Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Gotham Greens περιγράφει τους στόχους επέκτασης της εταιρείας

61
Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Gotham Greens περιγράφει τους στόχους επέκτασης της εταιρείας
Viraj Puri των Gotham Greens

Viraj Puri, Gotham Greens

Τον περασμένο μήνα, αναφέραμε το σχέδιο της Gotham Greens να διπλασιάσει το μέγεθος της χωρητικότητας των θερμοκηπίων της από 600.000 τετραγωνικά πόδια σε περισσότερα από 1,2 εκατομμύρια τετραγωνικά πόδια το 2022. Επί του παρόντος βρίσκεται σε εξέλιξη η ανάπτυξη νέων υπερσύγχρονων εγκαταστάσεων θερμοκηπίου στο Seagoville. TX (εκτός Ντάλας) Monroe, GA (εκτός Ατλάντα) και Windsor, CO, καθώς και την επέκταση των υφιστάμενων θερμοκηπίων της στο Σικάγο και το Providence, RI. Μετά την ολοκλήρωση, η εταιρεία θα έχει στην κατοχή της και θα λειτουργεί 12 υδροπονικά θερμοκήπια υψηλής τεχνολογίας, ελεγχόμενα από το κλίμα σε οκτώ πολιτείες, ενώνοντας το υπάρχον δίκτυο θερμοκηπίων της στη Νέα Υόρκη, το Ρόουντ Άιλαντ, το Μέριλαντ, το Ιλινόις, το Κολοράντο και την Καλιφόρνια.

Πρόσφατα επικοινωνήσαμε με τον Viraj Puri, συνιδρυτή και διευθύνοντα σύμβουλο της Gotham Greens, για να μάθουμε περισσότερα για τα σχέδια επέκτασης της εταιρείας και πώς θα επηρεάσουν τη μακροπρόθεσμη παραγωγή φυλλωδών χόρτων στην εταιρεία.

Καλλιεργητής θερμοκηπίου (GG): Πώς επέλεξαν οι Gotham Greens αυτές τις νέες τοποθεσίες θερμοκηπίου;

Puri: Η επέκταση του Gotham Greens στο Νότο με νέα θερμοκήπια στο Τέξας και τη Τζόρτζια, μαζί με τις επεκτάσεις των υπαρχόντων αποτυπωμάτων θερμοκηπίου μας στο Κολοράντο, το Ιλινόις και το Ρόουντ Άιλαντ, απεικονίζουν ένα τεράστιο βήμα προς τα εμπρός στην επίτευξη του απώτερου στόχου μας για την καλλιέργεια φρέσκων προϊόντων που μπορούν να να παραδοθεί σε λιγότερο από μία ημέρα με το αυτοκίνητο για τους περισσότερους καταναλωτές στις ΗΠΑ. Το Τέξας και η Τζόρτζια αντιπροσωπεύουν δύο από τους μεγαλύτερους και ταχύτερα αναπτυσσόμενους πληθυσμούς, επομένως η απόφαση να χτιστούν νέα θερμοκήπια σε αυτές τις τοποθεσίες ήταν μια προφανής επιλογή.

Διπλασιάζοντας τη χωρητικότητα του θερμοκηπίου μας και μετακομίζοντας σε ολοκαίνουργιες περιοχές της χώρας, η Gotham Greens θα επεκτείνει τις λιανικές πωλήσεις μας και θα καλύψει την αυξανόμενη ζήτηση για προϊόντα θερμοκηπίου στα νέα, υπερσύγχρονα θερμοκήπια των ΗΠΑ. να αυξήσουμε σημαντικά τον αριθμό των καταστημάτων, ενώ θα συνεχίσουμε να εξυπηρετούμε αρκετούς από τους μεγαλύτερους λιανοπωλητές παντοπωλείων της χώρας σε εθνική και περιφερειακή κλίμακα, συμπεριλαμβανομένων των Whole Foods Market, The Kroger Co., Albertsons Companies, Sprouts Farmers Market και πολλών άλλων.

GG: Ποια είναι τα σχέδια των Gotham Greens για την επέκταση των υπαρχόντων θερμοκηπίων;

Puri: Η αύξηση της επιχειρησιακής μας ικανότητας στα υπάρχοντα θερμοκήπια μας στο Σικάγο και στο Πρόβιντενς θα επιτρέψει στην Gotham Greens να συνεχίσει να εξυπηρετεί τους πολύτιμους πελάτες μας και να ανταποκριθεί στην αυξανόμενη ζήτηση για προϊόντα που καλλιεργούνται σε θερμοκήπια σε πόλεις σε όλη την Αμερική. Επιπλέον, το διευρυμένο μας αποτύπωμα στο Σικάγο θα προσφέρει πρόσθετο χώρο για έρευνα και ανάπτυξη καθώς συνεχίζουμε να επεκτείνουμε τις προσφορές προϊόντων με φυλλώδη χόρτα.

GG: Ποιοι είναι οι στρατηγικοί στόχοι ανάπτυξης της εταιρείας για το 2022;

Puri: Κοιτάζοντας το μέλλον, στόχος μας είναι να φέρουμε το εμπορικό σήμα Gotham Greens σε περισσότερες περιοχές σε όλη τη χώρα. Εκτός από τη συνέχιση της επέκτασης της σειράς μας με φρέσκα χόρτα και βότανα για σαλάτες, επεκτείνουμε επίσης τη σειρά συναρπαστικών φρέσκων προϊόντων διατροφής που τιμούν τα φυτικά συστατικά ως τον κύριο ήρωα και την έμπνευση, συμπεριλαμβανομένων dressings για σαλάτες, ντιπ και σάλτσες μαγειρικής. Στην πραγματικότητα, κυκλοφόρησε πρόσφατα δύο σάλτσες σαλάτας χωρίς γαλακτοκομικά – Vegan Ranch και Vegan Caesar – που είναι διαθέσιμα στα καταστήματα Whole Foods and Sprouts σε όλη τη χώρα, καθώς και σε τοπικά παντοπωλεία.

Πέρυσι, οι Γκόθαμ Γκρινς έγιναν α Certified B Corp., που ήρθε σε μια κομβική στιγμή για την εταιρεία μας καθώς γιορτάσαμε τη 10η επέτειο λειτουργίας μας, τα επίσημα εγκαίνια του πρώτου θερμοκηπίου μας στη Δυτική Ακτή και τα σχέδια επέκτασής μας που θα ωθήσουν τη μελλοντική μας ανάπτυξη. Η πιστοποίηση B Corp είναι η μόνη διαπίστευση τρίτου μέρους που μετρά το σύνολο των κοινωνικών και περιβαλλοντικών επιδόσεων μιας εταιρείας. Η πιστοποίηση προσθέτει πρόσθετα επίπεδα λογοδοσίας και διαφάνειας για τους υπαλλήλους, τους πελάτες, τους συνεργάτες λιανικής και εστίασης και τους επενδυτές καθώς συνεχίζουμε να καινοτομούμε το σύστημα τροφίμων μας για να οικοδομήσουμε ένα καλύτερο μέλλον για τις επόμενες γενιές – ανυπομονούμε να συνεχίσουμε το έργο που κάνουμε έχουν ξεκινήσει με αυτήν την πιστοποίηση.

Γ.Γ.: Η τεχνολογία στα νέα θερμοκήπια θα είναι ίδια με τα άλλα ή υπάρχει κάτι νέο που προσθέτετε;

Puri: Οι πιο πρόσφατες εγκαταστάσεις μας διαθέτουν την πιο προηγμένη τεχνολογία μέχρι τώρα, με βελτιωμένες δυνατότητες αυτοματισμού, κλιματισμού και επιστήμης δεδομένων. Από την κυκλοφορία μας το 2011, η Gotham Greens έχει εξελιχθεί από ένα ενιαίο αστικό θερμοκήπιο στον τελευταίο όροφο στο Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης, σε φορέα εκμετάλλευσης θερμοκηπίου πολλών πολιτειών και σε έναν από τους μεγαλύτερους παραγωγούς υδροπονικής χλωρίδας στη Βόρεια Αμερική. Η Gotham Greens συνέχισε να ωθεί τα όρια του σχεδιασμού εγκαταστάσεων θερμοκηπίου ενσωματώνοντας κορυφαίες εξελίξεις στον κλάδο σε υλικό και λογισμικό, όλα σχεδιασμένα για τη μεγιστοποίηση της αποδοτικότητας και τη μείωση των απαιτήσεων φυσικών πόρων. Το προηγμένο επίπεδο τεχνολογίας στα θερμοκήπια μας μας επιτρέπει να καλλιεργούμε μαρούλια χρησιμοποιώντας έως και 95% λιγότερο νερό και 97% λιγότερη γη σε σύγκριση με τη συμβατική γεωργία. Για παράδειγμα, οι μοναδικές μας τεχνικές άρδευσης χρησιμοποιούν λιγότερο από 1 γαλόνι νερού για την καλλιέργεια ενός κεφαλιού μαρουλιού σε σύγκριση με έως και 10 γαλόνια που χρησιμοποιούνται στη συμβατική καλλιέργεια ανοιχτού αγρού. Επιπλέον, όλες οι νέες εγκαταστάσεις θερμοκηπίου μας θα χρησιμοποιούν επανασφραγιζόμενες συσκευασίες φιλμ με καπάκι, που επιτρέπει στην Gotham Greens να μειώσει τις πλαστικές συσκευασίες κατά περισσότερο από 30%.

Βλέπουμε αυξημένες επενδύσεις στην έρευνα και την ανάπτυξη προς νέα τεχνολογία και συστήματα αυτοματισμού για θερμοκήπια και αυτή η επένδυση είναι ζωτικής σημασίας για τη βελτίωση της παραγωγικότητας και των αποδόσεων των καλλιεργειών με παράλληλη μείωση του κόστους στις λειτουργίες του θερμοκηπίου.

GG: Ποια βήματα έχετε λάβει για να βεβαιωθείτε ότι η φυτική παραγωγή είναι συνεπής σε όλα τα θερμοκήπια σας;

Puri: Στο Gotham Greens, πιστεύουμε ότι η καλλιέργεια φυτών είναι μισή τέχνη και μισή επιστήμη. Η καλλιέργεια σε θερμοκήπιο δίνει στους έμπειρους αγρότες μας τον απόλυτο έλεγχο του περιβάλλοντος καλλιέργειας, επιτρέποντας στους Gotham Greens να δημιουργήσουν ιδανικές συνθήκες για να ευδοκιμήσουν τα φυτά μας, κάτι που έχει ως αποτέλεσμα σταθερές, αξιόπιστες αποδόσεις σε θρεπτικά συστατικά και μακροχρόνια προϊόντα. Μέσω των αυτοματοποιημένων συστημάτων και αισθητήρων μας, μπορούμε να διασφαλίσουμε ότι τα επίπεδα θερμοκρασίας, υγρασίας και φωτός, καθώς και η σύνθεση του αέρα, είναι ακριβώς η σωστή ισορροπία και διατηρούν τις τέλειες συνθήκες ανάπτυξης για τα φυτά μας όλο το χρόνο σε όλες τις εγκαταστάσεις του θερμοκηπίου μας.0