Όχι άλλα Poinsettias για μένα ή τις γάτες μου

23
Όχι άλλα Poinsettias για μένα ή τις γάτες μου

Δεν είμαι ιδιαίτερα των Χριστουγέννων, προφανώς. Το λέω αυτό γιατί ΑΥΤΗ η αλεξανδρούπολη και η τεχνητή κούνια γύρω της είναι τα μόνα γιορτινά διακοσμητικά στο σπίτι μου, και αυτό είναι το μοτίβο μου όσο έχω γάτες, που είναι πολύ καιρό. Το αλεξανδρινό που αγόρασα δεν είναι το κλασικό χριστουγεννιάτικο κόκκινο αλλά ένα ωραίο ροζ, για να συμπληρώσει το ροζ πάπλωμα που κρέμεται στην τραπεζαρία μου.

ΤΙΠΟΤΑ σαν αυτά τα απαίσια σπινθηροβόλα αντικείμενα.

Ναι, θυμήθηκα αόριστα ότι διάβασα ότι οι αλεξανδρινές είναι δηλητηριώδεις για τις γάτες, αλλά δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας. Για παράδειγμα, αυτό το γραφικό από το Brent and Becky’s που εμφανίστηκε στη ροή μου στο Facebook αυτή την εβδομάδα (που δημοσιεύτηκε από την τοπική ομάδα Master Gardener) λέει ότι είναι “πολύ ασφαλή!” Απέρριψα επίσης κάθε ανησυχία γιατί τα μόνα φυτά που έχουν φάει ποτέ οι γάτες μου είναι τα χόρτα. Ξέρετε πώς είναι οι γάτες γι’ αυτές – αγαπήστε τις και πετάξτε τις!

Πώς μοιάζει μια «αναστατωμένη κοιλιά».

Μην ανησυχείτε. αυτή η ανάρτηση δεν τελειώνει με μια θλιβερή ιστορία τρελών βιασμών στο δωμάτιο έκτακτης ανάγκης για κατοικίδια ή χειρότερα. Μόνο ένα θέαμα Δεν θα σας δείξω τι ΦΑΙΝΕΤΑΙ να είναι σταγόνες αίματος που βρήκα σε όλο μου το σπίτι, συμπεριλαμβανομένου του κουβερτού μου που μόλις πλύθηκε. (Σημειώστε ότι ανησυχώ κυρίως για το ότι πρέπει να πλύνω περισσότερα ρούχα από ό,τι συνήθως.)

Ευτυχώς, ο Τζέρι μου (στα αριστερά πάνω) δεν αιμορραγούσε από το κάτω μέρος του – ένα σοβαρά ανησυχητικό σύμπτωμα – αλλά έσταζε ροζ χυμό αλεξανδρινού όπου κι αν καθόταν. Δεν έδειξε άλλα σημάδια ταλαιπωρίας.

Κατώτατη γραμμή – όχι άλλος πειραματισμός με poinsettia για μένα ή για τον Jerry ή τον αδερφό του Χάρι.

Ελπίζουμε ότι η διακόσμηση των γιορτών ΣΑΣ αντέχει καλύτερα από τη δική μου και ότι εσείς και οι δικοί σας (κατοικίδια και άνθρωποι, επίσης!) είστε ασφαλείς και αβλαβείς αυτές τις γιορτές. (Και πάντα.)