Πώς το Πρόγραμμα Ανακύκλωσης Συσκευασιών Κάνναβης της Trulieve είναι ένα μοντέλο για τη βιομηχανία

62
Πώς το Πρόγραμμα Ανακύκλωσης Συσκευασιών Κάνναβης της Trulieve είναι ένα μοντέλο για τη βιομηχανία
TruRecycle Trulieve

Φωτογραφία: Trulieve

Μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις που αντιμετωπίζει η βιομηχανία κάνναβης στον τομέα της βιωσιμότητας είναι η ποσότητα των απορριμμάτων συσκευασίας που δημιουργείται από τις ελεγχόμενες πωλήσεις προϊόντων κάνναβης. Η αντιπαράθεση βιωσιμότητας και ασφάλειας δημιουργεί κρίση αποβλήτων στις περισσότερες ελεγχόμενες αγορές κάνναβης λόγω της απίστευτης ποσότητας ασφαλών συσκευασιών κάνναβης που απορρίπτονται σε χώρους υγειονομικής ταφής μετά από μία μόνο χρήση.

Ενώ ορισμένες πολιτείες απαγορεύουν την ανακύκλωση συσκευασιών κάνναβης λόγω των κανονισμών τους για την ασφαλή διάθεση απορριμμάτων και συσκευασίας/επιστροφής προϊόντων, υπάρχει μεγάλη ανάγκη για αυτήν την υπηρεσία στον κλάδο προκειμένου να αντιμετωπιστεί ο αντίκτυπος που μπορούν να έχουν οι χειριστές κάνναβης στο κλίμα και τον πλανήτη.

Η έρευνα είναι κάπως λεπτή, αλλά σύμφωνα με έναν MIC δημοσίευμα, «οι γνώστες της αμερικανικής βιομηχανίας λένε ότι πωλούν πάνω από ένα δισεκατομμύριο μονάδες προϊόντος κάθε χρόνο, κάτι που πιθανότατα μεταφράζεται σε χιλιάδες τόνους πλαστικών συσκευασιών». Ακόμη πιο σημαντικό, λόγω των απαιτήσεων ασφαλείας, ο τύπος της συσκευασίας που χρησιμοποιείται συχνά ζυγίζει τέσσερις έως 30 φορές το περιεχόμενό του. Ενα γραμμάριο κάνναβης βρέθηκε να συσκευάζεται σε πλαστική συσκευασία των 70 γραμμαρίων.

Η Trulieve Cannabis Corp., συνιδρυτικό μέλος του Sustainable Cannabis Coalition (SCC), είναι μοναδική στη δέσμευσή της να τιμήσει τον πλανήτη που όλοι αποκαλούμε σπίτι. Το 2021, ο Trulieve προσδιόρισε την ένταξη στο SCC ως μια ευκαιρία να βοηθήσει στη δημιουργία ενός χώρου για τους ηγέτες της βιομηχανίας κάνναβης να συναντηθούν για να επιδείξουν τις βέλτιστες πρακτικές και να ενθαρρύνουν τους συναδέλφους να αναδείξουν τη σημασία της βιωσιμότητας στους οργανισμούς τους. Το Trulieve κυκλοφόρησε επίσης μια πρωτοποριακή Ανασκόπηση Αειφορίας το 2020, η οποία οδήγησε στην εναρκτήρια έκθεση Περιβαλλοντικής, Κοινωνικής και Διακυβέρνησης (ESG) το 2021, την πρώτη του είδους της στον χώρο της κάνναβης. Το Trulieve φιλοξενεί επίσης τη δική του εσωτερική Επιτροπή ESG, καθώς και μια Υποεπιτροπή Εταιρικής Περιβαλλοντικής Υπευθυνότητας, και πρόσφατα προσέλαβε έναν νέο Διευθυντή ESG και Diversity Equity and Inclusion.

Το Πρόγραμμα TruRecycle

Γεννημένη από αυτές τις προσπάθειες, η ομάδα Trulieve εντόπισε ένα σημαντικό κενό στην αγορά της Φλόριντα, όπου η εταιρεία διαθέτει περισσότερα από 110 ιατρεία (από τις 31 Μαρτίου 2022): ένα ασφαλές κανάλι μέσω του οποίου οι ασθενείς μπορούσαν να ανακυκλώσουν τις χρησιμοποιημένες συσκευασίες προϊόντων ιατρικής κάνναβης. Με τη βοήθεια ειδικών τμημάτων Λειτουργίας και Συμμόρφωσης, η Trulieve αναγνώρισε έναν διάσημο παγκόσμιο συνεργάτη και ξεκίνησε συζητήσεις για το πώς να εφαρμόσει καλύτερα ένα τέτοιο πρόγραμμα. Μετά από μήνες συζήτησης και την επιτυχή υποβολή και χορήγηση απόκλισης από το Υπουργείο Υγείας της Φλόριντα, η Trulieve μπόρεσε να εφαρμόσει ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα ανακύκλωσης συσκευασιών, το TruRecycle, στην τεράστια αγορά ασθενών 700.000+ στην πολιτεία Sunshine. Μέσω αυτής της άνευ προηγουμένου προσπάθειας στη βιομηχανία κάνναβης, η Trulieve βοήθησε στην ανακύκλωση σχεδόν 5.000 κιλών απορριμμάτων ανακύκλωσης συσκευασιών από την έναρξη του προγράμματος.

Το πρόγραμμα TruRecycle επιτρέπει στους ασθενείς να επιστρέφουν επιλεγμένους τύπους δοχείων σε οποιαδήποτε τοποθεσία φαρμακείου Trulieve στην Πολιτεία της Φλόριντα, αρκεί να είναι άδεια, καθαρά, χωρίς ετικέτες και χωρίς υπολείμματα. Οι ασθενείς επιστρέφουν πακέτα στο κατάστημα και το προσωπικό είναι διαθέσιμο για να τους βοηθήσει στη διαδικασία. Μόλις επιστραφούν, οι συσκευασίες παραμένουν σε Zero Waste Boxes στα ιατρεία μέχρι να αποσταλούν στον συνεργάτη ανακύκλωσης της Trulieve. Ακόμη και κατά την αποστολή, το πρόγραμμα χρησιμοποιεί έναν συνεργάτη αποστολής UPS Carbon Neutral για να αντισταθμίσει τις εκπομπές άνθρακα. Τόσο το προσωπικό του καταστήματος όσο και οι ασθενείς έχουν αναφέρει ότι η διαδικασία είναι απλή, φιλική προς το χρήστη και αποτελεσματική.

Σύμφωνα με εκπροσώπους της εταιρείας, οι στόχοι για το πρόγραμμα είναι απλοί. Η Trulieve κάνει βήματα για να έχει θετικό αντίκτυπο στο περιβάλλον και να δίνει το παράδειγμα, παρέχοντας στους ασθενείς πρόσβαση σε σημαντικά προγράμματα και βελτιώνοντας τις πρωτοβουλίες εταιρικής περιβαλλοντικής ευθύνης, ενώ παράλληλα προσελκύει τους εργαζόμενους και βελτιώνει την εμπειρία της επωνυμίας.

Η Trulieve ασχολείται ενεργά με την έρευνα και την επικοινωνία με ρυθμιστικές αρχές σε όλη τη χώρα για την εφαρμογή παρόμοιων προγραμμάτων σε άλλες δικαιοδοσίες εκτός της Φλόριντα. Εάν η ανακύκλωση συσκευασιών κάνναβης απαγορεύεται σε ισχύ από τους κανονισμούς της δικαιοδοσίας σας, μάλλον είναι καιρός να υποστηρίξετε μια λογική και υπεύθυνη αλλαγή πολιτικής ή απόκλιση σε αυτές τις απαιτήσεις. Το SCC μπορεί να παρέχει πόρους για να σας βοηθήσει να επιτύχετε αυτούς τους στόχους για να επιτρέψετε αυτήν τη σημαντική αλλαγή.0