Να με αποκαλείς mellow yellow – GardenRant

47
Να με αποκαλείς mellow yellow – GardenRant

Δεν είμαι ακριβώς θυμωμένος με το σαφράν, αλλά μου αρέσουν τα εποχιακά κίτρινα που βλέπω σε όλο τον κήπο. Όπως συμβαίνει, μια κίτρινη απόχρωση, Illuminating, είναι ένα από τα χρώματα Pantone του 2021. (Η άλλη επιλογή είναι ένα ωραίο γκρι.) Συνήθως, δεν μπορούσα να με νοιάζουν λιγότερο για τις αποχρώσεις που χρίζει η Pantone κάθε χρόνο και εκνευρίζομαι όταν μπαίνουν στο μάρκετινγκ φυτών, αλλά αυτή με έκανε να γνέφω καταφατικά. Στη συνέχεια, υπήρχε το άρθρο που διακήρυξε: «Αν υπήρχε ένα χρώμα που αντιπροσωπεύει την ευτυχία στον κήπο, θα έπρεπε να είναι κίτρινο». (Δεν ήταν αυτή η πηγή, αλλά κυκλοφόρησε σε κάτι άλλο που είδα και ξέχασα.) Το άρθρο σημειώνει επίσης, “Το συμπληρωματικό χρώμα του κίτρινου είναι το βιολετί ή το μωβ.” Απολύτως. Έχω προσπαθήσει συχνά για αυτό σε ζεύγη τουλίπας, αν και το υβρίδιο Akebono Darwin – κίτρινο ημίδιπλο με κόκκινη μπορντούρα και πράσινο στη βάση – είναι τόσο εντυπωσιακό που δεν πρέπει ποτέ να αναγκαστεί να μοιραστεί χώρο με οποιαδήποτε άλλη τουλίπα.

Χρησιμοποιώ κίτρινες κολομβίνες με βιολετί βερόνικα στο δρομάκι πίσω από το σπίτι μας. Οι χαρούμενες κολομπίνες ψηλώνουν αρκετά για να σταθούν ισότιμα ​​με δύο κίτρινα τριαντάφυλλα αναρρίχησης εκεί πίσω. Το αγαπημένο μου κίτρινο τριαντάφυλλο είναι το Charlotte του David Austin.

Ερωτεύτηκα πέρυσι τις μπιγκόνιες, κυρίως τις πιο γεμάτες κονδυλώδεις, αλλά και αυτά τα Reger είναι υπέροχα, κυρίως για το χρώμα τους. Χρησιμοποιούνται σε όλο το χώρο, από μπροστά προς τα πίσω, είτε σε γλάστρες είτε δίνοντας μια πινελιά χρώματος στη μαύρη απόχρωση του μπροστινού κήπου. Φυτά με κίτρινο φύλλωμα; Φυσικά, συμπεριλαμβανομένων των hakonechloa grass, hostas και heuchera.

Και αν μια μαργαρίτα δεν είναι λευκή, θα πρέπει να είναι κίτρινη.