Το Puce δεν είναι καλή εμφάνιση για λουλούδια

17
Το Puce δεν είναι καλή εμφάνιση για λουλούδια

Μπορείτε να το ονομάσετε μπρονζέ ό,τι θέλετε, αλλά βασικά, μιλάμε για brownplus ή —old-school—puce. Μου αρέσει να πειραματίζομαι με ασυνήθιστα μονοετή φυτά και έχω παραγγείλει ταχυδρομικώς παλιομοδίτικη ψηλή νικοτινιά από εταιρείες όπως η Select Seeds, η οποία προσφέρει μια καλή ποικιλία φυτών, όχι μόνο σπόρους. Λατρεύω το sylvestris, το οποίο μπορεί να φτάσει τα 5-6 πόδια και προσφέρει κομψά σιντριβάνια από λευκά σωληνοειδή λουλούδια. Το «Bella» παρέχει επίσης ψηλά φυτά με σύννεφα από μικτά παστέλ άνθη σε σχήμα αστεριού. Αυτά τα δύο έκαναν πάντα καλά για μένα, έτσι όταν η πώληση βοτανικών κήπων προσφέρεται nicotiana langsdorffii «Χάλκινη Βασίλισσα», (που φαίνεται παραπάνω) το έκανα, πιθανότατα χωρίς να το κοιτάξω πολύ προσεκτικά.

‘Μπέλλα’

Τα φυτά είναι κάπως ακανόνιστα και τα λουλούδια δεν προσφέρουν τόσο αφθονία όσο τα συγγενή τους. Είναι επίσης καφέ, λίγο πολύ, ειδικά από οποιαδήποτε απόσταση. Από κοντά βλέπεις τους κοκκινωπούς/μωβ τόνους (η εικόνα μου είναι κολακευτική). Στα μυθιστορήματα όχι τόσο άχρηστα όσο τα άλλα Regency της Georgette Heyer I ακόμα διαβάζεται συνήθιζε να διαβάζει, οι γυναικείες τουαλέτες ή τα ανδρικά μπουφάν σε φούσκα ήταν πάντα ένα λάθος. Ήταν ένα «δοκιμαστικό» χρώμα.

Δυστυχώς, έχω το langsdorffii σε 4 ξεχωριστά σημεία κήπου, τόσο σε δύο δοχεία όσο και στο έδαφος. Ένα ψηλό ετήσιο όπως αυτό μπορεί να λειτουργήσει είτε με τον άλλο τρόπο. Είναι εντάξει, οπότε θα το κρατήσω και θα δω τι θα πει ο κόσμος. Συνολικά, τα θλιβερά χρώματα όπως το καφέ ή το μαύρο, εκτός εάν αντισταθμίζονται από ένα λαμπερό χρώμα φυλλώματος ή με άλλη αντίθεση δεν λειτουργούν τόσο καλά για μένα. Μισώ το mondo grass μου, το οποίο, δυστυχώς, τα πάει τόσο καλά. Αλλά όπου το μαύρο είναι μια ορισμένη κρυφή μνήμη, το καφέ είναι γενικά το χρώμα του θανάτου στον κήπο. Αφήστε τις μαμάδες να το έχουν.

Θα έπρεπε να είχα κολλήσει στο κίτρινο.