Οι βελτιώσεις στον κήπο προσθέτουν αξία στο σπίτι σας

51
Οι βελτιώσεις στον κήπο προσθέτουν αξία στο σπίτι σας

Τον τελευταίο χρόνο, η αγορά ακινήτων όπως και πολλές άλλες επιχειρήσεις είχε τα πάνω και τα κάτω της. Επί του παρόντος, βρίσκεται σε άνοδο, με τεράστια άνοδο στις τιμές των κατοικιών σε ορισμένες περιοχές. Οι βελτιώσεις στον κήπο προσθέτουν αξία στο σπίτι σας, κάτι που θα σας βοηθήσει να εξασφαλίσετε μεγάλο ενδιαφέρον με αποτέλεσμα μια γρήγορη πώληση.

Εάν σκέφτεστε να συμμετάσχετε στην τρέχουσα ανοδική τάση στην πώληση του σπιτιού σας, τότε πρέπει να αρχίσετε να σκέφτεστε τρόπους για να κάνετε γρήγορες, οικονομικά αποδοτικές βελτιώσεις στο σπίτι.

Έχοντας εργαστεί στην επιχείρηση ακινήτων στο παρελθόν, μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι οι πρώτες εντυπώσεις μετράνε. Οι περισσότεροι άνθρωποι θα σκεφτούν να καλύψουν την ιδιοκτησία τους με ένα γλείψιμο χρώματος και βασική ανακαίνιση εάν είναι απαραίτητο, αλλά δεν σκέφτονται πάντα τον κήπο.

Δεν μπορούν όλοι να δουν την ακαταστασία του παρελθόντος, την ακαταστασία ή τους απεριποίητους κήπους.

Έχοντας αυτό κατά νου, ας ρίξουμε μια ματιά σε τρόπους βελτίωσης του εξωτερικού χώρου του ακινήτου σας, προκειμένου να έχετε τον καλύτερο δυνατό αντίκτυπο στους υποψήφιους αγοραστές.

Τα βασικά που πρέπει να λάβετε υπόψη για προστιθέμενη αξία είναι τα νέα υπόστεγα αποθήκευσης, τα νέα πλακόστρωτα/αίθρα και τα ελκυστικά παρτέρια.

Οι βελτιώσεις στον κήπο προσθέτουν αξία στο σπίτι σας

  • Μπροστινός κήπος
  • Πίσω Κήπος
  • Εξωτερικά κτίρια υπόστεγα φράχτες
  • Ιδέες εξωραϊσμού κήπων
  • Καλύτερη χρήση του εξωτερικού χώρου
  • Καθαρά Όρια

Μπροστινοί κήποι

Οι κήποι μπορούν να βελτιωθούν εύκολα με πολύ μικρό κόστος. Η προσθήκη ενός παράγοντα wow στον μπροστινό κήπο είναι παιδικό παιχνίδι.

Πρώτα απ ‘όλα, βεβαιωθείτε ότι έχουν αφαιρεθεί τυχόν ανεπιθύμητα αντικείμενα, ότι οι άδειες γλάστρες με φυτά, τα στολίδια ή τα πεταμένα ακαταστασία δημιουργούν μια ακατάστατη μπροστινή όψη.

Εάν οι κάδοι απορριμμάτων βρίσκονται στο μπροστινό μέρος της ιδιοκτησίας σας, κρατήστε τους όλους στο ίδιο μέρος και όσο το δυνατόν πιο τακτοποιημένοι. Η προσθήκη ενός καταστήματος απορριμμάτων θα ήταν ιδανική.

Κάντε οποιοδήποτε βοτάνισμα είναι απαραίτητο, μαζί με το κόψιμο του νεκρού φυλλώματος σε πολυετή φυτά και μονοετή. Κλαδέψτε τους κατάφυτους θάμνους ή τα αναρριχώμενα φυτά.

Φυτέψτε μερικά εποχιακά φυτά για να δώσετε άμεσα χρώμα και ενδιαφέρον.

Οι βελτιώσεις στον κήπο προσθέτουν αξία στο σπίτι σας
Οι βελτιώσεις στον κήπο προσθέτουν αξία στο σπίτι σας

Τοποθετήστε μερικά καλά συντηρημένα και πολύχρωμα φυτά δοχείων ή κρεμαστά καλάθια δίπλα στην μπροστινή πόρτα.

Τα καλύτερα φυτά για κρεμαστά καλάθια

Διατηρήστε το γκαζόν τακτοποιημένο με τακτικό κούρεμα.

Οι δρόμοι και οι χώροι στάθμευσης πρέπει να είναι απαλλαγμένοι από ζιζάνια, χωρίς φύλλα και υπολείμματα.

Εάν μέρος ή όλος ο μπροστινός χώρος είναι στρωμένος, σκεφτείτε να τον καθαρίσετε για να αφαιρέσετε λεκέδες και βρύα. Αυτό γίνεται εύκολα με ένα ηλεκτρικό πλυντήριο αν έχετε ή μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα καθαριστικό βεράντας όπως π.χ Καλύτερο καθαριστικό βεράντας Sika Mold Buster που είναι πιο γρήγορο, λιγότερο ακατάστατο και καταναλώνει πολύ λιγότερο νερό.

Πίσω Κήποι

Έχοντας ασχοληθεί με τον μπροστινό και κύριο κήπο, μπορούμε να προχωρήσουμε στους πίσω κήπους.

Όπως και με το μπροστινό μέρος, κρατήστε τα καθαρισμένα, τακτοποιημένα και καλά συντηρημένα. Κλαδέψτε θάμνους και δέντρα, εάν απαιτείται, όπως θα κάνατε ούτως ή άλλως ανά εποχή.

Κάντε και μια εποχιακή φύτευση, πάλι για να δείξετε χρώμα, ποικιλία και ενδιαφέρον.

Πλήρως ηλιόλουστα πολυετή φυτά που ανθίζουν όλο το καλοκαίρι

Βεβαιωθείτε ότι οι πέργκολες ή οι καμάρες είναι στιβαρές, ασφαλείς και συντηρημένες.

Καθαρίστε τις αυλές από τυχόν ακαταστασία ή σκουπίδια και φυτέψτε μερικά εποχιακά δοχεία.

Οι μόνιμοι χώροι καθιστικού ή τραπεζαρίας πρέπει επίσης να είναι καθαροί από σκουπίδια, ζιζάνια και φύλλα.

Κουρεύετε τακτικά το γρασίδι για να τα διατηρείτε τακτοποιημένα. Πάντα σκέφτομαι ότι όταν ένα γκαζόν κόβεται και οι άκρες του κόβονται, σηκώνει ολόκληρο τον κήπο.

Διατηρήστε επίσης τυχόν περιοχές καλλιέργειας λαχανικών.

Τα μονοπάτια θα πρέπει να διατηρούνται καθαρά, έτσι ώστε οι άνθρωποι να μπορούν να περπατούν εύκολα κατά την προβολή της ιδιοκτησίας.

Αποθηκεύστε οτιδήποτε μπορεί να βλάψει έναν κατά τα άλλα περιποιημένο κήπο, για παράδειγμα εργαλεία ή αξεσουάρ κήπου που δεν χρησιμοποιούνται, όπως μπάρμπεκιου ή παιδικά παιχνίδια.

Βελτιώσεις κήπου προσθέτουν αξία στις ιδέες εξωραϊσμού του σπιτιού σας
Οι υπαίθριοι χώροι τραπεζαρίας και καθιστικού προσθέτουν αξία στο σπίτι σας

Εξωτερικά κτίρια υπόστεγα φράχτες

Τα εξωτερικά κτίρια, τα υπόστεγα κήπων ή οι εξοχικές κατοικίες και οι φράχτες πρέπει επίσης να φροντίζονται καλά. Επαναβάψτε/επεξεργαστείτε όπως χρειάζεται. Επισκευάστε οτιδήποτε το απαιτεί. Σκεφτείτε να αντικαταστήσετε οποιαδήποτε που δεν επισκευάζεται.

Τα υπόστεγα κλπ δεν χρειάζεται να κοστίζουν πολλά χρήματα και οι αγοραστές θα εκτιμήσουν ότι δεν χρειάζεται να εγκαταστήσουν ή να επισκευάσουν ένα.

Κριτική για τα 6 καλύτερα υπόστεγα αποθήκευσης ξύλινων κήπων

Είναι επίσης χρήσιμο να υπάρχει ηλεκτρική παροχή σε βοηθητικά κτίρια και υπόστεγα.

Ιδέες εξωραϊσμού κήπων

Για όσους έχουν μεγαλύτερο προϋπολογισμό, που επιθυμούν να προσθέσουν αξία κάνοντας βελτιώσεις στον κήπο, υπάρχει η επιλογή να διαμορφωθούν ή να επανασχεδιαστούν πλήρως οι κήποι.

Η εύρεση και η ανάθεση εταιρειών για την ανάληψη αυτής της εργασίας απαιτεί λίγο χρόνο έρευνας. Ένας διαμορφωτής ή σχεδιαστής κήπου θα συζητήσει προφανώς τις απαιτήσεις σας καθώς και τις ιδέες σχεδίασης, τα σχέδια φύτευσης και το κόστος.

Ο εξωραϊσμός του κήπου σας για μεταπώληση δεν χρειάζεται να κοστίσει στη Γη. Περίπου 2750 £ για έναν κήπο μέσου προαστιακού μεγέθους. Αυτό σε σύγκριση με μια επέκταση που μπορεί να κοστίσει 80.000 £ είναι μια σταγόνα στον ωκεανό. Οι προσφορές για ένα ωδείο 4m x 4m κοστίζουν τουλάχιστον £18.000.

Με τον εξωραϊσμό του κήπου σας μπορείτε ενδεχομένως να αυξήσετε την αξία του κατά 77%, (σύμφωνα με έρευνα της Post Office Money). Επομένως, αυτή είναι η καλύτερη βελτίωση για επένδυση.

Χρήματα Ταχυδρομείου

Ο εξωραϊσμός DIY θα κοστίσει λιγότερο και μπορείτε να κάνετε τη δουλειά στον χρόνο σας.

Λάβετε υπόψη το καθιστικό, την τραπεζαρία ή τον παιδότοπο. Σκεφτείτε τη λεκάνη απορροής στην οποία βρίσκεστε, αυτό πιθανότατα θα παίξει ρόλο στις ηλικιακές ομάδες των δυνητικά ενδιαφερόμενων μερών. Εάν για παράδειγμα, ζείτε σε μια περιοχή κυρίως συνταξιούχων, οι αγοραστές πιθανότατα δεν θα θέλουν έναν χώρο παιχνιδιού για παιδιά στους κήπους. Τα ακίνητα κοντά σε σχολεία ή με νεαρές οικογένειες θα σκέφτονται διαφορετικά για τους χώρους παιχνιδιού.

Θέλετε να αναδείξετε έναν κήπο χαμηλής συντήρησης ή έναν σύγχρονο, μοντέρνο κήπο για διασκέδαση; Οι δυνατότητες είναι αμέτρητες, κάντε πρώτα κάποιες εργασίες για το ποιος αγοράζει στην περιοχή και θα έχετε καλύτερη ιδέα για το τι πρέπει να πετύχετε.

Σκεφτείτε τι είναι η τάση στους κήπους, όσον αφορά τα υλικά για αίθρια ή καταστρώματα.

Ποιος τύπος καθισμάτων είναι ελκυστικός και δημοφιλής αυτή τη στιγμή; Εξετάστε το ενδεχόμενο να προσθέσετε λίγο φωτισμό, εάν δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή, για πρόσθετη βραδινή ατμόσφαιρα.

Ίσως ένα συγκεκριμένο μέρος μαγειρέματος για μπάρμπεκιου ή μια εξωτερική κουζίνα

Η καλλιέργεια λαχανικών και τα υπερυψωμένα κρεβάτια έχουν επίσης ανοδική τάση στον κόσμο της κηπουρικής.

Ιδέες εξωραϊσμού κήπων
Ο εξωραϊσμός κήπων προσθέτει αξία στο σπίτι σας

Αξιοποιήστε καλύτερα τον υπαίθριο χώρο

Εάν έχετε ένα υπέροχο σημείο εστίασης στον κήπο σας, δείξτε το με τον καλύτερο τρόπο. Αυτό μπορεί να είναι ένα εξοχικό ή μια υπέροχη θέα, ένα υδάτινο στοιχείο ή ένα ήσυχο, ιδιωτικό μέρος για να χαλαρώσετε.

Θα μπορούσε απλά να είναι ένα όμορφο δέντρο.

Όπως έχω ήδη πει παραπάνω, ξαναβάψτε/ανακαινίστε ένα εξοχικό. Τακτοποιήστε το μέσα, φτιάξτε το κάπου που θα απολάμβανε ο αγοραστής να περνάει χρόνο.

Τοποθετήστε καρέκλες και ένα τραπέζι για ποτά ή ένα φλιτζάνι τσάι. Βάλτε την ιδέα στο μυαλό τους ότι θα απολάμβαναν να βρίσκονται στους εξωτερικούς σας χώρους.

Οι χώροι παιχνιδιού πρέπει να φαίνονται διασκεδαστικοί όσο και ασφαλείς.

Επωφεληθείτε από μια ωραία θέα, κάντε την πιο ορατή αν είναι δυνατόν.

Καθαρά Όρια

Φροντίζετε πάντα ότι οι φράχτες, οι τοίχοι, οι φράκτες και η πρόσβαση από και προς το ακίνητο είναι ευδιάκριτα, φροντίστε να τα διατηρείτε.

Στους αγοραστές αρέσει να βλέπουν ότι οι φράκτες κ.λπ. είναι σε καλή κατάσταση. Προσφέρουν επίσης ιδιωτικότητα και ασφάλεια.

Νομίζω ότι αυτό είναι πιθανώς πιο σημαντικό σε αγροτικές περιοχές ή για άτομα με πολύ μεγάλο κήπο ή/και γη.

Στο σπίτι μου, για παράδειγμα, ο κήπος ανεβαίνει σε διάφορα επίπεδα. Βρίσκεται δίπλα σε ένα γειτονικό σπίτι που έχει αρκετή γη και χωράφια στο πίσω μέρος. Οι οριακές γραμμές δεν είναι ευθείες και χρειάστηκαν κάποια επεξεργασία αρχικά με τη βοήθεια των σχεδίων για να εντοπιστεί πού ακριβώς βρίσκονταν.

Σε οικιστικά συγκροτήματα και δρόμους, τα όρια ιδιοκτησίας είναι συνήθως αρκετά εμφανή.

συμπέρασμα

Λαμβάνοντας υπόψη ότι ορισμένες ή όλες οι παραπάνω βελτιώσεις κήπου προσθέτουν αξία στο σπίτι σας ή συμβάλλουν στη δημιουργία μεγαλύτερου ενδιαφέροντος, μπορείτε να δείτε πόσο απλό είναι να έχετε την καλύτερη δυνατή αποτίμηση.

Το πιο σημαντικό είναι ότι ένας αγοραστής μπορεί κάλλιστα να επιλέξει το ακίνητό σας αντί για ένα παρόμοιας τιμής που δεν έχει υποστεί καμία βελτίωση στον κήπο.

Παρακαλείστε να σημειώσετε ότι το ίδιο ισχύει και για το σπίτι, καθώς το κατάλυμα θα πρέπει να είναι σε καλή κατάσταση. Σε αυτό το άρθρο συζητώ μόνο ιδέες για υπαίθριο χώρο.

Το θέμα του άρθρου μου όπως μπορείτε να πείτε είναι η γενική συντήρηση. Ένας ευχάριστος περιποιημένος κήπος είναι πάντα ευχάριστο να βλέπεις και θα βοηθήσει να ενσταλάξει στο μυαλό κάποιου την επιθυμία να ζήσει σε μια συγκεκριμένη ιδιοκτησία.

Οι έντονοι κηπουροί θα ενδιαφέρονται πάντα περισσότερο για τον υπαίθριο χώρο παρά για το ίδιο το σπίτι.

Διάβασα πρόσφατα μια ανάρτηση στο Twitter, δεν μπορώ να θυμηθώ ποιος την δημοσίευσε αλλά μόλις είχαν μετακομίσει. Τα λόγια του ήταν, «αγόρασα έναν κήπο, συνοδεύεται από ένα σπίτι»

Όποιος ψάχνει για τον πρώτο του κήπο ή, μάλιστα, έναν μεγαλύτερο, θα τον συμπάσχει.

Η πολύ βασική περιποίηση, τα σαφή όρια, τα καθιερωμένα φυτά και το εποχιακό χρώμα συμβάλλουν στην προσέλκυση του ενδιαφέροντος των αγοραστών στο ακίνητό σας.

Θα συνιστούσα να ορίσετε έναν προϋπολογισμό και μια λίστα εργασιών για να εργαστείτε, ώστε να μην κάνετε υπερβολικές δαπάνες σε τομείς που δεν θα έκαναν διαφορά στην αξία του ακινήτου

Ελπίζω ότι αυτό το άρθρο βοήθησε με κάποιο τρόπο, αν το βρήκατε ενδιαφέρον, μοιραστείτε το με τους φίλους και την οικογένειά σας και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Εάν έχετε οποιεσδήποτε ερωτήσεις ή θέλετε να προσθέσετε τις απόψεις σας, μπορείτε να τις εμφανίσετε στο πλαίσιο σχολίων παρακάτω. Είμαι στην ευχάριστη θέση να ακούσω τους αναγνώστες μου και θα απαντήσω το συντομότερο δυνατό.

Καλή Κηπουρική

Ακολουθήστε και σας αρέσει το PlantsBulbsSeeds