Το σχέδιό μου για πλούσια τροπική επίδραση

38
Το σχέδιό μου για πλούσια τροπική επίδραση

Πριν από χρόνια, άρχισα να σέρνω αλοκασία και μούσα μέσα και έξω από τον κήπο κάθε αργά την άνοιξη και το φθινόπωρο, αλλά αυτά τα 3-4 φυτά ήταν πάντα παρεΐστικη μουσική στη μεγαλύτερη κακοφωνία του κήπου. Φέτος, ελπίζω να ανεβάσω το τροπικό πριν και έκανα το πρώτο βήμα αγοράζοντας μια κουκούλα ficus altissima «Yellow Gem» (φαίνεται παραπάνω), ficus triangularis, διάφορα pothos και ένα ζευγάρι γιγάντια νυφικό πέπλο (φαίνεται να έχει δύο εντελώς διαφορετικές βοτανικές ονομασίες). Θα έχω επίσης άφθονη κολοκάσια που θα αγοράσω αργότερα.

Το Potratz στο Erie, PA είναι ένα από τα καλύτερα μέρη για φυτά εσωτερικού χώρου που έχω δει ποτέ.

Για να το πετύχω αυτό, πήγα σε ένα μέρος νότια από εμένα που είναι γνωστό για τα έξι θερμοκήπια με φυτά εσωτερικού χώρου και τις τρελές λογικές τιμές του. Ήθελα μεγάλα φυτά που θα μπορούσα να κρατήσω ζωντανά στο πίσω δωμάτιο μου για περίπου έξι εβδομάδες. Αντί να πωλούνται τα λιγοστά κρεμαστά φυτά εδώ τον Μάιο, θα έχω άφθονα δείγματα που θα γεμίσουν τα σημεία τους. Το ίδιο με όλα τα ficus. (Θα μπορούσα να είχα πάει με το monstera εδώ, αλλά δεν θα μπορούσα να έχω πάρει ποικιλία για παρόμοιες τιμές.)

Αυτά τα φυτά θα κρεμαστούν, θα φυτευτούν ή θα τοποθετηθούν σε γλάστρες σε όλο τον κήπο. Αυτό που ψάχνουμε είναι το φυλλώδες πράσινο πλάτος—περισσότερο από ένα νότιο στυλ που νομίζω ότι ταιριάζει σε έναν κήπο στην αυλή.

Νυφικό πέπλο (25 $) με το φυτό εσωτερικού χώρου Johanna που εμφανίζεται για ζυγαριά

Φυσικά, το μεγάλο ερώτημα είναι πώς/αν μπορώ να τα διατηρήσω τον χειμώνα. Μερικά από αυτά – το νυφικό πέπλο, είμαι σίγουρη – θα είναι ετήσιες αγορές και, στην τιμή που πήρα, δεν είναι κάτι σπουδαίο. Μιλάμε για σχεδόν 6 μήνες χρήσης. Αν είχα νοικιάσει το νυφικό πέπλο θα ήταν 4$ το μήνα. Μερικά θα δοθούν σε άτομα που χρειάζονται περισσότερα φυτά εσωτερικού χώρου. Κάποια θα τα ενσωματώσω στην τρέχουσα συλλογή μου.

Πρέπει —τουλάχιστον εν μέρει— να πιστώσω το κίνημα των φυτών εσωτερικού χώρου με αυτοπεποίθηση για να το κάνω αυτό. Έχω δει ανθρώπους να φέρνουν δεκάδες φυτά στα σπίτια τους, κυρίως με επιτυχία, και σταδιακά πρόσθεσα κι άλλα ο ίδιος. Έφτασε στο σημείο που το να έχεις σχεδόν τριψήφια νούμερα στο σπίτι δεν είναι μεγάλη υπόθεση και με βοήθησε να σκεφτώ διαφορετικά για την υπαίθρια κηπουρική. Τα περισσότερα από τα φυτά εσωτερικού χώρου μου δεν θα κάνουν «διακοπές» σε εξωτερικούς χώρους, αλλά θα υπάρχουν πλανόδιοι κάτοικοι που θα έρχονται και θα φεύγουν—και μερικές φορές δεν θα επιστρέψουν ποτέ. Μου αρέσει η ευελιξία. Και όλα αυτά χωρίς να τα έχω διαβάσει το βιβλίο της Μαριάννας! Σχεδόν φοβάμαι τώρα.