15 καλύτερα νυχτερινά αρωματικά φυτά για έναν κήπο με μυρωδιά

48
15 καλύτερα νυχτερινά αρωματικά φυτά για έναν κήπο με μυρωδιά

Δεν ξέρω για εσάς, αλλά μου αρέσει να περνάω χρόνο στον κήπο μου καθώς ο ήλιος αρχίζει να δύει το βράδυ, κάθομαι αναπαυτικά και απολαμβάνω μερικά από τα καλύτερα νυχτερινά αρωματικά φυτά για έναν αρωματικό κήπο. Μπορώ να χαλαρώσω μετά από μια κουραστική μέρα, κατά προτίμηση με ένα ποτήρι κρασί και να απορροφήσω όλα τα αξιοθέατα, τους ήχους και τις μυρωδιές που αφθονούν αυτή τη συγκεκριμένη ώρα της ημέρας.

Υπάρχει μια πληθώρα αρωματικών λουλουδιών και φυλλωμάτων που μπορούμε να απολαύσουμε κατά τη διάρκεια της ημέρας και πολλά συνεχίζουν να μυρίζουν καλά μέχρι το βράδυ, αλλά θέλω ο κήπος μου να έχει μερικές εξαιρετικές εκπλήξεις, τα φυτά που απελευθερώνουν το άρωμά τους καθώς πέφτει η νύχτα είναι τόσο πολύτιμα αν όχι περισσότερο από όλα τα άλλα υπέροχα λουλούδια της ημέρας.

Οι αισθήσεις μας είναι πιο ξύπνιες καθώς το φως χαμηλώνει και αρχίζει το σούρουπο.

Πολλά από τα φυτά και τα λουλούδια τελειώνουν για την ημέρα, όπως εμείς μαζεύουν τα πράγματά τους και ετοιμάζονται για μια ξεκούραση που κερδίζετε καλά.

Αυτό που συμβαίνει τώρα στον κήπο είναι ότι τα νυχτερινά αρωματικά φυτά μας αποκτούν μια πολύ διαφορετική προσωπικότητα από τα αντίστοιχα της ημέρας. Τα άνθη αρχίζουν να ξεδιπλώνονται καθώς η ζεστασιά της ημέρας ξεθωριάζει, το άρωμά τους αναδύεται σε ένα απαλό βραδινό αεράκι.

Ιδιαίτερα τα λευκά λουλούδια γίνονται δικά τους, καθώς τα πιο πολύχρωμα λουλούδια δεν είναι τόσο ορατά στο σκοτάδι. Τα λευκά λουλούδια φαίνεται να φωτίζουν το μέρος του κήπου που κατοικούν.

Οι νυχτερινοί επικονιαστές, όπως οι σκώροι πολλών ποικιλιών, μπορούν να μυρίσουν αυτά τα μαγικά αρώματα καθώς διαπερνούν τον κήπο και έλκονται από αυτά.

Η φύση δεν σταματάει όταν ο ήλιος είναι πάνω από την αυλή, επομένως ούτε και οι κήποι μας. Μπορούμε να συμπεριλάβουμε πολλά περισσότερα είδη φυτών για να προσφέρουμε νέκταρ στους νυχτερινούς επικονιαστές μας, καθώς και να επεκτείνουμε την ανθοφορία και το άρωμα πολύ πέρα ​​από τα όρια του φωτός της ημέρας.

Αν ψάχνετε για λουλούδια που θα σας δώσουν άρωμα το βράδυ, επιλέξτε μερικά από αυτά τα είδη που μπορούν να αναπτυχθούν εύκολα και να διατηρήσουν τη νύχτα.

Από όλα τα φυτά για έναν κήπο, προσπαθώ πάντα να αγοράζω αυτά που μου δίνουν το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, αυτά που έχουν περισσότερα από ένα ή δύο αποτελεσματικά χαρακτηριστικά, φυτά με άρωμα νύχτας σίγουρα ταιριάζουν σε αυτά τα κριτήρια.

15 καλύτερα νυχτερινά αρωματικά φυτά για έναν κήπο με μυρωδιά

Πολυετή φυτά με άρωμα νύχτας

 • Καλοκαιρινό Phlox
 • Phlox με άρωμα νύχτας
 • Νυχτολούλουδο

Καλοκαιρινό Phlox

Το Summer phlox ή Phlox paniculata είναι ένα πολυετές phlox και μεγαλώνει αρκετά ψηλά, επομένως είναι ιδανικό για το μέσο έως το πίσω μέρος του περιγράμματος. Σε μερική έως πλήρη ηλιοφάνεια παράγει συστάδες όμορφων, αρωματικών ανθοφοριών σε μοβ, ροζ, μοβ ή λευκό χρώμα. Αυτά τα φυτά απαιτούν επαρκές πότισμα, φυτέψτε σε περιοχή που έχει καλή κατακράτηση νερού. Ο τακτικά νεκρός θα τα κρατήσει ανθισμένα όλο το καλοκαίρι έως τον Σεπτέμβριο.

Μπορούν να υποφέρουν από ωίδιο, οπότε φυτέψτε με αρκετό χώρο για να επιτρέψετε την καλή ροή αέρα για να το καταπολεμήσετε.

Διατίθενται ποικιλίες ανθεκτικές στο ωίδιο:

Το «White Eye Flame», έχει όμορφα ροζ και λευκά λουλούδια, το «Violet Flame» και το «David» έχουν αποδειχθεί πιο ανθεκτικά στις ασθένειες. Οι υπέροχες μυρωδιές τους παρασύρονται στο αεράκι το βράδυ όταν δύει ο ήλιος.

Καλύτερα νυχτερινά αρωματικά φυτά Καλοκαιρινό Phlox
Τα καλύτερα νυχτερινά αρωματικά φυτά για ένα άρωμα κήπου Καλοκαιρινό Phlox

Phlox με άρωμα νύχτας

Πρέπει να πω ότι αυτό είναι ένα από τα προσωπικά μου αγαπημένα. Είναι ένα μικρό φυτό που σχηματίζει συστάδες και είναι ιδανικό για δοχεία, μπροστινά περιγράμματα, βραχώδεις θέσεις ή σε κάθετα σχέδια φύτευσης. Το νυχτερινό άρωμα Phlox παράγει μικροσκοπικά λουλούδια που κατά τη διάρκεια της ημέρας παραμένουν κλειστά και μοιάζουν με μικρά κόκκινα μπουρνούζια ή χάντρες, το βράδυ ανοίγουν για να δείξουν λαμπερά λευκά πέταλα και να αναδώσουν το πιο παραδεισένιο άρωμα. Συνήθως πωλούνται ως μονοετή αλλά τα έχω στον κήπο εδώ και αρκετά χρόνια. Θα συνιστούσα να φέρετε πολλά από αυτά σε εσωτερικούς χώρους κατά τη διάρκεια του χειμώνα ή να παρέχετε επαρκή προστασία από τον παγετό/χειμώνα.

Τα καλύτερα νυχτερινά αρωματικά φυτά για ένα άρωμα κήπου με νυχτερινό άρωμα Phlox
Phlox με άρωμα νύχτας

Νυχτολούλουδο

Το νυχτολούλουδο είναι ένα ψηλό πολυετές φυτό, με χαρά να ζει στα κρεβάτια και τα σύνορα. Έχουν όμορφα κίτρινα άνθη που ανοίγουν το βράδυ, παρέχοντας ένα υπέροχο βραδινό άρωμα.

Μια εξαιρετική επιλογή για το πίσω μέρος των συνόρων, παραθαλάσσιους κήπους ή κήπους με αγριολούλουδα.

Πολλά είδη σκόρων τα αγαπούν, επομένως αποτελούν τεράστια ώθηση για αυτούς τους συχνά ξεχασμένους επικονιαστές.

Θα φυτρώσουν τον εαυτό τους παραγωγικά, οπότε προσέχετε τους αν δεν θέλετε να αναλάβουν.

Αυτά τα φυτά είναι τοξικά, κρατούν τα παιδιά και τα κατοικίδια μακριά από αυτά και φοράνε γάντια όταν τα χειρίζεσαι.

Ρίξτε μια ματιά εδώ για φυτά και λουλούδια για α κήπος με αγριολούλουδα

Night Scented Plants Evening Primrose
Νυχτολούλουδο

Θάμνοι με άρωμα νύχτας

Γαρδένια

Το Gardenia jasminoides είναι μεγάλοι αειθαλείς θάμνοι με βαθύ γυαλιστερό πράσινο. Συστάδες λευκών λουλουδιών που είναι πολύ αρωματικά την ημέρα και το βράδυ.

Μπορούν να καλλιεργηθούν σε κρεβάτια ή δοχεία σε εξωτερικούς χώρους κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, αλλά πρέπει να βρίσκονται σε εσωτερικό χώρο σε ζεστό δωμάτιο με ηλιακό φως κατά τη διάρκεια του χειμώνα. (ΗΝΩΜΕΝΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ)

G.’Kleim’s Hardy’: Σε ορισμένες πηγές πιστεύεται ότι είναι αρκετά ανθεκτικό για να αναπτυχθεί σε εξωτερικούς χώρους, αλλά θα συμβούλευα την προστασία του χειμώνα.

Αγορά τώρα για Potted Gardenia

Νυχτερινά Αρωματικά Φυτά Γαρδένια
Νυχτερινοί Θάμνοι Gardenia

Μπρουγκμανσία

Πιο κοινώς γνωστό ως «Angels Trumpet» για τις μεγάλες άνθισές τους σε σχήμα τρομπέτας, το Brugmansia είναι ένα φυτό με παράγοντα wow. Φέρτε λίγη αίσθηση του εξωτικού στον κήπο σας με αυτά τα υπέροχα τροπικά φυτά. Είναι τρυφεροί, αειθαλείς, ξυλώδεις θάμνοι που βρίσκονται συχνά σε ακμάζοντα γυάλινα σπίτια με δημόσιους κήπους.

Μπορούν να καλλιεργηθούν σε μεγάλα δοχεία σε ηλιόλουστο σημείο σε κήπους ή σε αυλές. Θα πρέπει να το φέρετε σε εσωτερικό χώρο τους χειμερινούς μήνες. Τα λουλούδια έχουν πολύ άρωμα μετά τη δύση του ηλίου και έχουν χρώμα κίτρινο, ροζ, λευκό και πορτοκαλί.

Αυτά τα φυτά είναι τοξικά, παρακαλούμε να τα προσέχετε.

Αγορά τώρα για Brugmansia

Φυτά με άρωμα νύχτας Brugmansia
Νυχτερινοί θάμνοι Brugmansia

Νυχτερινά αρωματικά αναρριχητικά φυτά

 • Γλυκίνη
 • Αστέρι Γιασεμί
 • Αιγόκλημα

Γλυκίνη

Τα περισσότερα γλυσίνα είναι αρωματικά, αλλά το άρωμα ορισμένων ποικιλιών όπως η wisteria floribunda είναι το πιο δυνατό άρωμα της καθώς πέφτει το βράδυ. Εάν έχετε ένα αγαπημένο σημείο στον κήπο σας όπου απολαμβάνετε να κάθεστε το βράδυ, τότε αυτό είναι το μέρος για να καλλιεργήσετε μια γουιστέρια.

Τα καλύτερα νυχτερινά αρωματικά φυτά Wisteria
Νυχτερινά αρωματικά αναρριχητικά φυτά Wisteria

Αστέρι Γιασεμί

Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, το γιασεμί αστεριών παράγει ευαίσθητα λευκά αρωματικά άνθη. Ένας αειθαλής ορειβάτης που είναι ανθεκτικός αλλά μπορεί να υποστεί ζημιά από παγετό. Καλλιεργείται καλύτερα σε τοίχο σε προστατευμένη περιοχή. Μπορεί να είναι δύσκολο να κλαδεύεται κάθε χρόνο για να διατηρείται σε διαχειρίσιμο μέγεθος. Νέα ανάπτυξη θα εμφανιστεί την άνοιξη.

Best Night Scented Plants Star Jasmine
Night Scented Climbing Plants Star Jasmine

Αιγόκλημα

Το μελισσόχορτο είναι απαραίτητο ορειβάτη για άρωμα τόσο την ημέρα όσο και το βράδυ. Πολλά από αυτά τα αρωματικά φυτά είναι πιο αισθητά το βράδυ. Επιλέξτε έναν ιστότοπο όπου θα επωφεληθείτε από το άρωμά του και όπου θα μπορείτε να περιηγηθείτε ελεύθερα. Ένας ζεστός, ηλιόλουστος τοίχος ή μια πέργκολα είναι τέλεια για αγιόκλημα.

Τα καλύτερα νυχτερινά αρωματικά φυτά για αγιόκλημα κήπου με άρωμα
Τα καλύτερα νυχτερινά αρωματικά φυτά
Αιγόκλημα

Τα καλύτερα ανθεκτικά αναρριχητικά φυτά

Ετήσια ή Διετή Νυχτερινά Αρωματικά Φυτά

 • Hesperis matronallis
 • Νικοτιάνα
 • Απόθεμα με άρωμα νύχτας
 • Nicotiana sylvestris
 • Dianthus

Hesperis matronallis

Το Hesperis matronallis ή η γλυκιά ρόκα παράγει ένα άρωμα βιολετί από μάζες ροζ, κρεμ, μοβ ή λευκών λουλουδιών. Μια πληθώρα αρωματικών λουλουδιών από τα τέλη της άνοιξης έως το καλοκαίρι.

Είναι διετής και αυτοσπορεύεται εύκολα. Είναι ιδανικό για σύνορα, βραχόκηπους, αγγλικούς κήπους εξοχικών σπιτιών ή κήπους με χαλίκι.

Τα καλύτερα νυχτερινά αρωματικά φυτά Hesparis
Διετής Night Scented Plants Hesperis

Νικοτιάνα

Τα Nicotiana είναι υπέροχα αρωματικά, τόσο την ημέρα όσο και το βράδυ. Τα λουλούδια που μοιάζουν με τρομπέτα μπορεί να έχουν έντονο χρώμα, ή παστέλ, ακόμη και ανοιχτό πράσινο και λευκό, θα ανθίζουν όλο το καλοκαίρι σε κρεβάτια, μπορντούρες ή δοχεία.

Τοποθετήστε γλάστρες με αυτά σε αυλές ή μπαλκόνια για να αφήσετε το άρωμα να περάσει μέσα από τα ανοιχτά παράθυρα.

Night Scented Plants For A Scent Garden
Ετήσια Νυχτερινά Αρωματικά Φυτά Nicotiana

Απόθεμα με άρωμα νύχτας

Όπως αναφέρει το Night Scented Stock είναι άλλη μια βραδινή απόλαυση με άρωμα.

Καλλιεργήστε τα εύκολα από σπόρους και προσθέστε τα στα περιθώρια ή τα δοχεία. Το άρωμα αυτών των ανθοφοριών θα προσελκύσει τους νυχτερινούς επικονιαστές και μπορείτε να τους απολαύσετε κι εσείς. Το γλυκό άρωμά τους απλώνεται στον κήπο από απαλά κυματιστά στελέχη λουλουδιών σε παστέλ χρώμα.

Κλείστε τη φύτευση σπόρων, έτσι ώστε να έχετε φυτά έτοιμα στον κήπο για να τα φυτέψετε κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού για να παρατείνετε την ανθοφορία.

Απόθεμα με άρωμα νύχτας
Night Scented Annual Plants Night Scented Stock

Nicotiana sylvestris

Το Nicotiana sylvestris είναι ένα ψηλό φυτό καπνού που φέρει κομψά, λευκά άνθη μαζί με ένα έντονο άρωμα που ενώ υπάρχει κατά τη διάρκεια της ημέρας είναι πιο έντονο το βράδυ. Καλλιεργήστε το στο πίσω μέρος ενός περιγράμματος ή σε μεγάλα δοχεία.

Είναι διετές ή θα εμφανιστούν ξανά για μερικά χρόνια ως πολυετή.

Αυτοσπορεύονται εύκολα.

Τα καλύτερα νυχτερινά αρωματικά φυτά για έναν κήπο με αρώματα Nicotiana sylvestris
Νυχτερινά Αρωματικά Φυτά Nicotiana sylvestris

Dianthus

Το Dianthus παράγει άνθη με άρωμα γαρύφαλλου σε συμπαγή φυτά χαμηλής ανάπτυξης που είναι ιδανικά για βραχόκηπους, μπροστά από τα όρια ή γλάστρες.

Μια επιλογή από πολλές ποικιλίες με λουλούδια σε απαλό ροζ, μοβ, βαθύ ροζ, κόκκινα και διαφοροποιημένα.

Τα καλύτερα νυχτερινά αρωματικά φυτά για ένα άρωμα κήπου Dianthus
Νυχτερινά Αρωματικά Φυτά Dianthus

10 βήματα για έναν τέλειο αγγλικό σχεδιασμό κήπου εξοχικής κατοικίας

Βολβοί Νυχτερινά Αρωματικά Φυτά

 • Tuberosa polianthes
 • Regal Lily

Tuberosa polianthes

Αυτός είναι ένας πλούσιος αρωματικός βολβός. Φυτέψτε σε δοχεία ή κρεβάτια ή μεγαλώστε ως φυτό εσωτερικού χώρου. Φυτέψτε τους βολβούς δύο έως τρεις ίντσες βάθος. Το Tuberose είναι τρυφεροί βολβοί, τους παίρνει και προστατεύει από τον παγετό το χειμώνα.

Νυχτερινά Αρωματικά Φυτά Βολβοί Tuberosa Polianthus
Night Scented Bulbs Tuberosa Polianthus

Regal Lily

Αυτά τα μεγαλοπρεπή κρίνα είναι απολύτως όμορφα. Απελευθερώνουν ένα παραδεισένιο άρωμα τόσο την ημέρα όσο και τη νύχτα. Φυτευμένα σε γλάστρες κάνουν μια πολύ εντυπωσιακή εμφάνιση με πολλές ανθοφορίες ανά στέλεχος.

Νυχτερινά Αρωματικά Φυτά Regal Lily
Νυχτερινά Αρωματικά Φυτά Regal Lily

Όλο το καλοκαίρι ανθισμένα λουλούδια

Ελπίζω να ξύπνησα την κηπουρική σας δημιουργικότητα με τα αγαπημένα μου νυχτερινά αρωματικά φυτά.

Οι κήποι μπορούν να είναι ένα καταφύγιο για εμάς, τα έντομα, οι επικονιαστές και άλλα άγρια ​​ζώα το βράδυ και τη νύχτα επίσης. Μπορούμε να τα απολαύσουμε οποιαδήποτε στιγμή και οι σκώροι θα σας ευχαριστήσουν επίσης. Καλλιεργήστε τα δικά σας φυτά για έναν αρωματικό κήπο και βυθιστείτε στο φανταστικό άρωμα αυτό το καλοκαίρι.

Επαγγελματική συμβουλή

Φυτέψτε αυτά τα λουλούδια και τους θάμνους κοντά σε παράθυρα, διαδρόμους, πόρτες ή σε αίθρια και σε χώρους καθιστικού για να εκτιμήσετε πλήρως το άρωμά τους.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο με τους φίλους και την οικογένεια και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Εάν έχετε οποιεσδήποτε ερωτήσεις ή απόψεις, παρακαλούμε να τις βάλετε στο πλαίσιο σχολίων παρακάτω. Πάντα απαντώ όσο πιο γρήγορα μπορώ.

Καλή Κηπουρική

Ευχαριστώ

Ακολουθήστε και σας αρέσει το PlantsBulbsSeeds