Tripling Down on Zinnias – GardenRant

29
Tripling Down on Zinnias – GardenRant

Οι άνθρωποι που με γνωρίζουν θα σας πουν ότι δεν ντρέπομαι για πολλά. Βάζω έναν αρκετά χαμηλό πήχη στον εαυτό μου και προσπαθώ να μην σκέφτομαι πολύ τα πράγματα. Δύο πράγματα με τα οποία είμαι ιδιαίτερα εντάξει είναι να σνομπάρω τον σνομπισμό και να τσακώνω τις καλές ιδέες των άλλων. Ο υπολογιστής απλώς έγραφε κόκκινο «σνομπισμό». Οτιδήποτε. Αν είναι μια λέξη, υπέροχο. Αν δεν είναι, θα έπρεπε να είναι. Κι αν είσαι πολύ καλός για τον Ζίννια, να ξεπεράσεις τον εαυτό σου.

Zinnia Uproar Rose.

Οι Zinnias είναι αρκετά καλοί για τους συναδέλφους Ranters Susan Harris και Elizabeth Licata. Και οι δύο πρόσφατα αποκάλυψαν την αγάπη τους για αυτά τα ανθεκτικά, ηλιόλουστα φυτά. Καλή ιδέα, σκέφτηκα όταν δημοσίευσε η Ελισάβετ. Και πάλι καλή ιδέα, είπα όταν η Σούζαν ακολούθησε μια άλλη. Και μετά, καθώς έπινα ένα σκοτσάκι και χάιδεψα το πιγούνι μου, αποφάσισα ότι θα ήταν ακόμα καλή ιδέα όταν κάνω το καταραμένο ίδιο πράγμα. Και εδώ είναι. Εκδηλώνεται. Θα πληκτρολογούσα αυτό το κακό γέλιο αυτή τη στιγμή, αλλά δεν ξέρω πώς να το γράψω.

Παρεμπιπτόντως, μην κάνετε ποτέ το λάθος να τηλεφωνήσετε στην Ελίζαμπεθ Λιζ αν μπορείτε να το βοηθήσετε.

Μίγμα Zinnia Star Starry Night.

Και ελπίζω ότι η Marianne, ο Alan και η Anne θα πάρουν το μανδύα και θα συνεχίσουν τους επόμενους μήνες γιατί οι Zinnias δεν είναι παρά ειλικρινείς, εργατικοί και φοβεροί.

Σε βλέπω να γουρλώνεις τα μάτια σου. «Παλαιομοδίτικο», λες. Εντάξει, υποθέτω ότι οι γιαγιάδες τα έχουν μεγαλώσει στο παρελθόν. Αλλά μάντεψε τι? Απόλυτα πρόθυμος να στοιχηματίσετε ότι η γιαγιά σας είναι (ή ήταν) πολύ πιο δροσερή από εσάς. Μάλιστα ήταν και η προγιαγιά σου.

Zinnia Zahara Double Fire.

Σκέψου το.

500.000 χίπις στο Woodstock το 1969 ακούνε Hendricks, The Who, The Band και Santana. Μέση ηλικία, περίπου 20. Εννέα μήνες αργότερα, το 1970, οι μισοί από αυτούς έχουν μωρά. Τώρα λοιπόν αυτοί οι χίπις είναι γονείς. Fast forward 20 χρόνια. Είναι 1990 και όλα αυτά τα μωρά του Woodstock ακούνε hair metal. Παρόλα αυτά, κάποιοι από αυτούς καταφέρνουν να τεκνοποιήσουν. Και κάπως έτσι, οι χίπις γίνονται παππούδες. Άλλα είκοσι χρόνια, τι γίνεται; Παρά τη νέα γενιά απαίσιας μουσικής, περισσότερα μωρά, και, κατά πάσα πιθανότητα, οι χίπις είναι προπαππούδες. Στην πραγματικότητα, μαθηματικά μπαίνουμε σε μια εποχή όπου, λοιπόν, ας μην το συζητάμε.

Ας είμαστε λοιπόν πιο προσεκτικοί σχετικά με την επισήμανση των φυτών που οι παππούδες μας μεγάλωσαν ως ντεμοντέ γιατί, ας το παραδεχτούμε, ο Rick Danko ήταν πολύ πιο κουλ από την Taylor Swift και η γιαγιά σου ήταν πολύ πιο δροσερή από εσένα. Στην πραγματικότητα, δεν υπάρχει περίπτωση ο πιο κουλ millennial του κόσμου, ή GenXer, ή GenYer, ή BroodXer, ή οτιδήποτε άλλο να είναι έστω και κατά το ήμισυ τόσο cool από το λιγότερο cool άτομο στο Woodstock. Αν εξαιρέσετε όλα τα μέλη του Sha Na Na.

Οπότε μη μου πείτε ότι ο Ζίννιας είναι ντεμοντέ. Θα έπρεπε να είσαι τόσο τυχερός που είσαι τέτοιος ντεμοντέ.

Όπως η Susan και η Elizabeth, ακολουθήστε τη διαδρομή των ζωντανών φυτών. Τα Seed Zinnias είναι φθηνά και υπέροχα και μου αρέσει η τυχαία παραλλαγή στα μείγματα, αλλά χρειάζονται για πάντα για να ανθίσουν. Προσομοιώστε αυτή την εμφάνιση, αν θέλετε, φυτεύοντας ένα μείγμα από ψηλότερες επιλογές από το κέντρο του κήπου και απλώνοντας μερικούς σπόρους ανάμεσά τους. Χωρίς αμφιβολία, οι ποικιλίες σπόρων έχουν γοητεία, αλλά οι νέες ποικιλίες είναι τόσο απίστευτα καλές.

Οκλαχόμα Pink.

Oklahoma Salmon και φίλος.

Οκλαχόμα Σκάρλετ.

Το κυριότερο, δώστε ένα διάλειμμα στις άκαμπτες απόψεις σας. Πιείτε μια μπύρα, τεντώστε τα μάγουλα και πηγαίνετε να φυτέψετε μερικές Zinnias το επόμενο έτος. Δώστε τους πολύ ήλιο και λίγο έδαφος με την πιο αμφίβολη ποιότητα και απολαύστε. Οι επικονιαστές θα έρθουν για το νέκταρ, τα πουλιά θα μασήσουν τους σπόρους και θα εκπλαγείτε ευχάριστα από το πόσοι από τους φίλους σας τυχαίνει να αναφέρουν πόσο πιο δροσερό έγινε ξαφνικά. Α, και βάλε το Hendrix.

Και κάτι άλλο. Με τις εορταστικές συγκεντρώσεις να πλησιάζουν, φροντίστε να γκρινιάξετε το παιδί σας ότι χρειάζεται ένα παππού.

Αυτό που έκαναν οι κτηνοτρόφοι.