Constance Spry & The Fashion for Flowers

45
Constance Spry & The Fashion for Flowers

Constance Spry & The Fashion for Flowers είναι το όνομα μιας νέας έκθεσης που εγκαινιάστηκε αυτή την εβδομάδα στο Μουσείο Κήπου στο Λονδίνο. Προσκεκλημένη με την επιμέλεια του σχεδιαστή λουλουδιών και συγγραφέα Shane Connolly, αυτή η νέα έκθεση εξερευνά την εξαιρετική ζωή, τα επιτεύγματα και την κληρονομιά της Spry, με αποκλειστική πρόσβαση στο αρχείο της στη βιβλιοθήκη RHS Lindley.

Η δημοτικότητα της Spry έχει δει μια τεράστια αναζωπύρωση τα τελευταία χρόνια, καθώς μια νέα γενιά σχεδιαστών λουλουδιών ανακαλύπτει ξανά την πρωτοποριακή της προσέγγιση στην τέχνη των λουλουδιών: εποχιακή, φυσική, αλλά απεριόριστη από την παράδοση και τους κανόνες.

Το λουλουδάτο ταξίδι της

Γεννημένη η Constance Fletcher στο Ντέρμπι το 1886, προτού ανακαλύψει ότι την καλούσε με λουλούδια, η Spry είχε μια ποικίλη καριέρα στη νοσηλευτική, ως γραμματέας του Ερυθρού Σταυρού του Δουβλίνου. Εργάστηκε επίσης στη δημόσια διοίκηση ως προϊσταμένη γυναικείου προσωπικού στο Υπουργείο Παραγωγής Αεροσκαφών. Το 1921 διορίστηκε διευθύντρια του Homerton and South Hackney Day Continuation School στο ανατολικό Λονδίνο. Εκεί έδωσε οδηγίες σε έφηβους εργάτες εργοστασίων στη μαγειρική, τη μοδίστρα και την ανθοδετική.

Σε ηλικία 43 ετών, η Spry εγκατέλειψε τη διδασκαλία για να ανοίξει το πρώτο της ανθοπωλείο, «Flower Decoration», στο Λονδίνο το 1929. Η επαναστατική της προσέγγιση στην ανθοπωλεία συγκέντρωσε ευρύ ενδιαφέρον στην υψηλή κοινωνία, ενώ παράλληλα εκδημοκρατοποίησε τη φόρμα. Χωρίς περιορισμούς από την παραδοσιακή εκπαίδευση στην ανθοκομία, ο Spry πάντρεψε κλασικά λουλούδια της επιλογής του με «ασυνήθιστο» και ασυνήθιστο φυτικό υλικό όπως το λάχανο και η ιτιά μουνί. Χρησιμοποίησε επίσης ασυνήθιστες προσφορές από φράχτες και έψαξε την αγορά λουλουδιών του Covent Garden για λουλούδια.

Για περισσότερες από τρεις δεκαετίες, παρείχε εμπνευσμένα λουλούδια για κοινωνικούς γάμους, επιδείξεις μόδας και τον γάμο του Δούκα του Ουίνδσορ και της Γουόλις Σίμπσον. Συν τη στέψη της Βασίλισσας Ελισάβετ II το 1953. Η Spry άνοιξε επίσης μια σχολή ανθοκομίας, μια εγχώρια σχολή επιστημών με τη φίλη της, τη μαγείρισσα Rosemary Hume. Και εξέδωσε δεκατρία βιβλία.

Επίσκεψη στην Έκθεση

Την Τρίτη, τολμώ στο Λονδίνο για να επισκεφθώ την έκθεση. Μπαίνοντας από την πόρτα κάτω, ένιωθα πραγματικά σαν να γυρνούσα τον χρόνο πίσω. Κάντε κύλιση προς τα κάτω για ένα στιγμιότυπο μόνο μερικών από τα πολλά εκθέματα που θα βρείτε σε καθένα από τα πέντε δωμάτια.

Δωμάτιο 1

Σε γυάλινα ντουλάπια εμφανίζεται μια υπέροχη συλλογή από βάζα της Fulham Pottery, με ονόματα όπως Crown, Lion, Datura, Roman και Fern-Handled Mantel. Επιπλέον, θα βρείτε κιβώτια παραθύρων Coronation και μια πιατέλα.

Μου άρεσαν τα κεραμικά λουλούδια και τα λουλούδια που εκτίθενται επίσης, δείτε παρακάτω. Δημιουργήθηκαν από κεραμιστή, Kaori Tatebayashi.

Δωμάτιο 2

Σε ένα πέρασμα από το δωμάτιο 1, θα ανακαλύψετε φλαμανδικές εικόνες με κορνίζα με ψεύτικα λουλούδια φτιαγμένα με χαρτί, ζωγραφισμένα στο χέρι και βουτηγμένα σε κερί.

Δωμάτιο 3

Φωτογραφίες και αποκόμματα εφημερίδων από αρκετούς γάμους, συμπεριλαμβανομένου του HRH The Duke of Gloucester & The Lady Alice Montagu Douglas Scott 1935 και The Duke of Norfolk & Miss Lavinia Strutt 1937, για τα οποία ο Spry δημιούργησε τα λουλούδια εκτίθενται σε αυτό το δωμάτιο.

Δωμάτιο 4

Τα έπιπλα και τα αντικείμενα της Spry από το σπίτι της Winkworth Place, κοντά στο Windsor εκτίθενται, συνοδευόμενα από μια ηχογράφηση της ομιλίας της Spry. Θα βρείτε το πορτρέτο της, φωτιστικά, ένα χαλί με βελόνα, χαλί και φωτιστικά.

Δωμάτιο 5

Στην τελευταία αίθουσα, θα βρείτε παραδείγματα μερικών βιβλίων που έγραψε ο Spry μαζί με φωτογραφίες και γράμματα, καθώς και vintage ταινίες. Μου αρέσει αυτό το απόσπασμα από τον Spry, το οποίο ανακάλυψα σε ένα από τα γυάλινα ντουλάπια:

Δεν μπορώ να σκεφτώ ότι μπορείτε να θέσετε κανόνες για αυτά τα πράγματα. Μπορεί κανείς μόνο να έχει μια ιδέα για το τι φαίνεται καλό και όμορφο και μετά να χρησιμοποιήσει κάθε μέσο για να το πετύχει.

Constance Spry

Ελπίζω λοιπόν να απολαύσατε τη συλλογή μερικών από τα αγαπημένα μου ευρήματα στην έκθεση. Θερμά συγχαρητήρια Shane που δημιούργησε μια τόσο απίστευτα υποβλητική εικόνα για την Constance και την καριέρα της! Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα για την έκθεση, κατευθυνθείτε Ο λογαριασμός του Shane στο Instagram. Και για να κλείσετε τα εισιτήριά σας, επισκεφτείτε το Ιστοσελίδα του Μουσείου Κήπου.

Η Constance Spry and the Fashion for Flowers
17 Μαΐου – 26 Σεπτεμβρίου 2021

Υ.Γ. Αν θέλετε να ακούσετε την πρόσφατη συνέντευξή μου με τον Shane στο podcast μου, My Small Business & Me, απλά κάντε κλικ εδώ. Και από 20 λεπτά και 35 δευτερόλεπτα στη συνομιλία μας, επικεντρωνόμαστε σε αυτήν την έκθεση.

(Εικόνες : Rona Wheeldon | Flowerona)