12 καλύτερα ανθεκτικά τροπικά φυτά στο Ηνωμένο Βασίλειο

55
12 καλύτερα ανθεκτικά τροπικά φυτά στο Ηνωμένο Βασίλειο

Το κλειδί για έναν καταπράσινο κήπο που μοιάζει με ζούγκλα είναι το πολύ πράσινο σε πολλά στρώματα. Ακόμη και σε ένα μικρό χώρο, ένα τροπικό αποτέλεσμα είναι εύκολο να επιτευχθεί με την καλλιέργεια μερικών ή και όλων αυτών των 12 καλύτερα ανθεκτικών τροπικών φυτών.

Επιλέξτε ψηλότερα, ανθεκτικά φυτά για να προσθέσετε ύψος και δραματικότητα, επιλέξτε μεγάλους φυλλώδεις θάμνους ή δέντρα για να δημιουργήσετε έναν πλούσιο θόλο για να προστατέψετε μικρότερα, λιγότερο ανθεκτικά είδη.

Τα αειθαλή δέντρα, οι θάμνοι και οι ορειβάτες δίνουν στον κήπο σας τη ραχοκοκαλιά του. Αφήστε τους ορειβάτες να σκαρφαλώσουν μέσα από άλλα φυτά για να βοηθήσουν στην επίτευξη αυτών των πολύ σημαντικών στρωμάτων φυλλώματος.

Φυτά με μεγάλα φύλλα και έντονες αποχρώσεις λουλουδιών παρέχουν μια στιγμιαία τροπική ατμόσφαιρα.

Ιδέες σχεδίασης τροπικού κήπου

Δεν είναι εύκολο να δημιουργήσετε έναν τροπικό κήπο στο Ηνωμένο Βασίλειο, το δροσερό, υγρό κλίμα μας δεν είναι ευνοϊκό για την καλλιέργεια φυτών που προέρχονται από τροπικά κλίματα, αλλά μερικά θα ανεχθούν, πράγματι θα ευδοκιμήσουν σε μέρη του Ηνωμένου Βασιλείου. Η συλλογή των φυτών μου είναι όλα αρκετά εύκολο να αναπτυχθούν και η φροντίδα γι’ αυτά αποδεικνύεται μια δημοφιλής επιλογή με τους κηπουρούς.

Η υποφύτευση με μικρότερους θάμνους, πολυετή και μονοετή φυτά θα προσθέσει βάθος, καθώς και θα προσφέρει μια αλλαγή ενδιαφέροντος καθ ‘όλη τη διάρκεια της σεζόν. Είναι επίσης ένα μέσο για να επιβεβαιώσετε τις αλλαγές, δίνοντας χώρο σε νέα φυτά. Τα κενά μπορούν να καλυφθούν με εκθέσεις σε δοχεία φυτών που καλλιεργούνται σε θερμοκήπιο που απαιτούν θερμότερη χειμερινή προστασία.

Ένας τροπικά φυτεμένος κήπος προσθέτει το ενδιαφέρον και μεταφέρει τους επισκέπτες σε έναν άλλο κόσμο. Αν τα όρια κρύβονται από μια μαζική φύτευση τεράστιων φυλλωδών δέντρων και πολυετών φυτών τότε δίνει την εντύπωση ενός πολύ μεγαλύτερου χώρου.

Ένα κινούμενο στοιχείο νερού ανάμεσα στη φύτευση δημιουργεί υγρή υγρασία που προσθέτει άλλη διάσταση στο τροπικό σας θέμα.

Τα σχέδια τροπικής φύτευσης είναι στην τάση, βοηθώντας σας να αποκτήσετε αυτή τη φασαρία των διακοπών. Προσθέστε ένα λαμπερό κοκτέιλ τροπικών φρούτων ή δύο και θα μπορούσατε να είστε οπουδήποτε.

Τα 10 καλύτερα ανθεκτικά τροπικά φυτά στο Ηνωμένο Βασίλειο

Ανθεκτικά τροπικά δέντρα και θάμνοι

Δέντρα, φτέρες, φοίνικες Hardy Tropical Plants UK
Πλατύφυλλα αειθαλή, φτέρες, πλούσια στρώματα.
12 καλύτερα ανθεκτικά τροπικά φυτά στο Ηνωμένο Βασίλειο

Φοίνικας Trachycarpus Fortunei

Το Trachycarpus λατρεύει τον ήλιο και ανέχεται τις συνθήκες ξηρασίας μόλις δημιουργηθούν οι ρίζες του, καθιστώντας τον την πιο δημοφιλή επιλογή για έναν κήπο εξωτικού στυλ. Έχουν υπέροχα φύλλα σε σχήμα βεντάλιας.

Μην φυτεύετε σε περιοχή που είναι επιρρεπής σε υλοτόμηση νερού κατά τη διάρκεια του χειμώνα, πρέπει να είναι σε καλά στραγγιζόμενο έδαφος σε ηλιόλουστο σημείο.

Butia Palm

Οι φοίνικες Butia είναι ένας από τους πιο ανθεκτικούς φοίνικες με πούπουλα. Τα τοξωτά, αειθαλή, ασημί-μπλε φύλλα που μοιάζουν με πούπουλα προσθέτουν απαλή, χαριτωμένη κίνηση. Αναπτύσσεται σε καλά στραγγιζόμενο έδαφος σε καλά προστατευμένο χώρο.

Φυτέψτε τα κοντά σε μεγαλύτερα δέντρα για πρόσθετη προστασία από τα στοιχεία.

Τα Butia είναι κατάλληλα φυτά δοχείων καθώς το ριζικό σύστημα προσαρμόζεται σε στενό χώρο. Αυτό σημαίνει ότι είναι ιδανικά για ηλιόλουστες αυλές, βεράντες και μικρούς κήπους.

Φτέρη δέντρων Dicksonia Antarctica

Η Dicksonia Antarctica ή η Australian Tree Fern είναι ίσως η πιο γνωστή ποικιλία για καλλιέργεια εδώ σε κήπους του Ηνωμένου Βασιλείου και μία από τις πιο ανθεκτικές. Θα επιβιώσουν εύκολα σε θερμοκρασίες έως -5, ωστόσο σας συνιστώ να τους δώσετε λίγη χειμερινή προστασία. Βεβαιωθείτε πρώτα απ ‘όλα ότι το στέμμα είναι στεγνό και στη συνέχεια συσκευάστε το με άχυρο ή φυτικό φλις. Αυτό μπορεί να αφαιρεθεί μόλις τελειώσει κάθε κίνδυνος παγετού ή πάγου.

Χρειάζονται όντως κάποια προστασία από τους εξαιρετικά κρύους χειμώνες χρησιμοποιώντας φλις ή άχυρο για να καλύψει το στέμμα της φτέρης. Αυτές οι αειθαλείς φτέρες δέντρων χρησιμοποιούνται για να προσθέσουν ύψος και ενδιαφέρον όλο το χρόνο. Η φύτευση πολλών δειγμάτων μαζί δημιουργεί μια υπέροχη αίσθηση ζούγκλας.

Φυτεύεται δίπλα σε μονοπάτια ή μονοπάτια πεζών δίνει μια αίσθηση χώρου και ίντριγκα.

Μπανάνα Musa Basjoo

Το Musa Basjoo είναι ίσως η καλύτερη ποικιλία μπανάνας για κήπους στο Ηνωμένο Βασίλειο, καθώς είναι ανθεκτική έως και -12. Με τα μεγάλα φύλλα τους και τη γρήγορη ανάπτυξη, ταιριάζουν σε έναν τροπικό κήπο.

Μπορούν να καλλιεργηθούν σε δοχεία που τα καθιστά ιδανική επιλογή για αίθρια, μπαλκόνια, αυλές και ταράτσες.

Fatsia Japonica

Η Φάτσια είναι ένα ταχέως αναπτυσσόμενο θαμνώδες φυτό με μεγάλα φύλλα. Τα παλαμοειδή γυαλιστερά φύλλα του είναι πολύ εντυπωσιακά, αναπηδούν το φως γύρω από τον κήπο. Στα τέλη του καλοκαιριού παράγονται μικρές συστάδες λευκών λουλουδιών, ακολουθούμενες από μαύρα μούρα το φθινόπωρο και το χειμώνα.

Cordylines

Οι κορδυλίνες παράγουν αειθαλή φύλλα που μοιάζουν με δόρατα και μπορούν να μεγαλώσουν αρκετά. Ιδανικό στα όρια ή ως δείγματα φυτών. Είναι πολύτιμα αρχιτεκτονικά φυτά που προσφέρουν ενδιαφέρον όλες τις εποχές.

Ανθεκτικά τροπικά πολυετή φυτά

Αγάπανθους

Το Agapanthus africanus είναι εγγενές στις τροπικές περιοχές, αναπτύσσεται καλά σε οποιοδήποτε ζεστό, ηλιόλουστο κλίμα. Μια δημοφιλής επιλογή για τους κηπουρούς, καθώς είναι εύκολο να αναπτυχθούν στα όρια ή τα δοχεία. Εντυπωσιακά μπλε λουλούδια στην κορυφή ενός μέτρου, σκούρο πράσινο μίσχοι με φύλλα που μοιάζουν με λουράκι.

Το Agapanthus μπορεί να χρειάζεται κάποια χειμερινή προστασία σε κρύες, παγωμένες περιοχές.

οικοδεσπότες

Οι οικοδεσπότες είναι μια άλλη υπέροχη επιλογή για το σχέδιο τροπικής φύτευσης. Αυτά τα εύκολα στην καλλιέργεια πολυετή φυτά ευδοκιμούν σε ζεστές, υγρές συνθήκες σε σκιερό σημείο, καθιστώντας τα ιδανικά για υποφύτευση με μεγαλύτερα δέντρα ή φυτά. Οι οικοδεσπότες διατίθενται σε μεγάλη ποικιλία χρωμάτων από, ασημί γκρι, μπλε γκρι, διαφοροποιημένα πράσινα, πράσινο με λευκές, κρεμ ή κίτρινες άκρες. Παράγουν λουλούδια με μακρύ στέλεχος σε λευκό, κρεμ ή μοβ χρώμα.

Μια τριάδα Hostas.  Hardy Tropical Plants UK
Hostas, ιδανικό για υποφύτευση σε σκιερές περιοχές. Ανθεκτικά πολυετή τροπικά φυτά

Gunnera mannicata

Οι Gunneras σχηματίζουν τεράστια δερματώδη φύλλα που σύντομα προσθέτουν μια πλούσια, εξωτική εμφάνιση σε κάθε κήπο. Ευδοκιμούν σε ζεστές, υγρές συνθήκες και θα αναπτυχθούν ακόμη και σε λίμνες. Η ταχεία ανάπτυξή τους θα προσφέρει σκιά και καταφύγιο σε μικρότερα φυτά που αναπτύσσονται από κάτω. Αυτά τα επόμενα στρώματα φυτών βοηθούν να δώσουν στον κήπο την τροπική του ατμόσφαιρα.

Θα έλεγα ότι τα Gunneras είναι ημίσκληρα, αντέχουν τους περισσότερους χειμώνες του Ηνωμένου Βασιλείου σε μια προστατευμένη περιοχή.

Προστατεύστε από τον παγετό όταν είναι απαραίτητο.

Ροτζέρσια Σούπερμπα

Η Rodgersia είναι ένα πανέμορφο πολυετές φυτό που αναπτύσσεται περίπου 6 πόδια από την άνοιξη και μετά. Τεράστια φύλλα λευκών λουλουδιών θα γεμίσουν και θα φωτίσουν μια σκιερή γωνιά. Ένα απόλυτο πρέπει να προστεθεί στα στρώματα φυλλώματος σε ένα περίγραμμα ή κατά μήκος μονοπατιών.

Μπαστούνι

Η Canna προσθέτει μια τολμηρή πινελιά χρώματος σε κάθε θέμα κήπου, οι πολύχρωμες και μεγάλες παραλλαγές φύλλων τους καθιστούν τέλεια ανθισμένα τροπικά φυτά. Αρκετά μεγάλα κόκκινα, πορτοκαλί ή ροζ άνθη παράγονται σε μακριούς μίσχους. Μεγαλωμένα σε συστάδες είναι ένα εντυπωσιακό χαρακτηριστικό.

Η κάννα που καλλιεργείται σε δοχεία μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να γεμίσει τυχόν κενά ή να τα χρησιμοποιήσει για να προσθέσετε χρώμα στις αυλές.

Φτέρες

Οι φτέρες αναπτύσσονται εύκολα και ευχάριστα στο κλίμα του Ηνωμένου Βασιλείου.

Τόσες πολλές υπέροχες ποικιλίες μπορούν να μετατραπούν σε μικρά κενά. Χρησιμοποιήστε τα για υποφύτευση σε ηλιόλουστες ή σκιερές περιοχές ή όντως αντιμετωπίστε τις μεγαλύτερες ως εστιακό σημείο. Τα μαλακά φύλλα τους ξεδιπλώνονται την άνοιξη και θα πεθάνουν ξανά το χειμώνα.

Φτέρες.  Hardy Tropical Plants UK
Φτέρες με μαλακό πράσινο φύλλωμα. Hardy Tropical Plants UK

Ελπίζω αυτό το άρθρο να σας έχει δώσει μια γεύση για όλα τα τροπικά πράγματα. Για περαιτέρω έμπνευση σε άλλα στυλ κήπου, ρίξτε μια ματιά Πώς να φτιάξετε έναν μεσογειακό κήπο

10 βήματα για έναν τέλειο σχεδιασμό κήπου στην αγγλική εξοχική κατοικία και

Εύκολες ιδέες για κήπο με χαμηλή συντήρηση

Άρθρο του WineandWisteriaTravel.com Abbotsbury Subtropical Garden μπορεί επίσης να έχει ενδιαφέρον.

Παρακαλούμε μοιραστείτε με τους φίλους και την οικογένεια και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Εάν θέλετε περισσότερες πληροφορίες ή έχετε οποιεσδήποτε ερωτήσεις, επικοινωνήστε μαζί μου μέσω του παρακάτω πλαισίου σχολίων. Μου αρέσει να ακούω νέα σας και να απαντώ πάντα όσο πιο γρήγορα μπορώ.

Ευχαριστώ

Καλή Κηπουρική

Ακολουθήστε και σας αρέσει το PlantsBulbsSeeds