Συνέντευξη με την Brigitte Girling of Moss & Stone

53
Συνέντευξη με την Brigitte Girling of Moss & Stone

Είμαι στην ευχάριστη θέση να παρουσιάσω σήμερα μια συνέντευξη με την Brigitte Girling από το Moss & Stone (φωτογραφία αριστερά παρακάτω), μαζί με εκπληκτικές εικόνες από το “A Winter Gathering Workshop” της με την Kate Hargreaves από το Tangle & Thyme (φωτογραφία δεξιά παρακάτω), που έλαβε χώρα τον περασμένο Νοέμβριο.

Πώς προέκυψε το εργαστήριό σας με την Kate από το Tangle & Thyme;

Η Kate και εγώ συναντηθήκαμε για πρώτη φορά στο εργαστήριο Flowerona Branding for Florists πριν από ενάμιση χρόνο. Αυτό το μάθημα ήταν καθοριστικό για την παροχή της ευκαιρίας σε αρκετούς από εμάς να συναντηθούμε για πρώτη φορά έχοντας γνωρίσει ο ένας τον άλλον στο Instagram. Claire Bowen (Μελισσόχορτο & Χίλντα), Λούσι Χάντερ (Λούσι η Κυνηγός των Λουλουδιών), Carol Lannigan (Painterly & Blooms), Kate Hargreaves (Κουβάρι & Θυμάρι) και εγώ φαινόταν να έλκομαι ο ένας προς τον άλλον και να συνδεόμαστε. Δεν θα μπορούσαμε να το γνωρίζουμε, αλλά αυτή ήταν η αρχή αληθινών φιλιών που μεγάλωσαν, αναπτύχθηκαν και επεκτάθηκαν σε ένα πραγματικά υποστηρικτικό, δίκτυο που τώρα περιλαμβάνει πολλά άλλα υπέροχα ανθοπωλεία.

Κατά τη διάρκεια αυτού του χρόνου, όλοι βοηθήσαμε ο ένας τον άλλον με διάφορους τρόπους εργασιακά και βρεθήκαμε μαζί κοινωνικά. Και αυτό μοιάζει με μια συνεχιζόμενη τάση που συνεχίζει να ενισχύεται. Στη συνέχεια, η Kate παρακολούθησε ένα από τα εργαστήριά μου το περασμένο καλοκαίρι και μου είπε τα πάντα για ένα πρόσφατο μάθημα σχεδιασμού κήπου που είχε παρακολουθήσει, όπου είχε την τύχη να αποκτήσει κάποια πρακτική εμπειρία στο Σίσινγκχερστ. Αυτός είναι ένας κήπος που δυστυχώς δεν έχω επισκεφτεί ακόμα, αλλά είναι στην κορυφή της λίστας μου! Στη συνέχεια εξήγησε ότι τώρα βρισκόταν στη διαδικασία σχεδίασης και δημιουργίας ενός νέου κήπου κοπής στο σπίτι της στο Έσσεξ. Έτσι, μια επίσκεψη στον υπέροχο κήπο της φαινόταν απαραίτητη! Κατά τη διάρκεια του μεσημεριανού γεύματος, η Kate μου είπε τα πάντα για τα σχέδιά της να αναπτυχθεί και να αναπτύξει εργαστήρια στον όμορφο χώρο του στούντιο και με ρώτησε αν θα με ενδιέφερε να φιλοξενήσω μαζί της ένα στο τέλος της γαμήλιας σεζόν. Και έτσι γεννήθηκε το «A Winter Gathering Workshop» μας.

Αισθάνομαι σίγουρος ότι η ιστορία μας για την ανάπτυξη της φιλίας και την εύρεση της «φυλής μας» μέσα από εσάς και το ιστολόγιό σας δεν είναι μοναδική. Πρέπει να υπάρχουν πολλές άλλες ιστορίες σαν αυτή ως αποτέλεσμα της επιρροής της Flowerona. Έχετε δημιουργήσει ένα περιβάλλον μέσω του οποίου μπορούν και έχουν γίνει όμορφες συνδέσεις και όπου το ήθος δεν είναι ο ανταγωνισμός αλλά η υποστήριξη και η ενθάρρυνση. Το εργαστήριό μας τον Νοέμβριο πραγματοποιήθηκε ως άμεσο αποτέλεσμα της επιρροής και της υποστήριξής σας για τη βιομηχανία λουλουδιών μας στο σύνολό της. Αισθάνομαι ότι υπάρχει ένα νέο κύμα θετικής υποστήριξης, συνεργασίας και ενθάρρυνσης που έχει αναπτυχθεί στο ανθοπωλείο όπου τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, το Instagram και το ιστολόγιό σας έχουν παίξει έναν εγγενή ρόλο. Μακάρι να συνεχιστεί!

Πού έγινε το εργαστήριο;

Η Kate έχει ένα όμορφο μετασκευασμένο παλιό στάβλο από τούβλα όπου φιλοξενεί τα εργαστήριά της κοντά στο Great Dunmow του Έσσεξ. Νομίζω ότι πολλοί από εμάς τους ανθοπώλες μπορεί να υποφέρουμε από φθόνο στο εργαστήριο, αλλά αυτό είναι πραγματικά ξεχωριστό και ήταν τέλειο για το εργαστήριο που είχαμε στο μυαλό μας. Την ημέρα του εργαστηρίου, ξυπνήσαμε με έναν ένδοξο βαρύ παγετό και γαλάζιο ουρανό. Ήταν τέλεια εικόνα αλλά ω τόσο ψυχρή! Ωστόσο, ευτυχώς ο χώρος της Kate έχει μια υπέροχη ξυλόσομπα, οπότε πολύ γρήγορα είχαμε μια υπέροχη ζεστή ατμόσφαιρα στην οποία μπορούσαμε να καλωσορίσουμε τους καλεσμένους μας.

Ποιοι παρακολούθησαν το εργαστήριο;

Είχαμε μια υπέροχη ομάδα ανθοπωλών που ήταν μαζί μας για την ημέρα, όλοι με ποικίλη εμπειρία και ενδιαφέροντα. Τζούλι Κινγκ (Παιώνιες & Πόζι) που γράφει ένα ιστολόγιο κήπου και είναι παθιασμένη με τον εκπληκτικό κήπο που κόβει και χρησιμοποιεί εποχιακά λουλούδια, η Sarah Statham (Απλά Κατόπιν Συνεννόησης) που κρατά τα πιο υπέροχα εμπνευσμένα εργαστήρια λουλουδιών από τη «μικρή γωνιά» της στο Γιορκσάιρ, η Ρουθ που κάποτε είχε ένα όμορφο ξενοδοχείο στη δυτική ακτή της Σκωτίας και έκανε όλα τα λουλούδια του ξενοδοχείου εκεί για σχεδόν τριάντα χρόνια, η Σάρα Γουάιτινγκ (Λουλούδια Nettlewood) ένας ταλαντούχος αγρότης λουλουδιών και ανθοπώλης από το Teddington, Jen Sayers (Floral σχέδιο Foxtail) που είναι εξειδικευμένος ανεξάρτητος ανθοπώλης από το Suffolk και την Helen Jackson (Πέταλο & Γλάστρα), ένα υπέροχο ανθοπωλείο γάμων και εκδηλώσεων με έδρα το Walthamstow.

Ποια ήταν η μορφή του εργαστηρίου;

Θέλαμε να γιορτάσουμε το τέλος μιας πολυάσχολης λουλουδάτης χρονιάς με τους παρευρισκόμενους, να δημιουργήσουμε μερικά όμορφα κεντρικά έργα και να φτιάξουμε ένα υπέροχο σκηνικό εγκατάστασης λουλουδιών μέσα στο οποίο θα μπορούσαμε να απολαύσουμε ένα εορταστικό δείπνο υπό το φως των κεριών, να ανταλλάξουμε ιστορίες και να δημιουργήσουμε ακόμα περισσότερες νέες φιλίες. Δουλέψαμε όλοι μαζί για να φτιάξουμε το παραμυθένιο σκηνικό μας. Η Kate και εγώ ξεκινήσαμε μιλώντας για τις σχεδιαστικές μας φιλοσοφίες – και οι δύο προτιμούμε να χρησιμοποιούμε καλό παλιομοδίτικο σύρμα κοτόπουλου και νερό για τις συνθέσεις μας στο τραπέζι. Πιστεύουμε ότι επιτρέπει μια πιο φυσική αίσθηση σε στυλ κήπου και τα λουλούδια φαίνονται επίσης πολύ πιο χαρούμενα! Προτιμούμε επίσης να χρησιμοποιούμε βρετανικά εποχιακά λουλούδια όποτε είναι δυνατόν. Στα τέλη Νοεμβρίου, αυτό φυσικά δεν ήταν απολύτως εφικτό, αλλά ενσωματώσαμε πολλά ξερά κεφάλια σπόρων, χόρτα, κτηνοτροφικά ευρήματα και κλαδιά για να δώσουμε μια φυσική εποχιακή αίσθηση στα σχέδιά μας.

Μετά από μια γρήγορη επίδειξη από εμάς, οι καλεσμένοι μας είχαν άφθονο χρόνο για να απολαύσουν τη δημιουργία του τραπεζιού τουςκέντρα που θα κατέστρεφαν το βραδινό μας επιτραπέζιο τοπίο. Ακολούθησε ένα ελαφρύ σπιτικό μεσημεριανό γεύμα με ζεστή σούπα προτού ξεκινήσουμε ομαδικά την κρεμαστή εγκατάσταση μας – μια λουλουδάτη σανίδα με κρεμαστά στολίδια με κεριά, που θα καθόταν πάνω από το τραπέζι μας. Ήταν υπέροχο να βλέπω αληθινή συνεργασία, συζήτηση, σεβασμό και φιλίες να ανθίζουν καθώς δουλεύαμε. Μετά από ένα διάλειμμα τούρτας καλωσορίσματος, χωριστήκαμε σε μικρότερες ομάδες για να κάνουμε freestyle και να δημιουργήσουμε πιο οργανικές, φυσικές εγκαταστάσεις γύρω από το χώρο. Ένα μπουκάλι από το αγαπημένο μου τροφοδοτημένο έρπον αμπέλι, ηλικιωμένη γενειάδα, κοσμούσε τις σκάλες και υπέροχες δημιουργίες με διακλάδωση και βλάστηση άρχισαν να σέρνονται στους τοίχους.

Αργότερα, ενώ απολαμβάναμε καναπεδάκια και αφρό, δημιουργήσαμε το floral επιτραπέζιο τοπίο μας. Στη συνέχεια, ανάψαμε τα κεριά και καθίσαμε κάτω από το όμορφα ατμοσφαιρικό μας σκηνικό και απολαύσαμε ο ένας τον άλλον παρέα, ζεσταίνοντας φαγητό και ποτήρια κρασί ή δύο μέχρι πολύ αργά το βράδυ! Επιπροσθέτως, αυτή η υπέροχη μέρα καταγράφηκε από την εξαιρετικά ταλαντούχα φωτογράφο καλών τεχνών Hannah Duffy. Η Hannah και εγώ είχαμε δουλέψει μαζί στο παρελθόν και συμφώνησε γενναιόδωρα να έρθει και να περάσει τη μέρα μαζί μας καταγράφοντας τις ιδέες και τα σχέδιά μας να ζωντανεύουν. Ήμουν τόσο ενθουσιασμένος με τις εικόνες της – μια γιορτή για τα μάτια!

Θα μπορούσατε να μας πείτε για τα εργαστήρια που σκοπεύετε να πραγματοποιήσετε φέτος;

Η Kate και εγώ σκοπεύουμε να διοργανώσουμε από κοινού ένα άλλο εργαστήριο φέτος, αλλά μάλλον θα είναι τέλη καλοκαιριού όταν ο νέος της κήπος κοπής έχει ξεκινήσει και είναι γεμάτος λουλούδια! Θα σε κρατήσουμε ενημερωμένο! Μου αρέσουν πολύ τα εργαστήριά μου ένα προς ένα και είναι διαθέσιμα όλο το χρόνο. Οι επισκέπτες μπορούν να επιλέξουν σε τι θα ήθελαν να περάσουν τη μέρα εστιάζοντας και στη συνέχεια βυθιζόμαστε πλήρως σε όλα τα λουλούδια που προσφέρει η εποχή.

Διευθύνω επίσης μια σειρά εργαστηρίων με την Julie of Peonies & Posies από τον ένδοξο κήπο της στο Suffolk, το πρώτο.Συγκεντρώστε & Αναπτύξτε Helleboresπραγματοποιήθηκε τον περασμένο μήνα. Τότε φιλοξενώ”The Folly of Flowers – Ανοιξιάτικη Έκδοση», ένα μάλλον ειδικό εργαστήριο εγκατάστασης χωρίς αφρό στις 15 Μαΐου με τη Σάρα από το Simply By Arrangement σε μια ρομαντικά απομακρυσμένη τρέλα στο Σάφολκ. Όλα είναι διαθέσιμα μέσω της ιστοσελίδας μου. Υπάρχουν άλλα πολύ συναρπαστικά σχέδια για συνεργατικά εργαστήρια στα σκαριά, τα οποία θα προσθέσω μόλις επιβεβαιωθούν οι λεπτομέρειες. Απλώς μου αρέσει να κάνω εργαστήρια!

Η Kate θα διοργανώσει επίσης περισσότερα εργαστήρια από τον όμορφο χώρο της φέτος. Η νέα της ιστοσελίδα είναι υπό κατασκευή, αλλά αν θέλετε περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί της μέσω email ή μέσω Instagram.

Ευχαριστώ πολύ την Brigitte για όλη τη βοήθειά της στη σύνταξη της σημερινής ανάρτησης ιστολογίου. Εάν θέλετε περισσότερες λεπτομέρειες για τα επερχόμενα εργαστήρια της, επισκεφθείτε το Ιστοσελίδα Moss & Stone. Και, φυσικά, πάτε πάνω στο πανέμορφο της Λογαριασμός Instagram για να δείτε τα τελευταία της σχέδια.

(Εικόνες: Χάνα Ντάφι)