται πολλά χρόνια έρευνας και ανάπτυξης για να παραχθούν.

Ίσως περισσότερη σήμανση στους λιανοπωλητές θα έκανε τη διαφορά ή ένα ενημερωτικό φυλλάδιο που περιλαμβάνεται στην αγορά τους. Οι λάτρεις των φυτών σε όλο το φάσμα θα εκτιμούσαν αυτό το είδος πληροφοριών. Ενημερώνοντας τους καταναλωτές θα καταλάβουν την αξία που φέρνει στο τραπέζι κάθε κτηνοτρόφος και καλλιεργητής. Η πρόταση αξίας είναι σημαντική για τις επιχειρήσεις και οι επαναλαμβανόμενοι πελάτες είναι οι φθηνότεροι πελάτες.

Ρίξτε μια ματιά στην παραπάνω παρουσίαση για τα κυριότερα σημεία από την πρεμιέρα της σεζόν της Costa Farms.0