British Flowers Week 2021 | 5 Floral Εγκαταστάσεις

45
British Flowers Week 2021 |  5 Floral Εγκαταστάσεις

British Flowers Week 2021 - Cyrill Tronchet

Η British Flowers Week 2021, μια καμπάνια που διοργανώνεται από το New Covent Garden Market, επιστρέφει για ένατη χρονιά από αύριο Δευτέρα 14 έως την Κυριακή 20 Ιουνίου. Και αυτή την εβδομάδα, είχα τη χαρά να μου αναθέσει το The Garden Museum στο Λονδίνο να φωτογραφίσω τις πέντε εκπληκτικές φυτικές εγκαταστάσεις που εκτίθενται εκεί.

Οι Cyrill Tronchet, Hazel Gardiner, Simon Lycett, Tattie Rose και JamJar Flowers δημιούργησαν όλα τα σχέδιά τους χρησιμοποιώντας βρετανικά λουλούδια, σε συνδυασμό με περιβαλλοντικά βιώσιμες μεθόδους και χωρίς αφρό λουλουδιών. Το θέμα της φετινής έκθεσης είναι «Θεραπεία».

ΤΡΟΝΣΕΣ ΚΥΡΙΛ

Η έμπνευση για αυτήν την πολύχρωμη λουλουδάτη εγκατάσταση (φωτογραφία πάνω και κάτω) είναι η ιδέα ότι η βύθιση στη φύση, μπορεί να ενεργοποιήσει την εσωτερική μας διαδικασία επούλωσης. Πάνελ λουλουδιών συνθέτουν την οκταγωνική δομή, η καθεμία γεμάτη με διαφορετική χρωματική επιλογή λουλουδιών και φυλλωμάτων που καλλιεργούνται στη Βρετανία. Με ένα απαλό άγγιγμα, η δομή αρχίζει να περιστρέφεται. Καθώς περιστρέφεται, ο επισκέπτης βυθίζεται στο γαϊτανάκι των χρωμάτων, των υφών και των αρωμάτων, χάνοντας τον εαυτό τους στην ποικιλία της φύσης.

Ήταν πολύ σημαντικό για μένα να διασφαλίσω ότι οι επισκέπτες μπορούν να ενεργοποιήσουν οι ίδιοι το κίνημα. μια επιλογή για να ξεκινήσει η διαδικασία επούλωσης. Μερικά λουλούδια, όπως κάποια χρώματα, μας κάνουν να νιώθουμε καλά, μας φέρνουν αναμνήσεις, χαρά ή απλώς μια αίσθηση θετικότητας. Μέσω αυτής της λουλουδάτης χρωματοθεραπείας, μπορείτε να επιλέξετε το χρώμα που σας εμπνέει, σας ανακουφίζει, καθηλωμένοι καθώς περιμένετε να γυρίσει ξανά.

Αυτή η περιστρεφόμενη φυτική εγκατάσταση ύψους τριών μέτρων θα είναι ορατή από όπου κι αν βρίσκεστε μέσα στο Μουσείο Κήπου. Απέναντι από το δωμάτιο, οι περιστρεφόμενες πολύχρωμες λωρίδες των λουλουδιών θα τραβήξουν το βλέμμα σας, ανακατεύοντας την εσωτερική σας γαλήνη. Η διασφάλιση της μακροπρόθεσμης βιωσιμότητας της δομής ήταν αναπόσπαστο μέρος της δημιουργικής διαδικασίας. Κάθε πάνελ είναι αποσπώμενο και μπορεί να επαναχρησιμοποιηθεί και να φανταστεί εκ νέου για εκδηλώσεις και φυτικές εγκαταστάσεις στο μέλλον. Ομοίως, οι δοκιμαστικοί σωλήνες, που εμφυτεύονται πίσω από τα πάνελ για την ενυδάτωση των λουλουδιών, σίγουρα θα συνεχίσουν να επαναχρησιμοποιούνται για μια πληθώρα εκδηλώσεων που θα ακολουθήσουν.

Κατάλογος φυτών

Τριαντάφυλλα, Ρόζα
Scabiosa, Scabiosa caucasica
Γεράνι, Πελαργόνιο
Great Masterwort, Astrantia
Snapdragon, Antirrhinum majus
Άνηθος, Anethum graveolens
Δεντρολίβανο, Salvia rosmarinus

Cyrill Tronchet

Χέιζελ Γκάρντινερ

Ως επιζών του καρκίνου και κάποιος που πιστεύει ακράδαντα στην ικανότητα του βοτανικού κόσμου να θεραπεύει, η εγκατάσταση μου είναι ένας προσωπικός φόρος τιμής στην καταπραϋντική δύναμη του χρώματος και της φύσης. Οι κορμοί δέντρων ήταν πάντα σύμβολο δύναμης και ανθεκτικότητας, γι’ αυτό επέλεξα να δημιουργήσω ένα σχέδιο δέντρου σε μια θετική, αποκαταστατική παλέτα.

Όσοι βιώνουν άγχος ή στρες συχνά λένε να οραματιστούν τον εαυτό τους ριζωμένο στο έδαφος για να το νιώσουν
η γη μας στηρίζει. Αυτά είναι εργαλεία που χρησιμοποιώ για να είμαι παρούσα στη φύση και να υπενθυμίζω στον εαυτό μου την ηρεμιστική της δράση. Πιστεύεται ευρέως ότι η εμπειρία σε εξωτερικούς χώρους μειώνει τις ορμόνες του στρες και ηρεμεί το νευρικό σύστημα. Πράγματι, οι Ιάπωνες έχουν έναν όρο, shinrin-yoku, που μεταφράζεται ως κολύμβηση στο δάσος και είναι μια μορφή της φύσης ως ενσυνείδητη θεραπεία. Ελπίζω να βοηθήσω να φέρω αυτή την ιδεολογία στο Μουσείο Κήπου με το σχέδιό μου. Μέρος του κτιρίου του μουσείου είναι μια αποκαθαγιασμένη εκκλησία και αυτό είναι επίσης μέρος της έμπνευσης πίσω από το έργο μου. Οι άνθρωποι θα είχαν επισκεφτεί το κτίριο αναζητώντας άνεση και ένα μέρος για ήσυχο στοχασμό.

Ήθελα επίσης να ενισχύσω αυτήν την ιδέα της κοινότητας και της συντροφικότητας, συμπεριλαμβάνοντας ένα διαδραστικό στοιχείο. Οι επισκέπτες θα μπορούν να γράψουν τις επιθυμίες τους για τον εαυτό τους ή για άλλους, σε χάρτινες ετικέτες. Και καλούνται να τα κρεμάσουν στα κλαδιά του δέντρου. Η εγκατάσταση θα μεγαλώνει όσο προχωρά η εβδομάδα καθώς οι άνθρωποι αφιερώνουν λίγο χρόνο, μετά από μια ταραχώδη χρονιά, για να σκεφτούν το μέλλον. Η δουλειά μου συχνά αναμιγνύει υλικά χρησιμοποιώντας αποξηραμένα, φρέσκα στοιχεία και φυτά. Οι επιλογές των λουλουδιών θα ενημερωθούν από ποικιλίες που δημιουργούν κίνηση και βάθος, παίζοντας με το ύψος και την υφή. Η τόνωση των αισθήσεων είναι ένα σημαντικό στοιχείο σε όλη μου τη δουλειά. Αυτά τα στρώματα διατηρημένων και εποχιακών λουλουδιών θα συνεργαστούν για να δημιουργήσουν ένα απόκοσμο σκηνικό.

Κατάλογος φυτών

Sea Oats, Chasmanthium latifolium
Teasle, Dipsacus fullonum
Σιτάρι, Triticum aestivum
Σκούπα, Cytisus scoparius
Ορτανσία, Ορτανσία
Φυτό κάρυ, Helichrysum italicum
Σημύδα, Betula pendula
Magnolia, Magnolia grandiflora
Στατικό, Limonium sinuatum
Λεβάντα, Lavandula angustifolia
Tansy, Tanacetum
Heather, Calluna vulgaris
Silver Grass, Miscanthus
Cosmos, Cosmos bipinnatus
Τριαντάφυλλα, Ρόζα

British Flowers Week 2021 - Hazel Gardiner
Χέιζελ Γκάρντινερ

Simon Lycett

Από την ηλικία των επτά ετών, έχοντας επισκεφτεί την τοπική έκθεση Horticultural & Allotment Society Annual Show στην πατρίδα μου, το Warwick, ήθελα να περάσω τον χρόνο μου ανάμεσα σε λουλούδια και φυτά. Τώρα, πάνω από 45 χρόνια αργότερα, και έχοντας δουλέψει όλη μου τη ζωή ως ανθοπώλης, εξακολουθώ να βρίσκω παρηγοριά και γαλήνη στον κήπο μου.

Οι τελευταίοι περίπου 15 μήνες ήταν πολύ προκλητικοί για όλους μας και η εργασία ως ανθοπώλης που βασίζεται σε εκδηλώσεις, όταν ξέσπασε η πανδημία τον Μάρτιο του 2020, σταμάτησε κάθε εργασία. Λίγο αργότερα, η συνειδητοποίηση ότι η επαγγελματική μου ζωή, ως ανθοπώλης, είτε επρόκειτο να σταματήσει για πάντα, είτε να τεθεί σε αναμονή για μεγάλο χρονικό διάστημα, ήταν μια πολύ δύσκολη ιδέα να αποδεχθώ.

Για το Μουσείο Κήπου – British Flowers Week “Healing” – έχω ξαναδημιουργήσει ένα μικρό χρονογράφημα του κήπου μου στο σπίτι, το οποίο ήταν πραγματικά θεραπευτικό μέρος για μένα κατά τη διάρκεια της κόλασης του 2020 και συνεχίζει να είναι. Έφερα μερικούς vintage κουβάδες, μπανιέρες και γλάστρες από τερακότα καθώς και μια καρέκλα από τον κήπο μου στο Μουσείο και μέσα σε αυτά μεταφύτευσα μια ποικιλία από ανθισμένα βρετανικά φυτά, όλα ειδικά καλλιεργημένα: άλλα από εμένα και άλλα από ένα Flowers From The Farm μέλος που βασίζεται σε λιγότερο από 50 μίλια από το Μουσείο Κήπου. Πολλά από τα φυτά και τα λουλούδια που παρουσιάζω έχουν θεραπευτικές και υγειονομικές ιδιότητες και μερικά έχουν «θεραπευτικές» έννοιες και συμβολισμούς.

Ολόκληρη η εγκατάσταση τοποθετείται μέσα σε έναν κύβο ανοιχτής όψης 6 ποδιών x 6 ποδιών x 6 ποδιών, που έχει δημιουργηθεί από ακατέργαστο ακατέργαστο ημιτελές χάλυβα και στις περιοχές που χύνονται από αυτόν. Κάποια από αυτά μπλεγμένα με γυμνά κλαδιά, αντιπροσωπευτικά της σκληρής πραγματικότητας του κόσμου το περασμένο καλοκαίρι από όπου ο κήπος μου έγινε το καταφύγιό μου και το θεραπευτικό μου χαρούμενο μέρος.

Κατάλογος φυτών

Cornflower, Centaurea cyanus
Καλέντουλα, Calendula officinali
Garden Lady’s-mantle, Alchemilla Mollis
Μέντα, Μέντα × πιπερίτα
Echinacea, Echinacea purpurea
Χαμομήλι, Matricaria Chamomile
Βαλεριάνα, Valeriana officinalis
Βάλσαμο λεμονιού, Melissa officinalis
Nasturtioum, Tropaeolum
Nigella, Nigella sativa
Scabious, Scabiosa
Borage, Borago officinalis
Aquilegia, Aquilegia vulgaris
Honeywort, Cerinthe
Bishop’s Weed, Ammi majus
Ψευδοεπισκόπου ζιζάνιο, Ammi visnaga
Άγριο καρότο, Daucus carota
Αρωματικό Γεράνι, Πελαργόνιο
Γλυκό μπιζέλι, Lathyrus odoratus
Πικραλίδα, Ταραξάκο
Τσουκνίδα, Urtica dioica

British Flowers Week 2021 - Simon Lycett
Simon Lycett

Tattie Rose

Νομίζω ότι είναι ασφαλές να πούμε ότι, ενώ όλοι έχουμε επιβραδυνθεί τον τελευταίο χρόνο και μεγαλώσαμε με πολλούς τρόπους, αυτή η περίεργη περίοδος έχει φυσικά προκαλέσει πολύ πόνο και ταλαιπωρία. Έχω κάνει μια εγκατάσταση επιλέγοντας φυτά και λουλούδια που έχουν χρησιμοποιηθεί σε όλη την ιστορία για θεραπευτικούς και ιατρικούς σκοπούς. Πολλά από τα λουλούδια που επέλεξα έχουν επινοηθεί σε φίλτρα, αλοιφές, σιρόπια, έλαια αρωματοθεραπείας και καταπλάσματα για το σώμα, αλλά αυτά τα συστατικά και το περιβάλλον στο οποίο αναπτύσσονται είναι επίσης αναπόσπαστο μέρος της ηρεμίας της ψυχής και της ηρεμίας του μυαλού.

Τους τελευταίους 18 μήνες, βρήκαμε τη σωτηρία στους εξωτερικούς και ανοιχτούς χώρους, τους κήπους, τα πάρκα και τα δάση μας. Και ήθελα να φέρω την αίσθηση αυτού στο Μουσείο Κήπου. Η εγκατάστασή μου έχει μέρη ενός λιβαδιού με ιαματικά λουλούδια, έχει λίμνες με νερό για να καθαρίσει και να ξεκουραστεί και ένα τούνελ από συστατικά του δάσους για να σας μεταφέρει στα άγρια ​​δάση και τις δασικές εκτάσεις αυτής της υπέροχης χώρας.

Κατάλογος φυτών

Fairy Bell Flower, Campanula persicifolia | Χρησιμοποιείται ως πλύσιμο για πληγές
Michaelmas Daisy, Aster amellus | Αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες και χρησιμοποιείται για τη θεραπεία του βήχα
Purple Loosestrife, Lythrum salicaria | Μια θεραπεία για το έκζεμα και ένα απολυμαντικό που χρησιμοποιείται για το πλύσιμο της πληγής
Αυτοίαση, Prunella vulgaris | Χρησιμοποιείται για πολλούς αιώνες για τη θεραπεία λοιμώξεων. Λέγεται επίσης ότι προστατεύει από τον καρκίνο και τις επιπλοκές του διαβήτη
Μελισσόχορτο, Lonicera | Έχει πολλές θεραπευτικές ιδιότητες, συμπεριλαμβανομένων των καταπραϋντικών διαταραχών του πεπτικού συστήματος, λοιμώξεων της αναπνευστικής οδού και άλλων ιογενών και βακτηριακών λοιμώξεων
Λυκίσκος (αποξηραμένος) Humulus lupulus | Χρησιμοποιείται ως θεραπεία για το άγχος και την αϋπνία
Νούφαρα, Nymphaeaceae | Ο βολβός και η ρίζα χρησιμοποιούνται ως κατάπλασμα για εγκαύματα και άλλες δερματικές παθήσεις
Για να αναφέρω μερικά

British Flowers Week 2021 - Tattie Rose
Tattie Rose

JamJar Flowers

Ενώ ο κόσμος ακόμα κοιμάται και το πρώτο κελάηδημα διαπερνά το σιωπηλό της νύχτας, σας προσκαλούμε να σηκωθείτε μαζί μας τα ξημερώματα και να έρθετε να βρείτε το μέρος που έχουμε δημιουργήσει για εσάς. Καθίστε μαζί μας για λίγο στην υπέροχη, σουρεαλιστική φύση. Εδώ είναι μια ευκαιρία να αναπνεύσετε και να θεραπεύσετε. Πέρυσι βρεθήκαμε σε έναν εφιάλτη από τον οποίο ήταν αδύνατο να ξυπνήσουμε. Στους σχεδόν ερημικούς δρόμους φαινόταν ανέκφραστα πρόσωπα μασκοφόροι. Η πόλη μας ήταν σιωπηλή. Εγκλωβισμένοι στα σπίτια μας, κοιτούσαμε την απελπιστική οθόνη που μας ένωνε και μας χώριζε. Βαθιά μέσα στο τραύμα μας, κάθε είδηση ​​ήταν μια άλλη επίθεση. Κανείς δεν μπορούσε να μας αγγίξει. Ήμασταν απομονωμένοι, σε καραντίνα, φοβόμασταν.

Έχουμε ονειρευτεί αυτό το χωράφι με παιώνιες για εσάς, με τον αέρα να είναι γεμάτος με μια χορωδία αυγής αιχμαλωτισμένη βαθιά στην ύπαιθρο την Ημέρα του Μεσοκαλοκαιριού 2020. Φανταστείτε πώς μπορείτε να καθίσετε εδώ για πολλή ώρα και να αφήσετε τις παιώνιες να σας δείξουν τη σύντομη μαγεία τους. Θα αλλάζουν όλη την ώρα που βλέπετε, χαλαρώνοντας ανεπαίσθητα τα σφιχτά δομημένα μπουμπούκια τους και ανοίγοντας μέχρι να σας δείξουν την καρδιά τους. Το χρώμα τους μαλακώνει καθώς κινούνται τόσο πολύ αργά προς τη στιγμή που πέφτουν τα πέταλα και θα τελειώσουν. Η ζωή είναι μικρή αλλά είναι τόσο όμορφη.

Κάποια στιγμή θα πρέπει να ξυπνήσεις. Κανένα όνειρο δεν διαρκεί για πάντα.

Κατάλογος φυτών

Παιώνιες, Paeonia officinalis
Φύλλωμα

British Flowers Week 2021 - JamJar Flowers
JamJar Flowers

Για πληροφορίες επίσκεψης και τιμές εισιτηρίων για αυτήν την εκδήλωση British Flowers Week 2021, απλώς επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του Μουσείου Κήπου.