Fake Plants Saved My Tablescape, and My Bathroom

37
Fake Plants Saved My Tablescape, and My Bathroom

Τα ψεύτικα φυτά έχουν προχωρήσει πολύ τα τελευταία χρόνια.

Υπάρχει περίπτωση αυτές οι λέξεις να προέρχονται από τα ανησυχητικά θολά πρότυπα της μέσης ηλικίας μου. αλλά αν και πρέπει να ψάξω για το 1,75, μπορώ ακόμα να αναγνωρίσω ένα «μεταξωτό» λουλούδι για αυτό που είναι –ένα ανάθεμα για τον Θεό και όλους τους αγγέλους του– και μπορώ ακόμα να καυχηθώ για μια περιφρονητική αλλά ακούσια αντίδραση στους τρεις πρώτους διαδρόμους στο ένα κατάστημα χειροτεχνίας.

μεταξωτά λουλούδια

Απλά δεν μπορώ να πάω εκεί…

Άρα από εκεί έρχομαι. Αυτό, συν δεκαετίες εργασίας με τα αληθινά πράγματα, είναι τα διαπιστευτήριά μου για να γράψω αυτό το κομμάτι. Κι όμως, έχω βρει τον εαυτό μου ξεγελασμένο. Και τώρα, έγινα χρήστης.

Ρίχνοντας μια δεύτερη ματιά

Τον περασμένο μήνα ξεγελάστηκα από μια ορχιδέα phalaenopsis σε ένα Costco όλων των μερών, και ομολογουμένως με πέταξαν τα αυγά και το καλό κέφι και πετούσα απαραίτητα αντικείμενα στο καλάθι όπως το γράψιμο πληρώνει καλά. Αλλά ξεγελάστηκα από τα 20 πόδια. Μετά από δέκα. Μετά από πέντε πόδια.

Μια παύση για να ψάξω για τα ποτήρια. Στα δύο πόδια έφτασα με τα χέρια με γάντια για το ελαφρώς υποβρύχιο φύλλωμα, που αποδεικνύεται έξυπνα από ένα ελαφρύ τρύπημα στο δυνατό κέρινο φύλλο.

Ισχυρός. Κηρώδης. Απόδειξη ζωής. Ανασήκωσα τους ώμους και υπέθεσα ότι είχαν διαχωριστεί από τα άλλα φυτά τους για κάποιο άγνωστο λόγο μάρκετινγκ – εμφανίστηκαν κοντά σε ψωμί και μπαταρίες για να ενθαρρύνουν το πνεύμα της ανακάλυψης στη μέση της ανακατωσής των προαστίων.

Ήταν οι γραμμές σε ένα κλειστό μπουμπούκι που έδωσαν το παιχνίδι μακριά. Η φύση δεν κάνει τέτοια θαύματα μέσω των συστημάτων πλαστικής έγχυσης. Αλλά με είχε –πραγματικά με είχε– για περισσότερο από όσο ένιωθα άνετα να το παραδεχτώ.

Μέχρι την επόμενη φορά.

πορτοκαλί τιλανδσία;

Ναι, όχι.

Ώρα για πάρτι για ψεύτικα φυτά

μέσα Δεκεμβρίου. Τα γενέθλια ενός φίλου φυτού και ο νέος χώρος της τραπεζαρίας με εμπνέουν να δημιουργήσω σοκ και δέος πάνω από ένα τραπέζι, και διάολε θέλω βαλάντσια. Θέλω πολλά βαλάντσια. Tillandsia δεν μπορώ να αντέξω οικονομικά. Tillandsia Δεν μπορώ, όπως συμβαίνει, να βρω να αποφασίσω ότι δεν μπορώ να αντέξω οικονομικά. Οι αλεξανδρινές και τα γαρίφαλα κυριαρχούν στην τοπική floral σκηνή και το άφησα πολύ αργά για online αγορές.

Οπότε το σκέφτομαι καθώς περιφέρομαι στους διαδρόμους ενός καταστήματος χειροτεχνίας όπου πηγαίνω για να βρω ξύλινες κουτάλες που θα λειτουργήσουν ως δείκτες φυτών σε ένα βρώσιμο επιδόρπιο σε γλάστρα. Βρίσκομαι στον ψεύτικο διάδρομο των φυτών. Το παλιό γνώριμο αίσθημα της κατοχής ανώτερης γεύσης ζεσταίνει την καρδιά μου καθώς σκέφτομαι πώς να δημιουργήσω χώμα για γλάστρες με Oreos. Η ειρωνεία δεν μου χάνεται.

βρώσιμο χώμα γλάστρας

Oreos και λευκή σοκολάτα. Έγινε εξίσου καλή όσο φαίνεται.

Και ξαφνικά, ένας πειρασμός από τη σκοτεινή πλευρά.

Εκεί, ανάμεσα σε νέον cheveria (γιατί Θεέ, γιατί;), και μωβ στίγματα haworthia, υπάρχει ένα γελοίο καλό αντίγραφο αυτού Εδαφος φυτό αέρα αγάπη μου – Tillandsia xerographica. Παίρνω ένα και το επιθεωρώ προσεκτικά, με γυαλιά σκαρφαλωμένα στην άκρη της μύτης, φαίνομαι περιφρονητικά έτοιμος. Δεν μπορώ να το αναπτύξω.

Είναι καλό. Είναι πολύ καλό. Και δίπλα ένα ολόκληρο καλάθι με Τ. ιονανθάκαι πολλά μεγαλύτερα από τη ζωή T. velutina αυτό θα φαινόταν πολύ καλό στο σκοτεινό μου υπόγειο μπάνιο, στο διάολο με το πάρτι.

Τα αγοράζω λοιπόν. Υπάρχει η συνηθισμένη έκπτωση 50% σε υπερτιμημένα εμπορεύματα στα προάστια, και είμαι ακόμα ενθουσιασμένος, αν και το αυγό έχει φθαρεί, και τα παίρνω σπίτι, χαμηλώνω τα φώτα και τα πετάω στο τραπέζι μαζί με ένα εκατομμύριο μπιχλιμπίδια και ξαφνικά σκέφτομαι, χμ… ίσως φροντίσω το κορίτσι γενεθλίων σπασίκλας που δουλεύει με αυτά τα πράγματα κάθε μέρα να κάθεται μπροστά από το αληθινό που μόλις έβγαλα από την κουζίνα.

ψεύτικα φυτά στο τραπέζι

Το αληθινό κάθεται δίπλα στο ψεύτικο, καθώς το φως αρχίζει να χαμηλώνει…

Μόνο που τα πάρτι δεν πάνε έτσι χωρίς χαριτωμένες αναθέσεις τραπεζοκαθισμάτων, και αυτό είναι μια γέφυρα πολύ μακριά στις 18 Δεκεμβρίουου με επτά μέρες μέχρι τα Χριστούγεννα και ένα γεύμα για δώδεκα να ετοιμαστεί.

Και έτσι, ο φίλος μου καταλήγει να κάθεται ακριβώς μπροστά από το πλαστό. Και είναι πολύ μακριά μου σε ένα μακρύ τραπέζι για να δεχθεί μια καλοσυνάτη στην παράβαση των ψεύτικων φυτών και στα κόλπα ενός απελπισμένου επιτραπέζιου. Το δείπνο καταναλώνεται και το κηπευτικό μου αμάρτημα σίγουρα αποκαλύπτεται.

ψεύτικα φυτά

Θα το πιάσει;

Οι καλεσμένοι τελειώνουν το βρώσιμο χώμα τους και μεταναστεύουν προς τη φωτιά και τις θήκες κιθάρας, και ο υπέροχος φίλος μου έρχεται να φωλιάσει δίπλα μου. Είναι το πρώτο πράγμα που σκέφτομαι και το ομολογώ ένοχα.

Δεν χρειάζεται. Πίστευε ότι ήταν αληθινά και δεν τα πήρε ποτέ για να τα εξετάσει πιο προσεκτικά. Επιπλέον, με καθηλώνει λέγοντάς μου ότι σκέφτεται να αγοράσει μερικές από τις μεγαλύτερες τεχνητές βρωμέλιες υψηλής ποιότητας για δύσκολα σημεία στην αυλή της. Τα μέρη που δεν θα φτάσει ο σωλήνας. Τα ξερά μέρη και τα θλιβερά μέρη που την κάνουν να κλαίει. Τα μέρη όπου ένα στρατηγικά τοποθετημένο κομμάτι απροσδόκητου σοκ και δέους σε ένα κοντέινερ μπορεί να ξεγελάσει τον μέσο επισκέπτη και να προσθέσει την ιδιορρυθμία ενός κατά τα άλλα πλούσια σε ποικιλία κήπου.

ψεύτικο φυτό επιτραπέζιο τοπίο

Η πραγματικότητα και η ψευδαίσθηση είναι μέρος των περισσότερων επιτραπέζιων τοπίων – γιατί όχι και καλή παλιομοδίτικη παραποίηση;

Η ομολογία της μου θυμίζει μια άλλη – αυτή ενός επαγγελματία κηπουρού σε κοντέινερ από τη Φιλαδέλφεια που διεξήγαγε ένα μάθημα πριν από αρκετά χρόνια. Χρησιμοποίησε υψηλής ποιότητας τεχνητά σπρέι μούρων σε δοχεία πιπεριάς με αληθινά αειθαλή κλαδιά για να κρατήσει τη χειμωνιάτικη χαρά καθ’ όλη τη διάρκεια μιας σκληρής σεζόν. Μέχρι εκείνο το σημείο δεν είχα κοιτάξει ποτέ αρκετά προσεκτικά τα πλούσια δοχεία στα αστικά τοπία για να συνειδητοποιήσω ότι τα περισσότερα ήταν ένα μείγμα φύσης, ταλέντου και ψευδαίσθησης.

Με είχες στα υψηλότερα επίπεδα…

Είμαι πουλημένος λοιπόν. Υπάρχει όμως μια επιφύλαξη. Λοιπόν, ένα ζευγάρι στην πραγματικότητα. Αν και η ορχιδέα με κορόιδεψε για μια στιγμή που προκλήθηκε από αυγά, όσο μπορώ να καταλάβω από την περιήγηση στους διαδρόμους –τόσο στους προαστιακούς όσο και στους εκλεπτυσμένους– και την ανάγνωση άρθρων γρήγορης επιδιόρθωσης, όπως π.χ. αυτό από Η Ερυθρελάτητα καλύτερα ψεύτικα είναι οι βρωμέλιες – ιδιαίτερα με γκρίζο φύλλωμα Τιλάντσια.

ψεύτικα φυτά στο μπάνιο

Τώρα για να το ξεσκονίσουμε….

Αυτοί (όποιοι «αυτοί» είναι) έχουν απογοητεύσει τη συγκεκριμένη οικογένεια. Και, σε μια οικογένεια που περιέχει Γκουσμανία (το φυτό που ξοδεύει τραγικά όλη του τη ζωή σαν τεχνητό), υποθέτω ότι είναι λογικό – όμως Η Ερυθρελάτη άρθρο σχετικά με τα ψεύτικα φυτά τα αφήνει εντελώς από το τραπέζι υπέρ των φύλλων σύκων (ναι, όχι) και της ακανθώδης αλόης. Κατά την εκτίμησή μου, τα παχύφυτα βρίσκονται σε δεύτερη μοίρα από τις βρομέλιες, αλλά χρειάζονται μόνο άλλα δύο δευτερόλεπτα για να συνειδητοποιήσετε ότι σας έχουν κουκουλώσει.

Η δεύτερη προειδοποίηση: πλαστικά απόβλητα. Και είναι μεγάλο, καθώς δεν μου αρέσει να ενθαρρύνω την κατασκευή ακόμη περισσότερων στρωμάτων μη βιοαποδομήσιμων σκουπιδιών που κατευθύνονται προς τη χωματερή. Αλλά σε ένα σπίτι που κομποστοποιεί, κρεμάει ρούχα για να στεγνώσουν, αγοράζει μεταχειρισμένα και χύμα, συνδυάζει θελήματα και ξαναχρησιμοποιεί χώμα για γλάστρες (ακόμα και το τρώει περιστασιακά), νιώθω εντάξει να ξεχωρίζω μερικές εσωτερικές διακοσμήσεις που θα βελτιώσουν την τρέχουσα συλλογή μου μακροπρόθεσμα. Σε αντίθεση με τον φίλο μου, ωστόσο, είμαι διστακτικός να τους κάνω καλοκαιρινές διακοπές. Θα δούμε.

Τώρα υπάρχει μια μεγάλη βεντούζα στο σκοτεινό και θλιβερό μπάνιο των επισκεπτών μου. Οι ξερογράφοι περνούν τον χειμώνα σε ένα κλουβί στην τραπεζαρία (που τους καλύπτουν από το σκληρό φως του ήλιου και τους σκληρούς επικριτές), και μερικά ionantha είναι παρέα στα φύλλα της σεφλέρας.

Και ανυπομονώ να ξεγελάσω το επόμενο φυτό μου. Τι νομίζετε;

Πράγματα που πρέπει να λάβετε υπόψη όταν καταπίνετε την υπερηφάνεια και επιλέγετε ψεύτικα:

  • Τα πραγματικά φυτά σπάνια είναι άψογα – στοχεύστε σε ασύμμετρα και ατελή δείγματα.
  • Το δοχείο ή/και η τοποθέτησή του είναι σημαντικά, καθώς βοηθάει να ξεγελαστεί το μάτι. Πραγματική τερακότα για παχύφυτα, βαλάντσια δεμένα σε κορμό ficus, μεταξωτά τριαντάφυλλα στον κάδο απορριμμάτων κ.λπ.
  • Τα φυλλώδη φυτά κοροϊδεύουν καλύτερα, καθώς οι φίλοι τείνουν να παρατηρούν όταν το phalaenopsis σας δεν έχει σταματήσει να ανθίζει από το 2019.
  • Η σκόνη είναι ένα τεράστιο δώρο. Τονίζει τις γραμμές που σχηματίζονται από καλούπια, και έτσι προσελκύει το κριτικό μάτι για μια πιο κοντινή θέα. Οι πραγματικές ανθοφορίες δεν ζουν αρκετά για να συσσωρεύουν σκόνη. Χρησιμοποιήστε ένα μαλακό πινέλο για να αφαιρέσετε τη σκόνη γρήγορα και χωρίς την αργή φθορά που προκαλεί το μπάνιο.
  • Κρατήστε τις απομιμήσεις σας μακριά από το έντονο ηλιακό φως – όχι μόνο ξεθωριάζει τα χρώματα, αλλά και τονίζει την τεχνητή φύση.
  • Χαμηλώστε τα φώτα στο δείπνο. Κρύβει πλήθος αμαρτιών. Συμπεριλαμβανομένης της μέσης ηλικίας. – MW