Οι Αζαλέες, μια φορά περιφρονημένες, είναι και πάλι ευπρόσδεκτες στον κήπο μου

50
Οι Αζαλέες, μια φορά περιφρονημένες, είναι και πάλι ευπρόσδεκτες στον κήπο μου

Αυτές οι καρέκλες που έβαψα το περασμένο φθινόπωρο ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ να ταιριάζουν με τις αζαλέες πίσω τους. Πιστέψτε με, δεν είχα καν υπόψη τις αζαλέες όταν επέλεξα το χρώμα της βαφής.

Όταν μετακόμισα στο αρχοντικό μου πριν από 9+ χρόνια, αμέσως δήλωσα ότι οι κακοσχηματισμένες παλιές αζαλέες που κληρονόμησα εκεί θα εξορίζονται και δεν θα αντικαθίστανται ποτέ. Πολύ συνηθισμένο, είπα τότε, και όχι άξιο κήπου μετά την πολύ σύντομη περίοδο ανθοφορίας τους.

Τα έσκισα λοιπόν και τα δώρισα σε γείτονες, κάτι που δεν το μετανιώνω γιατί έμοιαζαν με χάλια από χρόνια κακού κλαδέματος. Απλώς λυπάμαι που δεν τις αντικατέστησα με νέες, καλύτερες αζαλέες πριν από χρόνια. Αλλά με τις επτά νέες αζαλέες που φύτεψα το περασμένο φθινόπωρο και φέτος, συμπεριλαμβανομένων τριών που ανθίζουν επανειλημμένα, ρωτάω τον εαυτό μου wtf σκεφτόμουν;;

Άλλωστε, τα σύνορα που μοιράζομαι με τον υπέροχο Άγγλο γείτονά μου είναι κυρίως αζαλέες και τώρα τα κοινά μας σύνορα φαίνονται ολοκληρωμένα. Ή θα το κάνουν όταν μεγαλώσουν στα 4-5 πόδια όπως η υπέροχη λεβάντα που εμφανίζεται εδώ στην πλευρά της της γραμμής ιδιοκτησίας.

Οι Azaleas μπορεί να μην τραβούν την προσοχή μας το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου, αλλά είναι αειθαλείς εδώ στη Ζώνη 7 και λειτουργούν αρκετά καλά ως εγκαταστάσεις πλήρωσης για τα σύνορα. Έχω γίνει μεγάλος υποστηρικτής των μεσαίων και μεγάλων ανθοφόρων θάμνων που δημιουργούν την πληρότητα όλο το χρόνο που χρειάζονται τα σύνορα και που κάνουν έναν κήπο να μοιάζει με κήπο, όχι απλώς με μια συλλογή φυτών. Ειδικά για κήπους στην μπροστινή αυλή που βλέπουμε όλο το χειμώνα στο δρόμο προς την εξώπορτα, οι θάμνοι είναι απαραίτητοι, συμπεριλαμβανομένων μερικών αειθαλών, αλλά παρακαλώ, όχι όλα αειθαλής.

Έτσι με τον νέο σεβασμό μου για τις αζαλέες, επισκέφτηκα τις διάσημες Συλλογή Azalea στο Εθνικό Δενδροκομείο κατά την περίοδο αιχμής της ανθοφορίας για τις αζαλέες και τράβηξε αυτές τις βολές.

Επισκέφθηκα νωρίς την εβδομάδα, με ποδήλατο. Η στάθμευση οπουδήποτε κοντά στις αζαλέες όταν είναι ανθισμένες δεν είναι πραγματικά μια επιλογή.