Το πιο όμορφο μέρος στον κόσμο τον Απρίλιο και τον Μάιο;

50
Το πιο όμορφο μέρος στον κόσμο τον Απρίλιο και τον Μάιο;

Έχω πολλά αγαπημένα μέρη, αλλά θα παραιτηθώ στην ερώτηση ο πιο όμορφο. Είμαι προκατειλημμένος από τη φυσική ομορφιά του Κεντάκι τον Απρίλιο και τον Μάιο. Είναι αυτό που ξέρω, αν και αυτό είναι προσποίηση. Περιμένουν πολύ περισσότερα για να με εκπλήξουν και να με ενημερώσουν σε χωράφια και δάση που έχω περπατήσει πριν. Κατηγορήστε την αγάπη μου για το μέρος στα σαρωτά δάση, που ξεχειλίζουν από θαυμασμό στο τέλος ενός προαστιακού δρόμου του Λούισβιλ, που ονομάζεται ποιμενικά: Country Lane. (Εξομολόγηση: Ήμουν καυτηριασμένος στο Country Lane για να σταθώ στη θέση μου και να αγαπήσω τη φύση οπουδήποτε.) Ήμουν ένα χαρούμενο παιδί που έσκαγε γύρω από το μικρό μου κομμάτι της εξοχικής ερημιάς. Από τότε γέμισα τη ζωή μου με φύση και κήπους.

Ασβεστόλιθος Κεντάκι

Αγκάλιασε τη θέση σου

Ποτέ στα πιο τρελά μου όνειρα δεν μπορούσα να φανταστώ ότι μια μέρα θα έβλεπα την ερημιά, Delphinium parishii, που φυτρώνει στη σκιά ενός αγριόχορτου στην Κοιλάδα του Θανάτου. (Ήταν 101 F κοντά στις αρχές Απριλίου 2014.) Οι ανθίσεις στην έρημο, ειδικά σε ένα δελφίνιο, φαίνονται σαν όνειρο σήμερα.

Κοιλάδα του Θανάτου, αρχές Απριλίου 2014.

Το ίδιο συμβαίνει και με το λιβάδι, Delphinium carolinianum ssp. virescens, που αναπτύσσεται σε βραχώδη εδάφη στο Κάνσας Φλιντ Χιλς στα τέλη Μαΐου 1997. Ο Georg Uebelhart, που δεν είναι ξένος στη φύση ή τους κήπους, ήταν μαζί μου σε πολλά ταξίδια για κυνήγι φυτών. Ο φίλος μου, και πρώην αφεντικό, είναι ο Διευθύνων Σύμβουλος της Jelitto Perennial Seeds. Ο Georg πήρε συνέντευξη από έναν τηλεοπτικό σταθμό της Wichita, στο Κάνσας, αφού άκουσαν κάποιον που γεννήθηκε στην Ελβετία να περιφέρεται σε απομεινάρια λιβάδια, μίλια από το πλησιέστερο Stuckey’s. Ο Κάνσανς φαινόταν έκπληκτος. «Σου αρέσει εδώ έξω;»

Ο Georg απάντησε κατηγορηματικά: «Ναι, το κάνω». Αυτό έγινε νυχτερινή είδηση ​​στο νότιο-κεντρικό Κάνσας.

Κορυφαία στις ειδήσεις του Κάνσας στα τέλη Μαΐου 1997. (LR) Larry Vickerman και Georg Uebelhart.

Εδώ είναι τα νέα μου

Θα επαναβεβαιώσω την αγάπη μου για την εαρινή γλώσσα του Κεντάκι με κάθε νάνο λαρκαδόρο, Δελφίνιο τρικόρνιουέχω την ευκαιρία αυτές τις επόμενες εβδομάδες.

Νάνος λαρκαδόρος. Φωτογραφία Holly Cooper.