Πρέπει να αφήσω τα φύλλα εκεί που πέφτουν στον κήπο μου;

51
Πρέπει να αφήσω τα φύλλα εκεί που πέφτουν στον κήπο μου;

Οι πελάτες μου συχνά μου κάνουν την αιώνια ερώτηση «Πρέπει να αφήσω τα φύλλα εκεί που πέφτουν στον κήπο μου;»

Υπάρχουν διαφορετικές σχολές σκέψης σχετικά με το αν πρέπει ή όχι να καθαρίζονται τα φύλλα μακριά από κρεβάτια, όρια και γκαζόν.

Εδώ θα συζητήσω τα πλεονεκτήματα του να τα αφήνεις εκεί που πέφτουν.

Συγκέντρωση πεσμένων φύλλων
Πρέπει να αφήσω τα φύλλα εκεί που πέφτουν στον κήπο μου;

5 κορυφαίοι λόγοι για να αφήσετε τα φύλλα στον κήπο σας

  • Όλα τα φύλλα θα διασπαστούν φυσικά κατά τη διάρκεια του χειμώνα, μετατρέποντας σε ένα πολύτιμο λίπασμα κομποστοποίησης, το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ως βελτιωτικό εδάφους. Αυτό θα παρέχει τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά για τα φυτά και το χώμα σας
  • Τα φύλλα προστατεύουν τα φυτά και τους βολβούς από τον σκληρό χειμώνα
  • Βοηθούν στη διατήρηση των ζιζανίων κατά τη διάρκεια του χειμώνα. Ένα στρώμα φύλλων θα επιβραδύνει τη βλάστηση των ζιζανίων.
  • Ένα στρώμα φύλλων στο έδαφος θα προσφέρει στην άγρια ​​ζωή καταφύγιο και τροφή. Μυριάδες έντομα και μικρά θηλαστικά θα πέφτουν σε χειμερία νάρκη ανάμεσα στα φύλλα και τα υπολείμματα φυτών κατά τη διάρκεια του χειμώνα. Μερικοί θα χρησιμοποιήσουν φύλλα για την ωοτοκία. Τα πουλιά και τα μικρά θηλαστικά μπορούν να βρουν καταφύγιο και τροφή ανάμεσα στα πεσμένα φύλλα.
  • Σας εξοικονομεί τη δουλειά να τα καθαρίσετε. Είμαι για να γλυτώσω από μια αγγαρεία, δίνοντάς μου περισσότερο χρόνο να κάνω χειμερινή φύτευση και πολλαπλασιασμό σπόρων. Ή απλά για να απολαύσω μια κούπα στην ηρεμία και την ησυχία του εξωτερικού μου χώρου.

Λόγοι ενάντια στο να αφήνουμε τα φύλλα εκεί που πέφτουν

Μπορούν να προκαλέσουν κίνδυνο ολίσθησης

Τα πεσμένα φύλλα σε μονοπάτια, δρόμους και πλακόστρωτες περιοχές πρέπει να καθαρίζονται καθώς μπορεί να προκαλέσουν κίνδυνο ολίσθησης όταν βραχούν και αρχίσουν να σαπίζουν.

Κριτική για το καλύτερο Cordless Leaf Blower

Εάν δεν σκουπιστούν, θα καταλήξουν ως χώμα, αφήνοντας πλακόστρωτα, τούβλα, μπετόν κ.λπ. Το οποίο στη συνέχεια θα απαιτήσει καθάρισμα. Επίσης, είναι καλύτερο να τα αφαιρέσετε από περιοχές με χαλίκι για να διατηρήσετε την εμφάνιση και το στυλ που προσφέρει το χαλίκι. Αν μείνουν πάνω σε χαλίκια, τα φύλλα θα διασπαστούν σε χώμα, κάτι που δυστυχώς θα ενθαρρύνει τα ζιζάνια να αναπτυχθούν.

Κριτική για το καλύτερο καθαριστικό βεράντας Sika Mold Buster

Ένα βαθύ στρώμα φύλλων μπορεί να προκαλέσει ασθένειες όταν βραχούν και αρχίσουν να διασπώνται, γι’ αυτό φροντίστε πάντα να μην κατακλύζονται από πεσμένα φύλλα τα φυτά που έχουν ακόμα τα φύλλα τους, καθώς αυτό μπορεί να προκαλέσει σήψη και ζημιά στο φυτό. Είναι καλύτερα να τοποθετήσετε τα μαζεμένα φύλλα σας γύρω από τη βάση των φυτών, στο χώμα.

Τα φύλλα εμποδίζουν το φως που στα όρια θα βοηθήσει να κρατηθούν τα ζιζάνια κάτω, αλλά η έλλειψη φωτός θα σταματήσει επίσης την υγιή ανάπτυξη των χλοοτάπητα. Αυτό μπορεί να προκαλέσει αποσπασματική ανάπτυξη, βρύα και κακό αερισμό. Κάτι που με τη σειρά του θα σημαίνει εργασίες περιορισμού ζημιών την άνοιξη.

Επομένως, τυχόν μεγάλες ποσότητες φύλλων που έχουν συγκεντρωθεί σε μια συγκεκριμένη περιοχή στο γκαζόν θα απαιτήσουν καθαρισμό.

Ωστόσο, μια μικρή διασπορά φύλλων που έχουν μείνει στο γρασίδι θα σπάσει και θα τροφοδοτήσει το γκαζόν για εσάς.

Εναλλακτικά, περάστε πάνω από το γκαζόν με το χλοοκοπτικό χωρίς να έχει τοποθετηθεί το κουτί συλλογής χόρτου. Τα φύλλα θα πολτοποιηθούν και θα αναμειχθούν με τα μοσχεύματα χόρτου και μπορούν να μείνουν επιτόπου στο γρασίδι σας κατά τη διάρκεια του χειμώνα. Το σάπιασμα φύλλων στο γρασίδι με αυτόν τον τρόπο του δίνει μια χειμερινή τροφή.

Καλύτερη κριτική Cordless Patio Weeders

Γιατί η μούχλα φύλλων είναι τόσο καλή;

Η μούχλα των φύλλων περιέχει ζωτικής σημασίας θρεπτικά συστατικά που είναι πολύτιμα για τους κηπουρούς για να διατηρούν το έδαφος υγιές. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την προστασία του εδάφους από έντονες βροχοπτώσεις, καθώς βοηθά στο να σταματήσει η έκπλυση των θρεπτικών ουσιών.

Τα πεσμένα φύλλα περιέχουν μια σημαντική ουσία που ονομάζεται λιγνίνη. Μερικά φύλλα έχουν υψηλότερα επίπεδα λιγνίνης και έχουν χαμηλότερο άζωτο από άλλα που σημαίνει ότι χρειάζονται περισσότερο χρόνο για να αποσυντεθούν. Αυτά περιλαμβάνουν τη βελανιδιά, το γαύρο, τη σημύδα και τη μανόλια.

Τα φύλλα που έχουν χαμηλότερη περιεκτικότητα σε λιγνίνη και υψηλότερα σε άζωτο περιλαμβάνουν τέφρα, λεύκα, άσπρο, κεράσι, φτελιά, φλαμουριά, σφένδαμο, ιτιά.

Είχα πολλά δέντρα στον παλιό μου κήπο, κυρίως σφένδαμο, κράταιγο, σημύδα, ευκάλυπτο και μανόλια, ποτέ δεν καθάρισα τα φύλλα από τα σύνορα. Το αποτέλεσμα ήταν πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά, αργιλώδες, εργάσιμο έδαφος.

Υγιές έδαφος ισοδυναμεί με υγιή φυτά.

Ποια φύλλα κάνουν την καλύτερη μούχλα των φύλλων;

Τα φύλλα και οι βελόνες των κωνοφόρων θα διασπαστούν σε μούχλα των φύλλων δεδομένου χρόνου. Τα φύλλα της βελανιδιάς, της οξιάς και του γαμήλου παράγουν ένα υπέροχο, εύθραυστο βελτιωτικό του εδάφους.

Τα παχιά δερματώδη φύλλα από δέντρα όπως η καστανιά, η γλυκιά καστανιά και οι μανόλιες μπορούν να τεμαχιστούν για να βοηθήσουν στην αποσύνθεσή τους.

Μόλις τεμαχιστούν, προσθέστε τα στη συλλογή καλουπιών φύλλων ή μπορούν να προστεθούν στους γενικούς κάδους κομποστοποίησης.

Οι βελόνες κωνοφόρων και τα αποκόμματα φράχτη τελικά θα σαπίσουν, αλλά μπορεί να χρειαστούν αρκετά χρόνια για να γίνει αυτό. Το καλύτερο μέρος για αυτούς είναι οι κάδοι κομποστοποίησης.

Οι πευκοβελόνες παράγουν όξινη μούχλα των φύλλων, ένα ιδανικό προϊόν για την εδαφοκάλυψη των ελικοειδών φυτών σας, όπως η αζαλέα, τα ροδόδεντρα, οι πιέρες, οι καμέλιες και τα βατόμουρα. Κάντε ξεχωριστούς σωρούς για αυτά.

Πώς να φτιάξετε μούχλα φύλλων

Το φθινόπωρο έως τις αρχές του χειμώνα είναι όταν τα φύλλα αρχίζουν να πέφτουν και η ώρα να ξεκινήσετε τη διαδικασία του σάπιαστρωσης των φύλλων για χρήση στον κήπο σας. Εμείς οι κηπουροί τα θεωρούμε ανεκτίμητη πηγή θρεπτικών συστατικών. Δεν μας αρέσει να τους βλέπουμε να πάνε χαμένοι.

Μπορεί να βρείτε πολλούς κηπουρούς να τρίβουν τα χέρια τους με χαρά στην προοπτική μιας τέτοιας φυσικής καλοσύνης.

Αγοράστε κάδους κομποστοποίησης και σκουλήκια.

Τα συλλεγμένα φύλλα μπορούν να αποθηκευτούν σε σάκους κήπου ή σε πλαστικούς σάκους κήπου, σε καλάθια ή σε κάδους κομποστοποίησης.

Πώς να φτιάξετε μούχλα φύλλων
Πώς να φτιάξετε μούχλα φύλλων

Κριτική Best Composters

Μπορείτε να φτιάξετε κάδους για την κατασκευή καλουπιών φύλλων χρησιμοποιώντας σύρμα κοτόπουλου και κομμάτια ξύλου.

Οποιαδήποτε δοχεία βασικά, που έχουν μερικές τρύπες για να περάσει ο αέρας. Η διατήρηση της υγρασίας των φύλλων θα βοηθήσει στην αποσύνθεση των φύλλων.

Μπορεί να χρειαστούν μερικά χρόνια για να χαλάσουν εντελώς, αλλά θα έχετε αυτό που εμείς οι κηπουροί θεωρούμε μαύρο χρυσό. Ένα προϊόν που είναι ιδανικό για χρήση στους κήπους σας.

Η μούχλα των φύλλων μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνη της ή να αναμειχθεί με σπιτικό κομπόστ για να δημιουργήσετε ένα πλούσιο, υγιεινό μέσο καλλιέργειας γλάστρας.

Επιπλέον…είναι ένα δωρεάν προϊόν, που μας δόθηκε από τη Φύση.

Πώς να φτιάξετε κομπόστ για τον κήπο

Τι θα μπορούσε να είναι καλύτερο.;

Ελπίζω ότι αυτό το άρθρο σχετικά με τη χρήση της μούχλας και των φύλλων ήταν χρήσιμο και ενδιαφέρον. Παρακαλούμε μοιραστείτε με τους φίλους και την οικογένειά σας και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ευχαριστώ

Καλή Κηπουρική

Ακολουθήστε και σας αρέσει το PlantsBulbsSeeds