Το Cultivate φέρνει ξανά τη βιομηχανία το 2021

48
Το Cultivate φέρνει ξανά τη βιομηχανία το 2021

Είχα υποσχεθεί στη Susan et al. για να αναφέρετε στο Cultivate λίγες σύντομες ώρες αφότου παρευρέθηκα σε αυτήν την τεράστια εμπορική έκθεση στο Κολόμπους την περασμένη εβδομάδα – πίσω από κοντά για πρώτη φορά από τότε που ο COVID άλλαξε τη ζωή μας. Αλλά αποδεικνύεται ότι τόση κοινωνική δραστηριότητα μετά από τόσο καιρό στο βαγόνι κοινωνικής απόστασης είναι εξαντλητική. Επιπλέον, επισκέφτηκα τον Scott Beuerlein στο Σινσινάτι. Χρειαζόμουν λίγες μέρες.

Scott Beuerlein και Marianne Willburn

Ο Scott Beuerlein μας δείχνει το Σινσινάτι. Παραδόξως δεν με ώθησε πάνω από την άκρη.

Σαν να παίρνω ποδήλατο….

Το Cultivate είναι συνήθως μια ΜΑΖΙΚΗ παράσταση, που παρουσιάζει τα νεότερα φυτά, τα νεότερα προϊόντα και τον νεότερο εξοπλισμό που απευθύνεται στον κηπουρό και στον επαγγελματία καλλιεργητή για το επόμενο έτος (2022). Όμως, παρόλο που ήταν λίγο μικρότερο, συνειδητοποίησα γρήγορα ότι χρειαζόμουν κάποιες βασικές επαγγελματικές δεξιότητες που χρειαζόμουν (και πολλές άλλες) να γυαλίσω μετά από πάρα πολλούς μήνες απουσίας:

  • Ψιλοκουβέντα
  • Μεγάλη κουβέντα
  • Ανταλλαγή καρτών
  • Χαμογελώντας (όχι, σοβαρά)
  • Τραβώντας αξιοπρεπείς φωτογραφίες κάτω από τρομερά φώτα
  • Περπατώντας 300 μίλια στο πάτωμα της εμπορικής έκθεσης και εμφανίζομαι φρέσκια
  • Πηγαίνοντας για ύπνο πολύ αργά
  • Σηκώνομαι πολύ νωρίς
  • Εντοπίζοντας ένα αξιοπρεπές φλιτζάνι καφέ
  • Αποφυγή πολλών δωρεάν γλυκών

Επιπλέον, υπάρχουν οι διάφορες παθήσεις της εμπορικής έκθεσης για πλοήγηση ξανά: Trade Show Shoulder (που προκαλείται από 40 λίβρες νέων καταλόγων), Trade Show Shin-Splints (Γιατί φόρεσα αυτά τα σανδάλια;), Εμπορική Έκθεση Αφυδάτωση (Θα πιω κάτι στο μεσημεριανό, δεν μπορώ να αντέξω τα κιλά), κλπ. κλπ. κ.λπ.

Louisa Roberts και Marianne Willburn

Η σύντροφός μου στο ταξίδι, Λουίζα Ζίμερμαν-Ρόμπερτς των Ευχαριστιών Φάρμες, και εγώ τη δεύτερη μέρα.

Ναι, εξαντλητικό. Αλλά παρόλα αυτά συναρπαστικό.

Πέρα από τη γλώσσα και το μάγουλό μου, είναι δύσκολο να καταλάβω πόσο πραγματικά υπέροχο ήταν να βλέπεις τόσα μέλη της κηπευτικής κοινότητας να συγκεντρώνονται προσεκτικά — για να συναντηθούν με παλιούς φίλους, να συνδεθούν με νέους και να δουν τι είναι η βιομηχανία προς την.

Το να βλέπεις αυτά τα φυτά και τα πρόσωπα σε μια οθόνη – παρά τις διαμαρτυρίες των χαρούμενων εσωστρεφών – ΔΕΝ είναι το ίδιο.

Αλλά πριν μπω σε μερικά από τα αξιοσημείωτα πράγματα που είδα (εντάξει, τα φυτά), θα θίξω εν συντομία…

The Elephant in the Room – COVID

“Περίμενε. Είστε σε μια εμπορική έκθεση εσωτερικού χώρου εν μέσω μιας παγκόσμιας πανδημίας χωρίς μάσκες;» έστειλε μήνυμα ντροπής σε έναν φίλο του Ηνωμένου Βασιλείου (ακόμα στη μέση των κυβερνητικών lockdown) όταν του έστειλα μια φωτογραφία στο περίπτερο των Proven Winners για να επιδείξουν τη νέα τους σειρά caladium και calla.

Ναί.

Με τα εμβόλια για τον COVID να κάνουν την πιθανότητα σοβαρής ασθένειας ή/και θανάτου για τους εμβολιασμένους εξαιρετικά σπάνια και αναφέρει ότι το εμβόλιο λειτουργεί καλά ενάντια στη νέα εξαιρετικά μεταδοτική παραλλαγή Delta. Οι άνθρωποι δικαιολογημένα ένιωθαν πιο ασφαλείς για να επιστρέψουν στο ημι-φυσιολογικό και να επιτρέψουν στην πανδημία να το κάνει μετατροπή σε «ενδημική» κατάσταση. Όσοι δεν είναι εμβολιασμένοι προειδοποιήθηκαν να φορούν μάσκες και πήραν τις ευκαιρίες τους – όπως είναι δικαίωμά τους. Και προφανώς, οι μειωμένοι ανοσοποιητικοί έμειναν σπίτι – κάτι που εξακολουθεί να είναι μια σοφή πορεία δράσης αυτή τη στιγμή.

Η χειραψία και το άγγιγμα γενικά ήταν ακόμα πολύ προαιρετικό. Πολλοί έχουν τελειοποιήσει το ναπολεόντειο τόξο – αλλά άλλοι αντανακλαστικά έφτασαν τους παλιούς φίλους και ευχαρίστησαν σιωπηλά το εμβόλιο για την προσωπική ηρεμία. Η παράσταση ήταν πολύ μικρότερη από το συνηθισμένο, λόγω του ότι μεγάλο μέρος του καναδικού, ασιατικού και ευρωπαϊκού στρατεύματος έμενε σπίτι, και αυτό σήμαινε περισσότερο χώρο συνολικά.

Επιπλέον, σταθμοί απολύμανσης χεριών υπήρχαν παντού, τραπέζια και καθίσματα ήταν σε απόσταση μεταξύ τους και διατέθηκαν χιλιάδες επιλογές hands-free από την πληρωμή καρτών έως την εκτύπωση σημάτων.

Ενα τεράστιο ΜΠΡΑΒΟ στους διοργανωτές για όλες αυτές τις παραχωρήσεις, και μάλιστα για το θάρρος τους. Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που περιμένουν στα φτερά για να περιφρονήσουν ή/και να ντροπιάσουν την πρώτη εκπομπή που σταθμίζει τα υπέρ και τα κατά και τους βρίσκει να στρέφονται προς τα οφέλη των διαπροσωπικών διασκέψεων. Είναι μια γενναία επιλογή να -με τη σειρά του- να δοθεί αυτή η επιλογή πίσω στους συμμετέχοντες.

Τώρα πίσω στο γιατί πήγαμε όλοι στην πρώτη θέση….

Οι τροπικοί είναι πολύ IN

Περίμενε! Μην κάνετε κλικ μακριά από αυτό που φαίνεται να είναι μια ανθυγιεινή εμμονή από την πλευρά μου. Υπόσχομαι ότι θα αφιερώσω μόνο μερικές φράσεις σε αυτό.

Το θέμα είναι ότι το καλοκαίρι-υπαίθριο τροπικό φύλλωμα ήταν ΠΑΝΤΟΥ. Ήταν τόσο παντού που άρχιζε να στρέφεται προς την υπερβολική ευελιξία των βικτωριανών σχεδίων κλινοσκεπασμάτων.

τροπική οθόνη

Πώς είναι αυτό για να βγάζεις τα μάτια;

Πέρα από τα φυτά εσωτερικού χώρου, η βιομηχανία αναγνωρίζει ότι οι άνθρωποι θέλουν να φέρουν αυτό το συναίσθημα της ζούγκλας / το αποπνικτικό βράδυ / την ατμόσφαιρα του νησιού / τη συναρπαστική προφορά σε εξωτερικό χώρο (ειδικά δεδομένου ότι δεν έχουμε κάνει αξιοπρεπείς διακοπές εδώ και πολύ καιρό) και κάνει αυτές τις επιλογές φυτών πολύ πιο προσιτές.

Δοχείο τροπικού παπύρου στο Cultivater

Περιττό να πω, Είμαι ενθουσιασμένος.

Η Marianne Willburn και ο Chad Harrison

Ο Chad Harrison στο Classic Caladiums ήταν χαρούμενος που ανακάλυψε ότι όντως ΕΙΧΑ χρησιμοποίησα όλη τη βοήθειά του.

Νέες Εισαγωγές

Με τα χέρια κάτω, το πιο πολύτιμο μέρος της παράστασης για μένα ήταν ο απίστευτος αριθμός νέων εισαγωγών από κτηνοτρόφους και φυτώρια σε όλο τον κόσμο που παρουσιάστηκαν μαζί σε έναν μακρύ, εύκολο περίπατο.

Πραγματικά φυτά. Χωρίς χρόνο οθόνης.

νέες ποικιλίες στο Cultivate

Ως επί το πλείστον, τα φυτά ήταν στα καλύτερά τους (αν και οι κρύες θερμοκρασίες στο πάτωμα έπαιξαν χαρούμενη κόλαση με τη μαντεβίλα) και μας έδωσε σε όλους την ευκαιρία να τα δούμε, να νιώσουμε κρυφά (συγγνώμη) και το πιο σημαντικό, να τα αντιπαραβάλλουμε ο ένας τον άλλον.

Για παράδειγμα, κοίταζα το νέο διαφοροποιημένο μικρό μπλε μίσχο του Hoffman Nursery,Χαμαιλέοντας», όταν ο άψογα ντυμένος και πάντα πνευματώδης, ο John Friel από την Emerald Coast Growers με οδήγησε στο δικα τους παραλλαγή σε ένα θέμα που κυκλοφόρησε πρόσφατα, ‘Λαμπρό αστέρι.’ Περπατήσαμε μεταξύ των δύο, συζητώντας τις χρωματικές διαφορές, μετά στάθηκε κοντά στο προϊόν του ανταγωνιστή του και μουρμούρισε με ένα χαμόγελο, «προχωρήστε τώρα… δεν υπάρχει τίποτα να δείτε εδώ» όταν οι άνθρωποι παρέμειναν πολύ.

λαμπερό αστέρι μικρό μπλε στέλεχος

Το μικρό μπλε μίσχο ‘Shining Star’ από την Emerald Coast Growers

Μικρό μπλε στέλεχος χαμαιλέοντας

Και ο «Χαμαιλέοντας» από το φυτώριο Χόφμαν.

Άλλα φυτά που αξίζει να αναφερθούν…

Zinnia Profusion Κόκκινο Κίτρινο Δίχρωμο (νικητής του All-America Selections) ήταν εξαιρετικό. Ήταν υπέροχο να βλέπω αυτόν τον καινούργιο παίκτη στη συμπαγή σειρά Profusion στην πλήρη του δόξα – ειδικά καθώς οι πρόσφατες πλημμύρες μας έκαναν σύντομη δουλειά όλων εκτός από έναν στον χώρο μου. Το ζεστό δίχρωμο μείγμα είναι εντυπωσιακό και ξεθωριάζει σε ένα δυνατό βατόμουρο – και όχι με τον τρόπο που οι γαρδένιες «ξεθωριάζουν» σε βρώμικο κίτρινο. Αν βρείτε αυτό το επόμενο έτος, πάρτε το. Και αν βρήκατε τα δύο χαμένα φυτά μου στο Georgetown, είστε ευπρόσδεκτοι.

αφθονία διχρωμία

Απατώ, καθώς αυτό τραβήχτηκε στον ζωολογικό κήπο του Σινσινάτι (αναμφίβολα φυτεύτηκε από τα καταπονημένα χέρια του Σκοτ).

Ήμουν σε επιφυλακή για τη νέα μαντεβίλα του Suntory, Sun Parasol Sun Beamγια να δείτε προσωπικά αυτή τη χρυσή ποικιλία και κατέληξα να τη βρω σε ένα από τα πιο όμορφα εκθέματα στο πάτωμα – το Suntory AirStream.

ροή αέρα στην καλλιέργεια

Sun Parasol Sun Beam Mandevilla

Fignomenal™ δοχείο εικ από τον Lloyd Traven και τους (κυριολεκτικά και μεταφορικά) ανθρώπους του Phenomenal™ στο Peace Tree Farm (ναι, η λεβάντα) ήταν ένα άλλο αστέρι που κατέληξε να κερδίσει ένα βραβείο Cultivate Retailer’s Choice. Έψαχνα για αυτό το μικρό σύκο, όπως μου είχαν πει για τις πολλές του ιδιότητες το προηγούμενο βράδυ ο ίδιος ο Lloyd (ο οποίος είχε την ευπρέπεια να κοκκινίσει από την αμηχανία όταν αποκάλυψε το όνομα).

Ένα άθλημα από το Chicago Hardy, το αρχικό φυτό είναι πέντε ετών και μόλις τρία πόδια ψηλό (με το δοχείο) και επί του παρόντος καλύπτεται από 90 σύκα.

Είναι ανθεκτικό; “Ποιός νοιάζεται?” είναι η απάντηση – αυτή η γλάστρα μπορεί εύκολα να μπει σε ένα γκαράζ σε αδρανή κατάσταση για το χειμώνα.

Fignomenal

Η ετικέτα Fignomenal ήταν εξίσου χαριτωμένη με το ίδιο το σύκο, παίζοντας από τη θρυλική γενειάδα του Lloyd Traven.

Καλάδιο ‘Burning Heart’ από τους Αποδεδειγμένους Νικητές Σειρά Heart to Heart®, με ένα βαθύ χάλκινο-κόκκινο φύλλο που είναι ψηλότερο από άλλα καλάδιο και είναι πλήρως ανεκτικό στον ήλιο. Όταν είδα αυτό το φυτό ως ένα από τα επιλεγμένα στον προσωπικό κήπο του Chris Baker of Baker’s Acresήξερα ότι ήταν καλό.

Καίγοντας Καλάδιο Καρδιάς

Ενώ συζητάω το caladium των Proven Winners (που έκανε το ντεμπούτο του πέρυσι), θα πρέπει επίσης να αναφέρω τη νέα τους-για-22 Be My™ σειρά πολυτελών κρίνων calla σε χρώματα που κάνουν τα πόδια αδύναμα. Αυτά είναι αληθινά καλοκαιρινά ειδύλλια.

Οι καρδιές θα ραγιστούν, αλλά ξέρεις ότι θα τα κάνεις όλα ξανά του χρόνου.

Be My™ Main Squeeze™

Be My™ Main Squeeze™ – Από πού βρίσκουν αυτά τα ονόματα;

Το όνομα μάρκετινγκ της χρονιάς (γνωστό και ως “Μακάρι να το σκεφτόμουν αυτό και να το κατοχύρωνα με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας.”) σίγουρα πηγαίνει στους Darwin Perennials/Ball, οι οποίοι έχουν ξεκινήσει μια νέα σειρά artemisias με την ονομασία…wait for it …Sun Ferns με δύο ποικιλίες για να ξεκινήσουν – «Ολυμπία» και «Αρκαδία». Η Μπάλα θα πρέπει να είναι έτοιμη να παρακολουθήσει τα χρήματα να κυλά από καταναλωτές που περίμεναν να εκτραφεί ένα τόσο φανταστικό πράγμα μαζί με μονόκερους. Λαμπρή στρατηγική.

Sun Fern Arcadia

Sun Fern™ ‘Arcadia’

Θα τα μεγαλώσω; Εδώ γύρω η αρτεμισία είναι μια βρώμικη λέξη, οπότε θα χρειαστεί λίγο πειστικό – αλλά έχω ανοιχτό μυαλό. Τα ηλιόλουστα δοχεία χρειάζονται και γεμιστικά.

Ο Δαρβίνος αποκάλυψε επίσης μια άλλη σειρά Carnival heuchera με γιγάντια φύλλα που ονομάζεται Big Top Caramel Apple. Με αίμα βιλλόζα στη σειρά, με ενδιαφέρει. Πάρα πολλά από τα όμορφα-όμορφα heuchera λιώνουν για μένα.

μεγάλη κορυφή καραμέλα μήλο στην καλλιέργεια

Στο περίπτερο του Bloomin’ Easy, είχα την ευκαιρία να δω τη σορβαρία Cherry On Top™ 2021 από κοντά και δεν ήταν απογοήτευση. Κόκκινη νέα ανάπτυξη, λευκά λουλούδια και βαθυκόκκινοι λοβοί σπόρων το έχουν βάλει στη λίστα μου.

Sorbaria Cherry on Top™ Πίστωση φωτογραφίας: Bloomin’ Easy

Ένα νέο φυτό εσωτερικού χώρου που τράβηξε την προσοχή μου (και προφανώς τα μάτια των κριτών που μοίρασαν τα βραβεία Retailer’s Choice Awards) ήταν ‘Μπραζίλια’ ένα Peperomia caperata από Παχύφυτα Απεριόριστα. Ένας ακόμη λόγος για τους λάτρεις της αστικής ζούγκλας να προχωρήσουν και να συνάψουν αυτή τη δεύτερη υποθήκη.

brasilia at καλλιεργώ

Τέλος, το περίπτερο The Southern Living/Sunset ανέπτυξε το νεότερο όπλο βασανιστηρίων εναντίον κηπουρών του Βορρά με τη μορφή δίχρωμων Ποτέ Λυκόφως™ agapanthus. Εάν είστε ένα από τα επιλεγμένα άτομα της Ζώνης 8-11, μπορεί να σας φέρει χαρά. Αλλά παρακαλώ μην μου το πείτε – εξακολουθώ να σκέφτομαι το ‘Platinum Beauty® Lomandra τους.

πάντα λυκόφως agapanthus

Και μετά υπάρχει ο εξοπλισμός

…και πολλά από αυτά.

Το Cultivate είναι μια σοβαρή παράσταση για σοβαρούς καλλιεργητές, και όταν δεν κυνηγούσα φυτά ή δεν έτριβα τους νάρθηκες μου, το να κοιτάω τα γυαλιστερά μηχανήματα που εξοικονομούν εργασία ήταν αρκετό για να θέλω να ξεκινήσω ένα φυτώριο (με έναν πλούσιο, ηλικιωμένο θείο και το αρτεσιανό του πηγάδι).

μηχανές

Κήποι άλλων ανθρώπων

Είμαι ξεκάθαρα πολύ πέρα ​​από τα αποδεκτά όρια αντιγραφής και μπορώ να ακούσω την Ελισάβετ να κάνει κλικ στη γλώσσα της, αλλά πρέπει απλώς να αναφέρω ένα ακόμη πράγμα: πόσο ευγνώμων είμαι σε όσους μας περιόδευσαν στους προσωπικούς τους κήπους τόσο στο Κολόμπους όσο και στο Σινσινάτι.

Κήπος του Scott Beuerlein

Αποδεικνύεται ότι ξέρει τι κάνει. (The Garden of Scott and Michele Beuerlein)

Οι συγγραφείς του κήπου είναι τυχεροί, αλλά είμαστε και ξεδιάντροποι καιροσκόποι. Προσκαλούμαστε στους κήπους με την πτώση ενός καπέλου…

Κήπος Paul Schrader

Μας πήγαν απροσδόκητα στον μαγικό τροπικό κήπο του Paul Schrader στις 9.45 το βράδυ.

…Ή προσκαλούμε τους εαυτούς μας βασισμένοι σε σχηματικές συνδέσεις και χαμόγελα με αυτοπεποίθηση…

Ακόμα δεν είμαι σίγουρος γιατί ο Nick και η Allison McCullough είπαν ναι, αλλά ενθουσιασμένοι που το είπαν, ευλογήστε τους.

…Ή τσακωθείτε προσκλήσεις σε πάρτι με δικαιώματα κηπουρικής που φέρουν μόνο μπύρα και ακατάλληλες ιστορίες…

ορτ πάρτι προ καλλιεργώ

«Ξέρει κανείς σε ποιον χαμογελάμε;»

…ή αναγκάστε τους συναδέλφους να ανατρέψουν όλα τα σχέδιά τους για το Σαββατοκύριακο και να μας ξεναγήσουν σε έναν ζωολογικό κήπο…

Scott Beuerlein

Ο Scott Beuerlein, που δείχνει δικαιολογημένα αυτάρεσκος στο βασίλειό του. Είμαι βέβαιος ότι η πινακίδα είναι απλώς ένα λάθος από την πλευρά του ζωολογικού κήπου.

Αλλά στο τέλος βλέπουμε ένδοξους, προσωπικούς κήπους, γνωρίζουμε νέους ανθρώπους και απολαμβάνουμε στοχαστικές συζητήσεις για θέματα που μερικές φορές δεν έχουν καμία σχέση με τα φυτά.

Και μετά μεγιστοποιούμε τις πιστωτικές κάρτες.

Groovy Plant Ranch

Το Groovy Plant Ranch ξέρει πόσο αδύναμοι είμαστε.

Είμαι ευγνώμων για αυτό το προνόμιο και ελπίζω ότι καθώς προχωράμε προσεκτικά προς τα εμπρός, όλοι θυμόμαστε πόσο καλό είναι να συγκεντρωνόμαστε ως βιομηχανία – και μάλιστα ως άνθρωποι. – MW

.