Snowdrops – GardenRant

55
Snowdrops – GardenRant

Snowdrop Mania: –

Στο Ηνωμένο Βασίλειο, αυτή τη στιγμή, ο κόσμος των κηπευτικών πρόκειται να μας τρελάνει όλους με τις χιονοστιβάδες. Εικόνες από. Άρθρα για. Κήποι μαζί τους. Οτιδήποτε μπορεί να σκεφτεί ο κόσμος για να μας χτυπήσει στο κεφάλι χιονοστιβάδες.

Έτσι, σκέφτηκα ότι φέτος θα συμμετάσχω και θα βοηθήσω να γίνουν όλοι βαρετοί. Αν και είμαι διαβόητος για το ότι ουρλιάζω “όχι άλλες χιονοστιβάδες!!!” στα social media. Γιατί χιονοστιβάδες θα μαστιγώνονται παντού.

Snowdrops στο Wye Valley Sculpture Garden πνευματικά δικαιώματα Charles Hawes

Χιονοσταλίδες πέφτουν κάτω!!!!!

Υποθέτω ότι πρόκειται για απόγνωση, γιατί υπάρχουν σχετικά λίγα πράγματα που πρέπει να γίνουν αυτή την εποχή του χρόνου εδώ. Σύντομα θα λαμβάνετε άρθρα για ελεφοβόρους, αν και ποτέ δεν είναι τόσα πολλά όσο για τις χιονοστιβάδες. Μην πειράζεις τις ατελείωτες φωτογραφίες τους. Το Next Best Big Bore τότε είναι η Chelsea, την οποία θα ξεχάσουμε τώρα. Αξίζουμε λίγη ανάπαυλα.

Και, υπάρχουν, σε αυτή τη χώρα, άνθρωποι γνωστοί ως γαλανθόφιλοι: «ενθουσιώδεις συλλέκτες και αναγνωριστές ειδών και ποικιλιών χιονιού (Galanthus). Σέρνονται στις χειρότερες καιρικές συνθήκες κοιτάζοντας λουλούδια που σπάνια καταφέρνουν να ξεπεράσουν περίπου τις δύο ή τρεις ίντσες σε ύψος. Γίνεσαι πολύ ενθουσιασμένος και έτοιμος να πληρώσεις εκατοντάδες λίρες για ένα καλαμάρι μικρό λαμπάκι.

Snowdrops προς πώληση στο Wye Valley Sculpture Garden πνευματικά δικαιώματα Anne Wareham

Δεν είναι ότι οι χιονοστιβάδες είναι ιδανική εμμονή, καθώς είναι τόσο χαμηλά. Ναι, υπάρχουν άθλιοι φωτογράφοι που σέρνονται σε παγωμένο έδαφος, προσπαθώντας να δουν μια γωνία σε ένα λουλούδι ύψους τριών ιντσών. Μερικές φορές οι χιονοστιβάδες τρελαίνονται, εξαπλώνονται παντού, καθιστώντας πραγματικά δύσκολο να τραβήξεις αυτή τη φωτογραφία χωρίς να σβήσεις πολλές από αυτές και πιθανώς να πυροβοληθούν για τον πόνο σου.

Snowdrops at Wye Sculpture Garden πνευματικά δικαιώματα Anne Wareham

Ναί. Είναι ένα ουάου. Αλλά μερικές φορές αναρωτιέμαι – θα ήμασταν τόσο εντυπωσιασμένοι αν ήταν κομμάτια συσκευασίας από πολυστυρένιο, που θα μπορούσε μοιάζουν αρκετά….

Και, ξέρεις, ιεροσυλία να το λες, αλλά δεν είναι τρομερά διαφορετικά μεταξύ τους. Αν οι άνθρωποι πρόκειται να ξετρελαθούν γράφοντας για τριαντάφυλλα ή ντάλιες, έχουν πολλές διαφορές να κάνουν για κάποια ανακούφιση – ποικιλία χρωμάτων, μονόκλινα και διπλά, μικρά και πολύ μεγάλα, και ούτω καθεξής. Αλλά πραγματικά μια χιονοστιβάδα μοιάζει πραγματικά με χιονοστιβάδα. Ειδικά για όσους από εμάς δεν απολαμβάνουμε πολύ να κατεβαίνουμε και να ανεβαίνουμε.

Snowdrops στο Wye Valley Scultpture Garden Πνευματικά δικαιώματα Charles Hawes

Snowdrops, που μοιάζουν με….snowdrops… ευγενική προσφορά του Charles Hawes

Χιονοστιβάδες John Sales

Λοιπόν, κάναμε μια επίσκεψη στο ο μεγάλος κηπουρός, John Sales, που έχει δύο πράγματα που τον ζηλεύουν κάποιους.

Ένα με το οποίο μπορώ να αντεπεξέλθω, προφανώς, – πολλές χιονοστιβάδες σε πολλές διαφορετικές ποικιλίες. Ο άλλος είναι πιο δύσκολος – έχει μια προϊστορική τάφρο. Ζηλεύω έντονο την ιστορία ακόμα και όταν το θυμάμαι. Φαντάζομαι! Φτου. Οι φίλοι του παίρνουν ένα mega buzz από την αρχαιότητα και μερικές (με ταμπέλα) χιονοστιβάδες στο σωστό ύψος.

Snowdrops στον κήπο πνευματικών δικαιωμάτων του John Sales, Anne Wareham

Χιονοσταλίδες σε προϊστορική όχθη!

Κήπος Γλυπτών της κοιλάδας Wye

Και σήμερα πήγαμε να δούμε την εκπληκτική εμφάνιση των χιονοστιβάδων στο Κήπος Γλυπτών της κοιλάδας Wye. Ναι, αλήθεια. Εκατομμύρια χιονοστιβάδες. Εμείς μαζί με το μεγαλύτερο μέρος του Monmouthshire. Η εξάπλωση του χιονιού είναι απλά συγκλονιστική. Ακόμα και σε μια χιονοστιβάδα σκεπτικιστή σαν εμένα. Πάνω από 70 ποικιλίες (!) και οι περισσότερες φέρουν ετικέτα. Και παρόλο που ξεκάθαρα συνεχίζεται πολλή σπορά, μπορείτε επίσης να δείτε, αν κοιτάξετε προσεκτικά, ότι κάποιος (Η Έλσα Γουντ…και ίσως άλλοι) χώρισε προσεκτικά υπερπλήρεις συστάδες και ξαναφύτευσε όλα οι ξεχωριστοί λαμπτήρες:

Snowdrops στο Wye Valley Scultpure Garden πνευματικά δικαιώματα Anne Wareham

Κοίτα προσεκτικά….

Λοιπόν, μερικά από αυτά φαίνονται λίγο διαφορετικά, ακόμη και από ψηλά:

Snowdrops στο Wye Valley Sculpture Garden πνευματικά δικαιώματα Charles Hawes

Αυτά μοιάζουν με αυτό, αν τα ανεβάσετε:

Διπλή χιονοστιβάδα στο Wye Valley Sculpture Garden πνευματικά δικαιώματα Anne Wareham

Και ο Τσαρλς, φυσικά, πέρασε υπέροχα.

Πνευματικά δικαιώματα Charles Hawes, Anne Wareham

Αν και δεν γονάτισε, φυσικά..

Ωρα για τσάι

Και εδώ είναι ο γλύπτης και ο εμπνευστής αυτού του καλωσορίσματος στον κήπο:

Τζέμα Κέιτ Γουντ

Gemma Kate Wood, γλύπτρια και κυρία του τσαγιού

Ποιος αξίζει το χειροκρότημα για ένα υπέροχο απόγευμα για εμάς και την υπόλοιπη κομητεία. Σέρβιρε τσάι και κέικ σήμερα σε χαρούμενους επισκέπτες (ο κόσμος κράτησε χαμογελαστά όταν συναντηθήκαμε!)

Ωρα για τσάι.  Πνευματικά δικαιώματα Anne Wareham

Ναι, αυτός πάλι.

Θα μαλακώσω στις χιονοστιβάδες;;