Παιώνιες…εντελώς απρόβλεπτες αλλά και εντυπωσιακά συγκλονιστικές!

29
Παιώνιες…εντελώς απρόβλεπτες αλλά και εντυπωσιακά συγκλονιστικές!

Duchess-of-Nemours-Peony-Flowerona-2

Οι άνθρωποι συχνά με ρωτούν τι μου αρέσει αγαπημένη λουλούδι είναι. Και απαντάω πάντα…μπορώ να έχω δύο; Είναι, αναμφίβολα, ranunculus και παιώνιες. Απλώς τους λατρεύω φοβερο πέταλα! Στρώματα επί στρωμάτων από αυτά…και ω, τόσο ευαίσθητα.

Τα Ranunculus απλά ανθίζουν χωρίς κανένα ίχνος ταλαιπωρίας για τον ανθοπώλη που τα χρειάζεται για να φαίνονται καλύτερα για έναν γάμο ή μια εκδήλωση. Ωστόσο, οι παιώνιες…καλά, είναι α εντελώς διαφορετική ιστορία. Μπορούν, πώς να το θέσω, να είναι λίγο δύσκολα! Η απρόβλεπτη φύση τους μπορεί να κάνει μια πραγματική πρόκληση για την αγορά τους, έτσι ώστε να είναι σε πλήρη άνθηση μια συγκεκριμένη ημέρα. Μερικές φορές, θα χρειαστούν μερικές μέρες για να ξεδιπλωθούν τα πέταλά τους. Άλλες φορές, μπορεί να είναι ανοιχτά και μελαγχολικά την επόμενη μέρα μετά την αγορά τους.

Ορισμένες ποικιλίες ανοίγουν πιο γρήγορα από άλλες. Για παράδειγμα, οι παιώνιες Duchesse de Nemours, οι οποίες εμφανίζονται σε αυτήν την ανάρτηση ιστολογίου, μπορούν να ανοίξουν μέσα σε λίγες μέρες. Έτσι έδειχναν δύο μέρες πριν όταν τα έφερα σπίτι από Αγορά λουλουδιών New Covent Garden. Ενώ οι παιώνιες Sarah Bernhardt που αγοράζονται σφιχτές στο μπουμπούκι μπορεί να διαρκέσουν αρκετές ημέρες. Και μετά είναι ο καιρός. Αν έχουμε ένα ζεστό ξόρκι (!), τείνουν να ανοίγουν πιο γρήγορα από ό,τι όταν οι θερμοκρασίες είναι στην πιο δροσερή πλευρά.

Αν είστε ανθοπώλης, είμαι σίγουρος ότι είχατε το μερίδιό σας σε δράματα παιώνιας και ακόμη και άγρυπνες νύχτες! Πρέπει να τα αγοράσετε την Τρίτη, την Τετάρτη ή την Πέμπτη για σαββατιάτικο γάμο; Και αν είστε μέλλουσα νύφη, βάλτε μια σκέψη στον υπέροχο ανθοπώλη σας, εάν οι παιώνιες εμφανίζονται στα λουλούδια του γάμου σας. Θα έχουν γαλουχήσει με αγάπη αυτές τις ιδιοσυγκρασιακές ντίβες του κόσμου των λουλουδιών για να βεβαιωθούν ότι φαίνονται «στο σημείο» για τη μεγάλη μέρα σας…όχι πολύ σφιχτά και όχι υπερβολικά ανοιχτά.

Αλλά ω μου… όταν παιώνιες είναι που συμπεριφέρονται, δεν είναι τόσο εντυπωσιακά συγκλονιστικές ανθοφορίες;! εγώ απλά λατρεύω τους. Αν τα αγαπάτε κι εσείς, τότε αξιοποιήστε τα στο έπακρο τις επόμενες δύο εβδομάδες περίπου, καθώς η σεζόν τους πρόκειται σύντομα να τελειώσει…

Duchess-of-Nemours-Peony-Flowerona-5

Duchess-of-Nemours-Peony-Flowerona-7

Duchess-of-Nemours-Peony-Flowerona-6

3 ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΝΘΑΡΡΥΝΕΤΕ ΤΙΣ ΠΑΙΟΝΙΕΣ ΣΑΣ ΝΑ ΑΝΘΙΣΟΥΝ

Βουτήξτε τα κεφάλια των λουλουδιών σε χλιαρό νερό
Αυτό θα βοηθήσει να ξεπλυθεί ο κολλώδης χυμός ανάμεσα στα εξωτερικά στρώματα των πετάλων.

Πειράξτε τα πέταλα
Κάντε πολύ απαλό μασάζ στα εξωτερικά πέταλα.

Βάλτε τα λουλούδια σε ζεστό νερό σε ζεστό μέρος
Είτε πρόκειται για ζεστό δωμάτιο, σέρα, θερμοκήπιο, ντουλάπι αερισμού ή ακόμα και αυτοκίνητο/βαν όταν λάμπει ο ήλιος.

(Εικόνες : Rona Wheeldon | Flowerona)